Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεργασία: 9 στους 10 εργαζόμενους υπερεκτιμούν τις γνώσεις τους σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας



 Σύμφωνα με τα ευρήματα του δωρεάν εκπαιδευτικού εργαλείου ευαισθητοποίησης σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας κατά την τηλεργασία που αναπτύχθηκε από την Kaspersky και το Area9 Lyceum, οι συμμετέχοντες έδινα σωστές απαντήσεις το 66% του χρόνου. Ωστόσο, ακόμη και όταν οι εκπαιδευόμενοι έδιναν λανθασμένες απαντήσεις, ως επί το πλείστον παρέμεναν σίγουροι για τις ικανότητές τους. Οι πιο δύσκολοι μαθησιακοί στόχοι αποδείχτηκε..

7 ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020



 





Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δημοσιεύει το 7ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων σε μια περίοδο όπου η οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική αβεβαιότητα διαμορφώνουν ένα σύνθετο μείγμα εξελίξεων. Η ανάλυση στηρίζεται στην αξιολόγηση της τρέχουσας συγκυρίας, και ειδικότερα  του β΄ τριμήνου και του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους, και παρουσιάζονται παρεμβάσεις οικονομικής..

Κ. Χατζηδάκης: Η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων του ΥΠΕΝ


 

Χωρίς αμφιβολία οι εξελίξεις για τον κορονοϊό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισκιάζουν κάθε άλλο θέμα της επικαιρότητας. Ωστόσο, όλους αυτούς τους μήνες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προσπάθεια, τόσο για να μπει μια τάξη σε ζητήματα περιβαλλοντικά, όσο και για να προωθηθούν διαρθρωτικές αλλαγές στους τρεις τομείς που καλύπτει το Υπουργείο. Προσπάθεια που καθιστά την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και θέτει τις βάσεις μιας βιώσιμης..

Τις συνέπειες του κορωνοϊού για το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας αναλύει νέα έκθεση του ΙΕΝΕ

 


Παρουσιάστηκε σήμερα από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) νέα έκθεση με τίτλο «Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας».

Αναλυτικότερα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΕΝΕ, Κ. Σταμπολής και ο Διευθυντής Μελετών ΙΕΝΕ, Δημήτρης Μεζαρτάσογλου, ανέλυσαν τα θέματα που καλύπτει η έκθεση και τη σημασία της για τον εγχώριο κλάδο, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Την έκθεση μπορείτε να..

Επαγγελματικοί εξωσκελετοί —πώς μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη των μυοσκελετικών διαταραχών;

 


Οι επαγγελματικοί εξωσκελετοί είναι φορετές βοηθητικές συσκευές που μπορούν να περιορίσουν τη μυϊκή καταπόνηση κατά την εργασία. Μπορούν να προσφέρουν λύση στις περιπτώσεις όπου άλλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ή μέτρα εργονομικής σχεδίασης δεν επαρκούν. Ωστόσο, η χρήση τους παραμένει περιορισμένη. Η ανθρωποκεντρική σχεδίαση και η αξιολόγηση των εμβιομηχανικών παραγόντων κινδύνου είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της αποδοχής και της ευρύτερης χρήσης αυτών των συσκευών, καθώς και της αποτελεσματικότητάς τους στην πρόληψη των μυοσκελετικών διαταραχών.

Ένα νέο άρθρο μελετά τα ευρήματα ενός συλλογικού έργου που υλοποιήθηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 8/9/2020 πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλονται λόγω Covid 19.

Στην αρχή της Συνεδρίασης συζητήθηκε και αποφασίστηκε η Ανασύνθεση του ΔΣ, μετά την αποχώρηση του συναδέλφου Ζαρκινού Χρήστου.Στην συνέχεια ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη του ΔΣ για τα ακόλουθα θέματα

«Πράσινη Μετακίνηση Χωρίς Ρύπους για Όλους» Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

 


Με θέμα την «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει, στηρίζει και προσκαλεί τους Δήμους όλης της Επικράτειας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου 2020. Κάθε χρόνο, από το 2002, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα 10/09/20 μέλη του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ, για μία ακόμη φορά προχώρησαν σε διακοπή εκπαίδευσης στη διαδικασία μετρήσεων αερίων, βάσει ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., αυτή τη φορά όμως σε Διπλωματούχους Μηχανικούς.Ταυτόχρονα έγινε και ενημέρωση στους συναδέλφους, πως το Σωματείο δεν θα επιτρέψει διαδικασία πιστοποίησης στην εν λόγω εκπαίδευση, γιατί η εταιρεία προτίθεται να τους αναθέσει να αντικαταστήσουν τους Πυροσβέστες στη συγκεκριμένη διαδικασία αν παραστεί ανάγκη!!

Τονίσαμε το γεγονός πως..

ΕΛΠΕ: Ξεκινά η κατασκευή του φωτοβολταϊκού στην Κοζάνη – Εντός μηνός η τελετή θεμελίωσης



 Σε αντίστροφη μέτρηση έχει μπει η έναρξη υλοποίησης του mega φωτοβολταϊκoύ 204 MW των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, το οποίο περιλαμβάνεται στις 16 εμβληματικές επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά στις λιγνιτικές περιοχές και αναμένεται να τις στηρίξουν αναπτυξιακά κατά την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελετή θεμελίωσης του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Η τελετή, στην οποία θα παραστεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, θα σηματοδοτήσει..

Από τον Opec στον Opec+, νίκες και ήττες ενός καρτέλ



Το πετρέλαιο εξασφάλισε αμύθητα κέρδη σε πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Στα καλά χρόνια. Τώρα η τιμή του μαύρου χρυσού έχει πέσει. Δεν αποτελεί πλέον μοχλό πίεσης όπως παλαιότερα. Πτυχές μιας ιστορίας 60 χρόνων.

"Ιδρύσαμε ένα πολύ αποκλειστικό κλάμπ". Με υπερηφάνεια ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας Πέρεζ Αλφόνσο εξήγγειλε μια συμφωνία..

Θέσεις εργασίας στην Motor Oil

 


H Motor Oil ιδρύθηκε το 1970 και η πρώτη χρονιά λειτουργίας του διυλιστηρίου της ήταν το 1972. Κατέχει ηγετικό ρόλο στο χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προμηθεύοντας την περιοχή την οποία εξυπηρετεί με ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Το διυλιστήριο βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, περίπου 70 χλµ. από το κέντρο της Αθήνας. Μαζί µε τις βοηθητικές..