Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Ανεπαρκές το πακέτο μέτρων “FIT FOR 55” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 




Αντίθετα με τις σχετικές εντυπωσιακές ανακοινώσεις, η δέσμη προτάσεων πολιτικής που δημοσίευσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή[1] είναι ακατάλληλη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, προειδοποιεί η Greenpeace.

“‘Ολο αυτό το πακέτο μέτρων βασίζεται σε έναν στόχο που είναι πολύ χαμηλός, δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που..

Limetree Bay refinery's light bankruptcy financing raises concerns

 




A U.S. bankruptcy judge raised concerns that Limetree Bay refinery on the Virgin Islands may not have enough money to get through the early days of its Chapter 11 restructuring.

"I'm very worried it's not enough..

Η Γροιλανδία Μετά το Ουράνιο Απαγόρευσε και τις Έρευνες για Πετρέλαιο

 




Αφού αποφάσισε να μπλοκάρει την έρευνα για ουράνιο, η νέα κυβέρνηση της Γροιλανδίας ανακοίνωσε και την απαγόρευση των ερευνών για πετρέλαιο στην εκτεταμένη αρκτική επικράτειά της. Η τοπική κυβέρνηση αυτού του αυτόνομου εδάφους της Δανίας «αποφάσισε να αναστείλει την υφιστάμενη πετρελαϊκή στρατηγική και να βάλει τέλος στις..

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Νότιας Αφρικής έκλεισε εν μέσω λεηλασίας




 Το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Νότιας Αφρικής έκλεισε προσωρινά καθώς η χώρα αγωνίζεται με μαζικές λεηλασίες και τη χειρότερη βία τα τελευταία χρόνια, δήλωσε..

Exxon hires more temporary workers as refinery lockout continues

 



ExxonMobil will begin hiring additional temporary operators of its Beaumont, Texas refinery as a lockout of 650 union-represented workers runs into its 11th week.

Exxon said it took the decision to hire the new workers after four meetings with the United Steelworkers (USW) union local 13-243 failed to..

ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤ0 ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΕ: ΑΠΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ;

 








Η μελέτη αυτή πραγματεύεται τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και τη δίκαιη μετάβαση στη νέα εποχή που διαμορφώνεται και για την Ελλάδα. Προσεγγίζει αυτή την πρόκληση μέσω συγκεκριμένων συνιστωσών. Μέσω 27 παραδειγμάτων, καλών και αρνητικών πρακτικών μετάβασης, που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν..

Μαύρα σύννεφα φέρνει το Green Deal για την βιομηχανία





 Έντονος είναι ο προβληματισμός στην βιομηχανία που έχει λάβει την στρατηγική απόφαση να πρασινίσει για τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί στο Green Deal που αναμένεται να  απογειώσουν τις τιμές των CO2 οδηγώντας σε πολύ υψηλά επίπεδα τα έμμεσα κόστη. Χαρακτηριστικά διαερωτάται κανείς αν η απογείωση των τιμών των CO2 θα οδηγήσει πράγματι...

ΕΛΠΕ: Συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου σε σώμα

 











Από το athexgroup.gr

Στρατηγική συνεργασία της Chevron στον τομέα του υδρογόνου

 


Μνημόνιο συνεργασίας με την Cummins υπέγραψε η Chevron για να διερευνήσει μια στρατηγική συμμαχία στο υδρογόνο και άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η Cummins είναι παγκόσμιος ηγέτης των τεχνολογιών ενέργειας και υδρογόνου και η συνεργασία αφορά βιώσιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση..

Επέκταση του αγωγού καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων προς Αλεξανδρούπολη θέλουν οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟϊκά κονδύλια για το έργο

 



Με την Αλεξανδρούπολη να αποκτά όλο και πιο σημαντικό ρόλο στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς για την περιοχή, με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων, εικόνες σαν και τις πρόσφατες με το τεράστιο αεροπλανοφόρο και την απόβαση ισχυρών δυνάμεων καθ' οδόν για αποστολές θα είναι όλο και πιο συχνές.

Στα πλαίσια αυτά, οι ΗΠΑ προωθούν την..