Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Κουρεμένες συντάξεις για όσους πλήρωναν για 40 χρόνια τα Ταμεία

Από το newmoney.gr
Οσο υψηλότερο μισθό παίρνεις και όσα περισσότερα χρόνια έχεις συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα τόσο πιο βαριές απώλειες θα έχεις στη σύνταξή σου με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η αναπλήρωση είναι 50% σε αντίθεση με τους χαμηλόμισθους των 586 ευρώ που μπορούν να προσδοκούν συντάξεις με αναπλήρωση που ξεπερνά το 100%.  Πολλοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας..

UBS: Οι επιπτώσεις από την αλλαγή στα ναυτιλιακά καύσιμα - Κερδισμένο το ντίζελ

Από το worldenergynews.gr
Η αλλαγή της αγοράς καυσίμων πλοίων το 2020 για να οδηγήσει σε μεταβολή ~ 2Mb / d στο πετρέλαιο κίνησης

Σημαντικές θα είναι οι επιπτώσεις στην αγορά από την αλλαγή στα καύσιμα των πλοίων,  με το ντίζελ να είναι αυτό που θα ωφεληθεί περισσότερο, σύμφωνα με έκθεση της UBS.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός ( IMO) αποφάσισε..

Τα αγκάθια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το newmoney.gr
Την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά την μάχη για την πώληση των ΕΛΠΕ, εκτός απροόπτου την επόμενη Τετάρτη, στο υπουργείο Περιβάλλοντος εντατικοποιούνται οι διεργασίες για την προετοιμασία της πώλησης της ΔΕΠΑ. Πρόκειται για δύο διαφορετικές ιδιωτικοποιήσεις, ωστόσο όπως αναφέρεται και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ πρέπει να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ (ελέγχουν το 35% της εταιρείας).

Μέχρι τις 6 Ιουνίου, προβλέπεται να έχει..

Ας σταματήσει η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται την αύξηση τιμών στα καύσιμα

Από το pasok.gr
Ανακοίνωση του Τομέα Μεταποίησης και Εμπορίου του Κινήματος Αλλαγής, για τις τιμές των καυσίμων.

Η υπόθεση των καυσίμων δεν χωράει άλλο λαϊκισμό γιατί επηρεάζει άμεσα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων αλλά και το εισόδημα του καταναλωτή. Πλήττει μάλιστα..

ΑΟΖ και επαγγελματικός προσανατολισμός

Από το lygeros.org 
Σε μια εποχή όπου όλα χαρακτηρίζονται από τη μιζέρια και την ηττοπάθεια πώς ένας νέος μπορεί να ενδιαφερθεί για την ΑΟΖ και ν’ αλλάξει την πορεία της ζωής του μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού; 

Πώς μπορεί κάποιος που βρίσκεται στην Κρήτη να μάθει ότι θα υπάρξουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας χάρη στις γεωτρήσεις για την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων αν δεν ξέρει ότι..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν περισσότερες πλατφόρμες  πετρελαίου σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο, καθώς οι εταιρείες εξόρυξης συνέχισαν τις γεωτρήσεις με τις τιμές αργού να βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014.

Ο συνολικός αριθμός πλατφορμών αυξήθηκε κατά 15 στις  859 την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου, το υψηλότερο επίπεδο από ..