Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Η ΝΔ οφείλει 500.000 ευρώ στη ΔΕΗ»

«Η ΝΔ οφείλει 500.000 ευρώ στη ΔΕΗ»
Μύδρους κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.

«Ο "Προϋπολογισμός των Μαγκαλιών και των Λυχναριών" επιβεβαιώνει την επιστροφή της χώρας στη δεκαετία του 1930 και την Kατοχή, τότε που υπήρχαν τα μαγκάλια και τα λυχνάρια και ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους από την πείνα» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την υποκρισία της κυβέρνησης και την αναξιοπιστία της για τη σωτηρία της χώρας, τόνισε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει οδηγήσει 350.000 ελληνικά νοικοκυριά να ζουν χωρίς ρεύμα, τη στιγμή που εκείνη δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα 500.000 € και πλέον που οφείλει στη ΔΕΗ. 

Ασκώντας δριμύτατη κριτική στο κυβερνητικό έργο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση καλεί τον ελληνικό λαό να επιβιώσει με ψίχουλα, ληγμένα τρόφιμα, ξεπουλώντας τα χρυσαφικά του στα πάνω από 1.000 ενεχυροδανειστήρια-ανταλλακτήρια χρυσού που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια σε όλη τη χωρά.

Κάνοντας σφοδρή επίθεση στους καναλάρχες «που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία» και στους κατευθυνόμενους δημοσιογράφους, χρησιμοποίησε τη φράση «αποτελούν μια μικρή μειοψηφία της σαπίλας», κριτικάροντας την κατευθυνόμενη και κατά παραγγελία «ενημέρωση» του ελληνικού λαού. 

 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ" ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !...


Σε καθαρά πολιτικά πλαίσια διεξήχθη η συζήτηση του Σαμαρά με τη Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο Βερολίνο, στην οποία ο έλληνας πρωθυπουργός έβαλε, επί τάπητος, τα αδιέξοδα της κατάστασης που διαμορφώνεται και τον διττό κίνδυνο της κατάρρευσης της κυβέρνησής του. 

 Τον άμεσο κίνδυνο, ο Σαμαράς, τον προσδιόρισε στην, τυχόν, επιμονή της τρόϊκας να παρθούν νέα περιοριστικά μέτρα, κάτι που θάφερνε την καταψήφισή τους από τη Βουλή, οπότε και την πτώση της κυβέρνησης. 

Ο άλλος κίνδυνος διαμορφώνεται στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, το οποίο αν αποκτήσει ισοπεδωτικά χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση, είναι σίγουρο, πως δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία. 

Ο Αντωνάκης επικαλέστηκε στη «μαμά Μέρκελ», τις αρχικές τους συμφωνίες, το ρόλο που κλήθηκε να παίξει, καθώς και την «άψογη» έως σήμερα συμπεριφορά του, καταλήγοντας στο αίτημά του, για την παροχή βοήθειας, σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να περάσει τους δυο σκοπέλους, την τωρινή συμφωνία με την τρόικα και τις Ευρωεκλογές. Επιστρατεύοντας, δε, όλη την απόγνωσή του, έβαλε στο τραπέζι και την κυκλοφορούσα άποψη, περί αλλαγής της στάσης των δανειστών απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, στο βαθμό που ο αρχηγός του, κάθε μέρα που περνάει, στέλνει όλο και πιο «συμμορφωτικά» μηνύματα, προς τα κέντρα των αποφάσεων, σε Ευρώπη και Αμερική ! 

Η «μαμά» επεσήμανε στον Αντωνάκη της, πως στα πράγματα υπάρχουν, πλέον, και συνέταιροι, ( το SPD), οπότε τα προβλήματα καθίστανται πιο σύνθετα και πιο δύσκολα, έσπευσε, όμως, να παράσχει πλήρη πολιτική κάλυψη στα σχέδιά του. 

Με βασικό στόχο το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η Μέρκελ δέχτηκε να «παιχτεί καθυστέρηση» και να γίνουν οι απαραίτητες «πλάτες» στον υποτακτικό της, προκειμένου να το παίξει και να εμφανιστεί «σκληρός διαπραγματευτής» και «αντιστασιακός», στα μάτια του λαού. 
Έτσι, όλες οι σημαντικές αποφάσεις, που εμπεριέχουν περαιτέρω μέτρα και επώδυνες καταστάσεις, θα πάνε για μετά τον ερχόμενο Μάιο και σε κάθε περίπτωση, μετά τις Ευρωεκλογές, αλλά και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Μέχρι τότε, ο Αντωνάκης και οι συνεργάτες του, (Βαγγέλας και σια), δεν θα κληθούν να ψηφίσουν μέτρα που μπορεί να χαρακτηριστούν «νέα», ενώ, ταυτόχρονα, θα μπορέσουν να το παίξουν «σκληροί» απέναντι στους τροϊκανούς, (σε ορισμένα δε ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί, να ξεσαλώσουν λίγο…), στην απόπειρά τους να δημιουργήσουν ένα «αντιστασιακό» προφίλ ! 

Ο Σαμαράς, βέβαια, ζήτησε από τη Μέρκελ και το άναμμα κάποιου, αβανταδόρικου, φωτός, στο «τούνελ του χρέους», πλην, όμως, σ΄ αυτό η γερμανίδα ήταν απορριπτική, μιας και το θέλει σαν διαπραγματευτικό ατού, για μετά ! 

Στα πλαίσια αυτής της σκηνοθεσίας, λοιπόν, αναμένονται τα «αντιστασιακά» πεπραγμένα της κυβέρνησης, με όλους τους παράγοντες της παράστασης επί ποδός και επί τω έργω και με την διαφημιστική καμπάνια στα …σίγουρα χέρια και κανάλια, της «διαπλοκής» !... 

ΠΗΓΗ:/logoplokies.blogspot.gr

Κομισιόν: Παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία οι διμερείς συμφωνίες για τον South Stream


Οι διμερείς συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream (υπό την Gazprom), οι οποίες έχουν συναφθεί μεταξύ της Ρωσίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας, της Ελλάδας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Αυστρίας, έχουν υπογραφεί κατά παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να διαπραγματευθούν εκ νέου από μηδενική βάση, ισχυρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει το Euractiv.com.

Σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Κλάους Ντίτερ Μπόρχερτ, επικεφαλής για τις αγορές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ότι «η Επιτροπή εξέτασε τις εν λόγω διακυβερνητικές συμφωνίες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουδεμία από αυτές συμμορφώνεται με το δίκαιο της Ε.Ε.». Όπως πρόσθεσε: «Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε πει σε αυτές τις χώρες ότι έχουν την υποχρέωση, είτε προέρχονται από Συνθήκες της Ε.Ε. είτε της Ενεργειακής Κοινότητας, να ζητήσουν εκ νέου διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, ώστε οι διακυβερνητικές συμφωνίες να υπόκεινται στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Ευρωβουλής συμμετείχαν υψηλοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Ανατόλι Γιανκόφσκι, ο γενικός διευθυντής του τμήματος εξαγωγών της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, καθώς και η Σέρβα υπουργός Ενέργειας Ζοράνα Μιχάλοβιτς.

Αν οι επαναδιαπραγματεύσεις δεν στεφθούν με επιτυχία, τότε οι χώρες αυτές πρέπει να καταγγείλουν τις συμφωνίες που έχουν συνάψει με τη Ρωσία, είπε ο Μπόρχερτ, εξηγώντας ότι ο επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. Γκένθερ Ότινγκερ έχει στείλει επιστολή στον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, στην οποία του περιγράφει την κατάσταση και του ζητά «να εξετάσει θετικά» το ενδεχόμενο της εκ νέου διαπραγμάτευσης με τις εν λόγω χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μέλη της Ε.Ε., η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Σλοβενία, η Κροατία και η Αυστρία, καθώς και η Σερβία, που είναι μέλος της Ενεργειακής Κοινότητας, η οποία είναι μια συμφωνία που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τρεις σημαντικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν τις συναφθείσες συμφωνίες. Πρώτον, τον έλεγχο της ιδιοκτήτριας εταιρίας, δηλαδή της Gazprom, η οποία δεν μπορεί ταυτόχρονα να έχει υπό την ιδιοκτησία της και την παραγωγή και τη μεταφορά του φυσικού αερίου, δεύτερον, τη διασφάλιση πρόσβασης τρίτων στον αγωγό και, τρίτον, τη διάρθρωση της τιμής του φυσικού αερίου.

«Θα ήταν δυνατόν ο South Stream να ευθυγραμμιστεί με αυτούς τους κανόνες; Δεν ξέρω. Δεν ξέρω ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπόρχερτ, ο οποίος δεν παρέλειψε να... προειδοποιήσει ότι, ακόμα κι αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν επιτυχώς, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τακτοποιηθεί το ζήτημα του South Stream: «Όχι μήνες, ίσως δύο χρόνια», δήλωσε, συμφωνα με το Euractiv.com.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ Κρίση στην Κύπρο: To Μπαρμπαρός μπήκε στο "Οικόπεδο 3"


Στο "Οικόπεδο 3" της κυπριακής ΑΟΖ εισέβαλε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός το οποίο διεξάγει παράνομες έρευνες εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων.

Η είσοδος του εντός του "Οικοπέδου 3", όπως αυτή καταγράφηκε μέσω του σήματος που εκπέμπει έγινε γύρω στις 4.28 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η πορεία του προς το "Οικόπεδο 3" άρχισε γύρω στις 22.10 χθες βράδυ.

Η κρίση που που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα αποτέλεσε το κεντρικό θέμα χθες στη συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και του υπουργού Άμυνας της Ιταλίας Μάριο Μάουρο

Είναι αυτονόητο ότι η Ιταλία, εν προκειμένω συμπαρατάσσεται πλήρως με τις ελληνοκυπριακές θέσεις, λόγω οικονομικών συμφερόντων που θίγονται αφού την εκμετάλευση του "Οικοπέδου 3" την έχει η ΕΝΙ ιταλική εταιρεία, σε κοινοπραξία με την νοτιοκορεατική εταιρεία Kogas.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εισέβαλε συνοδεία δύο πολεμικών τουρκικών πλοίων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Οι δεσμεύσεις Έτινγκερ για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και χρηματοδότηση αγωγών


Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, η χρηματοδότηση των αγωγών αλλά και το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες εξαιτίας του υψηλού κόστους ενέργειας, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον επίτροπο Ενέργειας Γκ. Ετινγκερ.

Όσον αφορά το ΔΕΣΦΑ ο Επίτροπος δεσμεύθηκε να συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση της ανάγκης ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ Αζερμπαϊτζάν, ΕΕ και Ελλάδας για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η οποία λόγω της αναγκαιότητας αυτού του πλαισίου κινδυνεύει να πάει χρονικά πίσω.

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ έγινε ειδική αναφορά στις ΕΠΑ και τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τους Ιταλούς, για την οποία και ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα τιμήσει τις υπογραφές του ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα το πλαίσιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ απαιτεί την απελευθέρωση και αυτών των δικτύων διανομής που όμως, στην περίπτωση της Ελλάδας, βρίσκονται στα χέρια των Ιταλών ήδη. Επι τούτου λοιπόν ο κ. Ετινγκερ δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει για τη διευθέτηση και αυτού του ζητήματος,

Όσον αφορά τους αγωγούς, δηλαδή τη διασύνδεση για ηλεκτρική ενέργεια της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα και με το Ισραήλ αλλά και τη σύνδεση με τη Βουλγαρία, ο Επίτροπος ανέφερε ότι τα έργα αυτά μπορούν να ενταχθούν στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Από την άλλη πλευρά, επιχειρηματικοί κύκλοι υπογράμμισαν το υψηλό κόστος ενέργειας στην Ελλάδα, κάτι που έλαβε υπόψην του ο Επίτροπος.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ...


Ως γνωστόν μια από τις κοινωνικές προσφορές της KAVALA OIL στην περιοχή μας είναι η εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών σε περίπτωση αποκλεισμού του νησιού, λόγω απαγορευτικού. Όταν τα δρομολόγια της γραμμής σταματήσουν κατ' εντολή της Λιμενικής Αρχής, τότε το μοναδικό πλοίο που μπορεί να πλεύσει είναι το Crew Boat της KAVALA OIL "EPSILON". Η συμβολή του κρίθηκε αναγκαία το βράδι της Τρίτης, αφού το Λιμεναρχείο Καβάλας είχε αναγγείλει απαγόρευση απόπλου σε όλα τα επιβατηγά πλοία μέχρι τις 12 το βράδι.

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Το βράδι της Τρίτης, αφού πραγματοποιήθηκε η αλλαγή της απογευματινής βάρδιας στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου, ο καπετάνιος του πλοίου ενημερώθηκε για ένα επείγον περιστατικό ασθενή από τη Θάσο. Σε συννενόηση με τις Λιμενικές Αρχές, αποφασίστηκε -ελλείψει δρομολογίων- η διακομιδή του ασθενή με το πλοίο της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Με το πλήρωμα και το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας των εξεδρών, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Πρίνου γύρω στις 10 το βράδι, ενώ ο άνεμος έπνεε 8-9 μποφώρ. Εκεί, περίμενε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Πρίνου με τον ασθενή και πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος.


Πλήρωμα και προσωπικό βοήθησαν στην επιβίβαση του ασθενή, γιατρού και του ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και των συγγενών του ασθενή. Καθ' υπόδειξη του συνοδού ιατρού, διασφαλίσθηκε ο ασθενής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ασφαλίστηκε ο ιατρικός εξοπλισμός. Ο 62χρονος κάτοικος Θάσου, μετά από ακραίο περιστατικό πνευμονικού οιδήματος, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. Το πλοίο EPSILON έφθασε στην Καβάλα γύρω στις 12 το βράδι και ο ασθενής μεταφέρθηκε εσπευσμένως με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα. 

Ας ευχηθούμε στον 62χρονο ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στο σπίτι του...
  
ΠΗΓΗ:kavalaoil.blogspot.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παγκόσμιοι μιζαδόροι “ενδιαφερέμενοι” για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ!

Διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO). Υποψήφιοι "επενδυτές"; SIEMENS! Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω... Ντροπή και μόνον που συμμετέχει. Υπάρχει όμως και ο ανάλογος ανταγωνιστής. Η ALSTOM. Μπορεί το όνομα να μην σας λέει τίποτα, αλλάη εταιρεία εμπλέκεται σε μίζες αξιωματούχων και υποθέσεις που διερευνά το FBI, τοπικά υπουργεία δικαιοσύνης, οι ΗΠΑ κλπ. Βραζιλία, Ινδονησία. Επανάληψη του φιάσκου της Πανγαίας δηλαδή. Κοινώς, δεν κρατούμε ούτε τα προσχήματα.
Διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO). Υποψήφιοι “επενδυτές”;

SIEMENS! Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω… Ντροπή και μόνον που συμμετέχει.

Υπάρχει όμως και ο ανάλογος ανταγωνιστής. Η ALSTOM. Μπορεί το όνομα να μην σας λέει τίποτα, αλλάη εταιρεία εμπλέκεται σε μίζες αξιωματούχων και υποθέσεις που διερευνά το FBI, τοπικά υπουργεία δικαιοσύνης, οι ΗΠΑ κλπ. Βραζιλία, Ινδονησία. Επανάληψη του φιάσκου της Πανγαίας δηλαδή.

Κοινώς, δεν κρατούμε ούτε τα προσχήματα.

Η συνέχεια από τον ANTI300:

Κάποιος μίλησε …!
ALSTOM ΜΙΖΕΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Για πανωκτυπήματα και υποσχέσεις για μεγαλύτερο τίμημα των ανταγωνιστών τους.

ALSTOM ΜΙΖΕΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΈχει εξελιχθεί σε επική μάχη ο ένας μπαίνει και ο άλλος βγαίνει ……..από δικηγορικό γραφείο εξωτερικού και δή στο δη στο ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ…! το οποίο προφανώς έχει τον ρόλο του διαμεσολαβητή των συμβαλλομένων μεταξύ ελληνόφωνων των «ΟΣΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ» του ΤΑΙΠΕΔ και των γνωστών Alstom και Siemens.

Τα παραπάνω είναι αναφορικά με τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO) και το ενδιαφέρον για τη ROSCO που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, η γαλλική Alstom σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου και η γερμανική Siemens και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι.

Δεν μένει να περιμένουμε να δούμε ποιός από τους δύο μεγαλο-μιζαδόρους Alstom ή Siemens θα νικήσει …. για να πάρει την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO) προφανώς κατά τον τρόπο που «δουλεύουν» όπως πάντα έχοντας δώσει την μεγαλύτερη ΜΙΖΑ.

Για όσους ξέρουν μόνο την Siemens ως ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ εδώ τα στοιχεία για την Alstom από τα διεθνή ΜΜΕ WSJ.COM REUTERS, FT.COM, BLOΟMBERG κλπ.

Bribe Probe Exposes Alstom Network in Brazil http://online.wsj.com/news/articles/SB121382391422986053
Prosecutors add third executive to Alstom bribery case http://www.reuters.com/article/2013/05/01/us-alstom-bribery-doj-idUSBRE9400OU20130501
US accuses Alstom of bribery – FT.com http://www.ft.com/intl/cms/s/  
Alstom Officials Paid Bribes To Win Indonesian Coal Contracts http://www.corpwatch.org/article.php?id=15831
Alstom Unit Official Charged in Indonesian Bribe Case http://www.bloomberg.com/news/2013-07-30/alstom-unit-official-charged-in-indonesian-bribe-case.html
ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΗΤΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ; ΧΡΗΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ο Λάτσης φροντίζει τα παιδιά του

Ο Λάτσης φροντίζει τα παιδιά του…
 Σε συγκοινωνούντα δοχεία εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων έχουν μετατραπεί οι εταιρείες που ελέγχει ο όμιλος Λάτση και το ελληνικό Δημόσιο. Αν επρόκειτο για ιδιωτικές εταιρείες, κανείς δεν θα απασχολείτο, εφόσον εφαρμοζόταν ο νόμος. Ωστόσο, όπως θα δούμε, οι εταιρείες μέσω των διοικήσεων έχουν μετατραπεί σε προσωπικά «φέουδα», όπως η διοίκηση στα ΕΛ.ΠΕ. του κ. Ιωάννη Κωστόπουλου, η οποία αποφασίζει να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν ή καλύτερα κατά το συμφέρον του Ομίλου Λάτση και των στελεχών του, οι οποίοι τον έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν.
Του Αλέξανδρου Μανωλόπουλου
Ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για μια διασπάθιση δημόσιου χρήματος, με την οποία πρέπει να ασχοληθεί ένας εισαγγελέας, διότι η εταιρεία ανήκει κατά 34% στο ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΪΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), ενώ μπαίνουν και σημαντικά ερωτηματικά για τον ρόλο του ίδιου του Ταμείου. Δηλαδή, οι κ.κ. Ταπραντζής και Εμίρης ελέγχουν τα οικονομικά του ΤΑΙΠΕΔ ή περιορίζονται στο να εισπράττουν τον μισθό τους;
Το σημαντικότερο ερώτημα, όμως, αφορά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα για να προσλαμβάνονται στα ΕΛ.ΠΕ. στελέχη που έλαβαν αποζημιώσεις από την Eurobank (σ.σ.: Δεν αναφερόμαστε ούτε στους Επιτρόπους, ούτε στο ΤΧΣ, το οποίο υποτίθεται έπρεπε να ελέγχει την ροή των κεφαλαίων που επενδύθηκαν). Η νέα κίνηση του κ. Κωστόπουλου, όμως, θα περιληφθεί σε συγγράμματα για τα διεθνή πανεπιστήμια στον τομέα εξοικονόμησης του κόστους: Συγκεκριμένα, διώχνει το 8% του προσωπικού (κυρίως από την παραγωγή όπως θα δούμε), προκειμένου να προσλάβει δεκάδες στελέχη του πρώην ομίλου Λάτση με προκλητικούς μισθούς, δείχνοντας έτσι έμπρακτα τη στήριξη του Λάτση στους πρώην συνεργάτες του στην Eurobank, που κατάφεραν να τη «γονατίσουν» φτάνοντας τα κόκκινα δάνεια στο ρεκόρ του 72%.
Όμως, η εταιρεία δεν έχει πουληθεί ακόμη, καθώς βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΤΑΪΠΕΔ – το οποίο είναι άγνωστο αν συμφωνεί με τις μεθόδους management που ακολουθεί η διοίκηση Κωστόπουλου. Άγνωστο είναι επίσης τι θέση λαμβάνει ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος προχώρησε σημαντικά τη θέση των εξορύξεων των υδρογονανθράκων, αλλά στα θέματα που άπτονται των δημόσιων επιχειρήσεων ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛ.ΠΕ.) δεν έχει παρέμβει, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά η αξία τους καθώς όλες έχουν περιληφθεί στο χαρτοφυλάκιο των προς πώληση δημόσιων εταιρειών.
Αναφερόμαστε, λοιπόν, στα Ελληνικά Πετρέλαια, όπου υποτίθεται ότι βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω του ΤΑΪΠΕΔ. Και λέμε «υποτίθεται», διότι στην πραγματικότητα η εταιρεία διαθέτει μια ιδιότυπη άποψη για τη μείωση κόστους. Από τη μια πλευρά εξαναγκάζει σε εθελούσια έξοδο το προσωπικό, και από την άλλη προσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Λάτση – οι οποίοι μάλιστα έχουν λάβει υψηλότατες απολαβές για την τουλάχιστον εικοσαετή υπηρεσία τους στην τράπεζα Eurobank.
Αλήθεια, οι κ.κ. Κομνηνός (πρόεδρος ΕΛ.ΠΕ.) και Βάρδας παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται ή κλείνουν τα μάτια;
Εθελούσια έξοδος και προσλήψεις ημετέρων
Μέχρι το τέλος του χρόνου, τα Ελληνικά Πετρέλαια πρόκειται να προχωρήσουν σε εθελούσια έξοδο τουλάχιστον 325 ατόμων, αλλά την ίδια στιγμή που αναγκάζουν σε φυγή το προσωπικό πραγματοποιούνται –όπως θα δούμε– προσλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της Eurobank. Για να γίνει αντιληπτό το νούμερο, η διοίκηση διώχνει το 8% του προσωπικού, και από την άλλη προσλαμβάνει τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Λάτση. Πρόκειται για μια ιδιότυπη ανταλλαγή υπαλλήλων μεταξύ εταιρειών του Ομίλου Λάτση που λαμβάνει χώρα. Αν επρόκειτο για αμιγώς ιδιωτικές εταιρείες, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση. Όμως, στην περίπτωσή μας αποφασίζεται μια γενναία εθελούσια έξοδος προσωπικού στην Eurobank, η οποία θα πληρωθεί με χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, δηλαδή από τα 50 δισ. ευρώ που δανείστηκε η χώρα μας για τη στήριξη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα αποπληρώσουμε όλοι ως φορολογούμενοι. Υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας Eurobank αποχωρούν από αυτή και στη συνέχεια προσλαμβάνονται εκ νέου από τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπου η Paneuropean ελέγχει το 40,98%, ενώ το ΤΑΪΠΕΔ κατέχει το 34%.
Μεταξύ των δεκάδων στελεχών που θα προσληφθούν στα ΕΛ.ΠΕ., είναι ο Ισίδωρος Πασσάς (έχει ήδη προσληφθεί με μισθό 10.600 ευρώ), μετά τη θητεία του στην Eurobank. Με 5.600 μηνιαίο μισθό προσελήφθη και ο Σωτήρης Σταματίου (προερχόμενος από τον όμιλο Interamerican), ενώ τελευταία πρόσληψη αποτελεί και ο Σ. Αναστασιάδης ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της διαφήμισης. Και ο τελευταίος εργαζόταν στην Eurobank και με τα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται η εταιρεία θα έχει αρκετή δουλειά για να δικαιολογήσει τον υψηλό μισθό του, αλλά και τους νέους εργοδότες του. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αναμένεται ακόμη μια μεγάλη φουρνιά στελεχών της Eurobank με μισθούς που θα κυμαίνονται μεταξύ 80 έως 100.000 ευρώ ετησίως.
Δικαίωση της «Α»
Εδώ και τρεις εβδομάδες, η «Α» είχε προαναγγείλει το κλείσιμο της μονάδας Καυστικής Σόδας/Χλωρίου στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης, λόγω των συνεχιζόμενων αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων του εργοστασίου, τα οποία επιβαρύνουν επί σειρά ετών την εταιρεία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Όπερ και επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση των ΕΛ.ΠΕ., η οποία εξεδόθη στις 27 Νοέμβριου και αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Από την 1/12/3013 αναστέλλεται η λειτουργία του εργοστασίου Καυστικής Σόδας/Χλωρίου στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης, λόγω των συνεχιζόμενων αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων του εργοστασίου, τα οποία επιβαρύνουν επί σειρά ετών την εταιρεία σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
»Παρά τη συνεχή προσπάθεια των στελεχών του εργοστασίου για τον περιορισμό τόσο των σταθερών όσο και των μεταβλητών δαπανών, δεν έχει καταστεί δυνατή η ανατροπή των αρνητικών αποτελεσμάτων, λόγω της ενεργοβόρου τεχνολογίας της διεργασίας, του μη ανταγωνιστικού λειτουργικού κόστους και των δυσμενών εξελίξεων στην εγχώρια αγορά.
»Επίσης δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον η προοπτική να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα βελτιώσουν σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα του εργοστασίου.
»Η σημερινή συγκυρία κρίνεται πλέον κατάλληλη για την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, αφού το εν εξελίξει πρόγραμμα οικιοθελούς αποχώρησης μας δίνει τη δυνατότητα απορρόφησης των εργαζομένων του εργοστασίου σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας.
Γενική Τεχνική Διεύθυνση Ομίλου». 

 ΠΗΓΗ:.iapopsi.gr

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ;




* Αληθεύει ότι ο Νο 2 της Διοίκησης γίνεται Νο1 ή στη θέση του Νο 1 έρχεται ο έμπιστος του Αφεντικού;


*Αληθεύει ότι η εγκατάσταση στα βόρεια  κλείνει οριστικά με μόνη εξαίρεση την τελευταία επένδυση αν και εφ΄όσον βρεθεί το ιδανικό μείγμα τροφοδοσίας;


Οι απαντήσεις ΠΡΟΣΕΧΩΣ....

Με κέρδη άνω του 5% έκλεισε η εβδομάδα για το αργό


Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε την Παρασκευή το αργό βρίσκοντας στήριξη στα ενθαρρυντικά μάρκο των ΗΠΑ και ειδικότερα στα στοιχεία για την αγορά εργασίας της χώρας που γεννούν προσδοκίες για αύξηση της ενεργειακής ζήτησης. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 27 σεντς ή 0,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 97,65 δολάρια στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Στην εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου κέρδισε 5,3% καταγράφοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες Κυρ. Μητσοτάκης: Έρχονται απολύσεις σε ΝΠΙΔ και ανώνυμες εταιρίες

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης
Επέκταση της αξιολόγησης με συνεπαγόμενες απολύσεις σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου  και ανώνυμες εταιρίες στους επόμενους τέσσερις μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά την ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

Ο υπουργός είπε ότι «προχωράμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δομών όλου του Δημοσίου με έμφαση στα υπουργεία. Εντός του επόμενου 4μηνου θα έχουν ολοκληρωθεί τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οργανογράμματα και την αποστολή του κάθε υπουργείου. Θα αποτυπωθεί η αξιολόγηση που ήδη έχει μειώσει κατά 48% τα επιτελικά σημεία του κράτους. Θα έχουμε πιο μαζεμένο Δημόσιο» και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση επεκτείνεται και στην περιφέρεια και έχουμε χρέος να αξιολογήσουμε όλα τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις ανώνυμες εταιρίες και αν μέσα από αυτή την αξιολόγηση προκύψουν ότι υπάρχουν φορείς και οργανισμοί που δουλεύουν με περιττό προσωπικό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους υψηλούς προϋπολογισμούς τους αυτό το προσωπικό θα πρέπει να φύγει».

Όπως άλλωστε είχε γράψει και το «Πρώτο Θέμα» στόχος των υπουργείων Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών είναι η αξιολόγηση δημοτικών επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ευκολότερη η διαδικασία της αποχώρησης υπαλλήλου.

Πέραν αυτών ο υπουργός επισήμανε ότι το 2014 θα αποτυπωθεί η αλλαγή στρατηγικής προκειμένου από τις ποσοτικές μεταρρυθμίσεις να γίνουν ποιοτικές αλλαγές.

Εξήγησε ότι μετά από πέντε έτη κρίσης ο δημόσιος τομέας έχει μειωθεί δραστικά αλλά εξακολουθεί να παραμένει αναποτελεσματικός.

Επισήμανε μάλιστα ότι από περίπου 913.000 υπαλλήλους το 2009 σήμερα υπηρετούν περίπου 692.000 ενώ η μισθολογική δαπάνη από 24 δισ. ευρω έπεσε στα 15,9 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι οι επόμενες κινήσεις θα στηριχθούν στους εξής τρεις πυλώνες: 

-«Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών όλου του Δημοσίου

-Επαναξιολόγηση του προϊόντος που θα παράγει κάθε διαδικασία με χρήση ανθρώπινου δυναμικού και εργαλείων. Αν μια διαδικασία δεν παράγει αποτέλεσμα θα καταργείται. Εκπονούμε μελέτη με ΟΟΣΑ που θα μας δώσει χρήσιμη πρώτη ύλη.

1ο παράδειγμα: Για την επικύρωση διοικητικών εγγράφων, έχουμε 30 εκατ. επικυρώσεις κάθε χρόνο και εμείς θα τις καταργήσουμε θα έρχεται ο πολίτης με ευανάγνωστο αντίγραφο – εάν καταλήξουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα διευκολυνθεί ο πολίτης. 

2ο παράδειγμα:  Για την  αδειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης συλλέγαμε υπογραφές για Υπουργική απόφαση ώστε η άδεια άσκησης να δίνεται με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και στην συνέχεια ο Δήμος θα υποχρεώνεται να ελέγχει εάν έχει τα χαρτιά η επιχείρηση. Ξεκινά με χαμηλής όχλησης και θα προχωρήσει. Δεν θα θεωρούμε ένοχο τον επιχειρηματία. Να αποκτήσει το κράτος σύγχρονη στρατηγική διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων. Θα αλλάξει ο τρόπος επιλογής διευθυντικών στελεχών».
  
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την επ΄αόριστον αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας


Επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στους αρχηγούς των κομμάτων απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ, με την οποία ζητά μεταξύ άλλων την επ΄αόριστον αναστολή πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή η Συνομοσπονδία εκφράζει την αντίθεσή της στη μονομερή στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των πολιτών, καταθέτει σειρά νομοθετικών προτάσεων για τη διασφάλιση των δανειοληπτών και ζητά να σταματήσει κάθε σκέψη για απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας μέχρι την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή
  
ΠΗΓΗ:gsee.gr