Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΕΛΠΕ: Κέρδη ρεκόρ προβλέπονται για το β΄τρίμηνο που ανακοινώνεται σήμερα – Αναμένονται ανακοινώσεις για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

 


Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, όπου η αγορά έχει αρχίσει να προεξοφλεί ρεκόρ κερδοφορίας. Σε αυτό βοηθά και το ισχυρό δολάριο, ενώ αναμένονται και ισχυρές ταμειακές ροές, που θα καλύψουν τις ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης και επενδύσεων.

Το EBITDA του πετροχημικού προβλέπεται στα 23 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό αναμένονται..

Ευρώπη και φυσικό αέριο –Αδιέξοδο και εναλλακτικές



 Το ενεργειακό πλήγμα καταφθάνει ταχύτερα από το αναμενόμενο, οι δε εναλλακτικές λύσεις στο φυσικό αέριο (υγροποιημένο, άνθρακας, πυρηνική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές) δεν επαρκούν. Η ΕΕ κατευθύνεται σε ένα προδιαγεγραμμένο έλλειμμα ενέργειας, ταχύτερα από τις σχετικές προβλέψεις, παρά τις πρόσφατες κινήσεις με στόχο την μείωση της ζήτησης και την..

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 τα στρατηγικά αποθέματα στις ΗΠΑ



 Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) μειώθηκαν κατά 8,1 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 35 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας.

Τα αποθέματα στο Strategic Petroleum Reserve (SPR) μειώθηκαν..

ExxonMobil: «Μένει» στην Κρήτη, αλλά πήρε παράταση 2 χρόνια για τις έρευνες



 Παράταση 24 μηνών αιτήθηκε και έλαβε από την ΕΔΕΥ η ExxonMobil σχετικά με την Πρώτη Φάση του Βασικού Σταδίου ερευνών στα οικόπεδα «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης» προκειμένου να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των εργασιών.

Το αίτημα και οι αντίστοιχες αποφάσεις, οι οποίες..

Η επέκταση του διυλιστηρίου Clean Fuel θα μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ταϊλάνδης

 






Οι συνεχιζόμενες εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης της Thailoil στο εργοστάσιό της στο Laemchabang (επαρχία Τσονμπούρι, περίπου 125 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ) θα επιτρέψουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου να αυξήσει την ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου από 275.000 bpd σε περίπου 400.000 bpd μετά την ολοκλήρωσή της το 2020.

Αυτά τα έργα επέκτασης απαίτησαν εκτιμώμενη επένδυση 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από..

Greenpeace: Βιωσιμότητα και αέριο έννοιες αντίθετες

 





Στις 28 Ιουλίου 2022, εξαντλήθηκαν οι φυσικοί πόροι που θα μπορούσε να μας παρέχει ο πλανήτης μας για το έτος αυτό. Με άλλα λόγια, η παγκόσμια ζήτηση σε φυσικούς πόρους και οικοσυστημικές υπηρεσίες (πχ δέσμευση του CO2) ξεπέρασε..