Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Νέα κόλπα με το λαθρεμπόριο στο υγραέριο

Από το energypress.gr
Σε νέες πρακτικές καταφεύγουν τα κυκλώματα στο λαθρεμπόριο του υγραερίου κίνησης, το οποίο ανθεί, με τις απώλειες για το κράτος να ξεπερνούν κατά πολύ τα 15 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η νέα παράνομη πρακτική σχετίζεται με την παραποίηση των στοιχείων επαναπιστοποίησης φιαλών, φαινόμενο που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Στην πράξη, πρόκειται για την κυκλοφορία στην αγορά φιαλών με πλαστές σφραγίδες επαναπιστοποίησης, δηλαδή του καθιερωμένου ελέγχου ασφαλείας του πιεστικού δοχείου. Η πρακτική είναι ιδιαίτερα ..

Το κοίτασμα «Καλυψώ» στην κυπριακή ΑΟΖ προσομοιάζει με το αιγυπτιακό «Zor»

Από το bankingnews.gr
Όταν το γεωτρύπανο έφτασε μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω, έδειξε ακριβώς αυτό που αναζητούσαν οι ειδικοί της ΕΝΙ, κοίτασμα τύπου «Zor» και μάλιστα πέραν των αισιόδοξων αποκλίσεων στις φόρμουλες των ειδικών

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ», στο τεμάχιο 6 στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Ωστόσο, ο υπουργός μετέθεσε για την επόμενη βδομάδα τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα..

Ην. Βασίλειο: Περισσότερο αμερικανικό πετρέλαιο θα αγοράσει το 2018 η Essar

Από το worldenergynews.gr
Η Essar UK, ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στη Βρετανία, θα αγοράσει περισσότερο αργό πετρέλαιο  από τις ΗΠΑ φέτος, ένδειξη  πως η αύξηση της παραγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες πιέζει τους παραδοσιακούς ευρωπαίους προμηθευτές από τη Βόρεια Θάλασσα και την Αφρική.

Η Essar έλαβε τουλάχιστον..

Προαποφασισμένος και εκ των προτέρων Διατεταγμένος ο Μακροχρόνιος Ενεργειακός Σχεδιασμός του Σύριζα;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Με την Πράξη 27 της 27.12.2017, (ΦΕΚ τ. Α΄, 204/28-12-2017), συστάθηκε Εθνική Επιτροπή για την Ενέργεια και το Κλίμα για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού. Η Επιτροπή αποτελείται από:

α.  ως Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (Μιχάλης Βερροιόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
β. το Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος..