Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ



Μην υποκύπτεις στους τηλεφωνικούς εκβιασμούς, απέδειξε τους ότι δεν πρέπει να σε θεωρούν δεδομένο. 
Δείξε τους με την υπεύθυνη στάση σου ότι η αλαζονεία  η υπεροψία και ο αυταρχισμός τους δεν πρόκειται να περάσει ! 
Τον φόβο, που προσπαθούν να σου επιβάλλουν, επέστρεψε τους.

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου σχετικά με τις νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών



Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Για μια ακόμα φορά Κυβέρνηση και Τρόικα υποβάλλουν στο μαρτύριο της σταγόνας ολόκληρο τον ελληνικό λαό.  
Επιτέλους, η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει για μια έστω φορά να αρνηθεί τις παράλογες απαιτήσεις των Τροϊκανών.  
Αν συμφωνήσει σε αυτά τα καταστροφικά μέτρα που κατεδαφίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα και οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση, τότε οι συνέπειες και οι κινητοποιήσεις θα είναι απροσδιόριστες.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
           Η ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται με την κατάργηση όλων των εργασιακών ρυθμίσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων.
           Η μείωση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση όλων των ωριμάνσεων, η μείωση στο 50% των αποζημιώσεων,  η  6ημερη εργασία, η επιμήκυνση κατά δύο έτη  του  εργασιακού  βίου,  που  καταργούν με ψήφιση νόμων από την Βουλή, σκοπό έχουν να εξοντώσουν τους Έλληνες εργαζόμενους.
           Η τρόικα εξωτερικού – εσωτερικού αποφασίζει να γυρίσει την ελληνική κοινωνία  στη δεκαετία του  ΄50 εξαθλιώνοντας και φτωχοποιώντας τους πάντες και τα πάντα.  Να μην τους αφήσουμε να μας υποδουλώσουν, πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές της διάλυσης και του αδιεξόδου.
          Το  Δ.Σ. του  ΠΣΕΕΠ στη  συνεδρίαση  του  αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2012.
          Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τις οικογένειές τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  για  να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας.
          Στην Αθήνα η προσυγκέντρωσή μας θα γίνει Μάρνη & Πατησίων στις 10:30 κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας.
          Στη Θεσσαλονίκη  η  συγκέντρωση  θα  γίνει στις 10:30 στο ΕΚΘ κάτω από το πανό του Σωματείου.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η Ρωσία ζήτησε να παρελάσουν με τους "Έλληνες αδελφούς" και Ρώσοι πεζοναύτες!



Η Ρωσία ζήτησε επίσημα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων  να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό "Νοβοτσερκάσκ" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το οποίο έχει περίπου 350 πεζοναύτες και κάπου 35 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης μεταφέρει Ρώσους πεζοναύτες.
Είναι οι ίδιοι που παρέλασαν και στην Λήμνο, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των κατοίκων του νησιού.  
Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται 26 με 29/10 και οι Ρώσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις αφού απολαμβάνουν πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών προς το πρόσωπό τους και αυτό που αντιπροσωπεύουν.
Μάλιστα ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, η ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΟΚ από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή και βαθύπλουτο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη και η πολύ καλή πορεία της ομάδας έχουν δημιουργήσει κλίμα λατρείας στην Θεσσαλονίκη για τους Ρώσους.
Οι Ρώσοι επιθυμούν να παρελάσουν με το άγημα των πεζοναυτών στην Θεσσαλονίκη. Μένει να δούμε αν τους δοθεί και η άδεια για κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση.
Το μήνυμα που θα περάσει σε μια τέτοια ενέργεια θα έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία για την χώρας μας και ειδικά για την γείτονα Τουρκία.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεύτερη τουρκική αεροπειρατεία: Τουρκικά μαχητικά εναντίον αρμενικού αεροσκάφους



Δεύτερη "απαγωγή" πολιτικού αεροσκάφους μέσα σε πέντε ημέρες από την τουρκική Αεροπορία σημειώθηκε πριν λίγες ώρες με την αναγκαστική προσγείωση υπό την απειλή κατάρριψης, αεροσκάφους αρμενικού αεροσκάφους από την τουρκική Αεροπορία.
Το αρμενικό πολιτικό αεροσκάφος εξαναγκάστηκε κάτω από την απειλή τουρκικών μαχητικών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς το Χαλέπι. Ήδη έχει γίνει διάβημα από την Αρμενία
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι "οι αρμενικές αρχές δέχτηκαν επιτρέψουν να προσγειωθεί το αεροσκάφος για έλεγχο", αλλά η Αρμενία το διαψεύδει και το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για "αροπειρατεία".
Στο αρμενικό αεροσκάφος μεταφερόταν ανθρωπιστική βοήθεια προς τους κατοίκους στο Χαλέπι και οι αρμενικές αρχές είχαν ειδοποιήσει σχετικά τις τουρκικές, οι οποίες όμως τελικά εξανάγκασαν το αεροσκάφος να προσγειωθεί.
Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Αρμενία για το περιστατικό, ενώ αεροσκάφος αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα και το πλήρωμα βρίσκεται υπό περιορισμό.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Yποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ: "Scrap" αξίας 500 εκατ. ευρώ! - Απορρίπτεται η παραλαβή του



Ένα νέο μείζον πρόβλημα έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε ότι αφορά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του υποβρυχιακού στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΠΝ στο defencenet.gr, ο εκσυγχρονισμός του υπορβυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ (S118) "Δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα" και συνεπώς "Βρίσκεται στην περιοχή της απόρριψης και μη αποδοχής του από το ΠΝ"!
Βέβαια για την εξέλιξη είναι προϊδεάσει το defencenet.gr με επανειλειμμένες αναφοράς στο πολύπαθο πρόγραμμα Neptune II, το οποίο αρχικά προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό τριών υποβρυχίων Type 209/1200, εν συνεχεία οι Γερμανοί πρότειναν εκτός από το ΩΚΕΑΝΟΣ που είχε ολοκληρωθεί (το υποβρύχιο έχει παραδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 και όλοι οι εμπλεκόμενοι "σφυρίζουν αδιάφορα" γιατί κανείς δεν ξέρει πως να το χειριστεί) να ναυπηγήσουν δύο ολοκαίνουρια υποβρύχια Τype 209/1400 και εν τέλει καταλήξαμε στο νόμο Βενιζέλου με την ... αγορά (ενώ αρχικά μας τα χάριζαν τα δύο 1400άρια) δύο νέων Type 214.
Για τα οποία έχουν καταβληθεί 135 εκατ. ευρώ και ακόμα δεν έχει παραληφθεί ούτε βίδα! Εν πάση περιπτώσει το ζήτημα είναι τι θα γίνει με το ΩΚΕΑΝΟΣ, το οποίο έχει κοστίσει 500 εκατ. ευρώ και δυστυχώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Ήταν σαφές από την εποχή του νόμου του Βενιζέλου που τροποποίησε τη Neptune II, τον Σεπτέμβριο του 2009 ότι "κάτι δεν πήγαινε καλά" και εκ του λόγου αυτού μετέθεσαν την παραλαβή για τον ... Μάϊο του 2012 (ενώ το υποβρύχιο οι Γερμανοί το είχαν παραδώσει τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν και κατήγγειλαν την σύμβαση με το δημόσιο).
Τώρα που το ΠΝ πιέζεται εξαιρετικά σε ότι αφορά τον υποβρυχιακό στόλο (καλύτερας ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες...) έγινε μια ακόμα προσπάθεια (έχουν γίνει και άλλες...) μήπως και με πιο "ελαστική" ανάλυση των προϋποθέσεων παραλαβής, αλλά χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλούς πλεύσης γίνει δυνατή η παραλαβή του υποβρυχίου.
Το αποτέλεσμα ήταν "μία από τα ίδια: Το ΩΚΕΑΝΟΣ απ'ότι φαίνεται δεν θα πλεύσει ποτέ πια επιχειρησιακά. Εδώ ανακύπτει και μια σειρά άλλων ζητημάτων πέρα από την επιχειρησιακή διάσταση: Ποιος θα πληρώσει στο ΠΝ τα 500 εκατ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί για το αποτυχημένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού; Οι Γερμανοί της ThyssenKrupp Marine Systems; Ο Ισκαντάρ Σάφα; Τα αδιέξοδα, λοιπόν σε ότι αφορά τα ΕΝΑΕ, αντί να μειώνονται, μεγενθύνονται...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας στους τρεις στην Αττική δεν έχει δουλειά!


Ένας στους τρεις στην Αττική δεν έχει δουλειά!Στα 772.579 άτομα διαμορφώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Σεπτέμβριο, μειωμένοι κατά 1,84% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Από αυτούς 320.245 είναι άνδρες (ποσοστό 41,45%) και 452.334 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,55%).
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,75% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 26,43% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,83%.
Οι 339.650 (ποσοστό 43,96%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 432.929 (ποσοστό 56,04%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,71% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,75%.
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 47,13% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 34,32%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 17,43% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,12%.
Στους Έλληνες υπηκόους το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 716.407 άτομα (ποσοστό 92,73%), στους υπηκόους τρίτων χωρών ανήλθε σε 44.187 άτομα (ποσοστό 5,72%) και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 11.985 άτομα (ποσοστό 1,55%). 
ΠΗΓΗ:.newsbeast.gr

Παναγιωτακόπουλος για Ραγκούση: “Δε φταίει αυτός.. Τόσος ήταν!”



ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Π.Γ.   ΠΑ.ΣΟ.Κ 15/10/12
Ασταμάτητος ο  κατήφορος
Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση.
Κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.
Κατανοώ την αγωνιώδη προσπάθεια να απαλλαγεί από τις ευθύνες που χαρακτηρίζουν την κομματική του διαδρομή  αλλά και την κυβερνητική του θητεία.
Κατανοώ την προσπάθειά του να αποσείσει από επάνω του τις ευθύνες για δυόμιση χρόνια κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο τέλμα.
Κατανοώ ότι σαν ενεργός παράγοντας της Κυβέρνησης που έφερε τη χώρα στο μνημόνιο και το ΔΝΤ, που κατέστρεψε κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών και που οδήγησε την παράταξη στην ανυποληψία θα έχει τύψεις.
Δεν μπορώ όμως παρά να οργιστώ όταν διαβάζω δηλώσεις του τύπου:
«…έχει επέλθει το τέλος του πολιτικού συστήματος όπως εξελίχθηκε από το 1974 έως σήμερα.» ή «Προσωπικά δεν πρόκειται να συμπορευτώ με κανέναν που πρωταγωνίστησε στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης, όπως αναγκάστηκα να κάνω στις κυβερνήσεις που συμμετείχα.»
Ο κ. Ραγκούσης οφείλει να κατανοήσει κάτι πάρα πολύ απλό:
Κατάφερε να είναι όχι απλά παράγοντας της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά κεντρικός υπεύθυνος για πολλές από τις καταστροφικές πολιτικές που ασκήθηκαν τελευταία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποδημητικοί Ελληνες. Μην πληρώσετε πετρέλαιο! Είναι πιο φθηνό να πατε Μαιάμι να ξεχειμωνιάσετε


Αν θελεις 3000 λιτρα πετρέλαιο 3000χ1,4= 4200 ευρώ ή σε $ καπου στα $5.500 μη βαλετε αλλα μεταναστευστε στο Μαιάμι. Και πιο φθηνα θα σας έρθει και διακοπες θα κάνετε και οσο να ναι… χρωματακι θα πάρετε.

Καλά αν μένετε Β Ελλάδα δε το συζηταμε καν. Ναυλώστε Τσαρτερ και δρόμο 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΚΩΔΙΚΟΣ - ΚΩΔΙΚΟΣ, ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ !...

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ενέκρινε η ΕΕ



(UPDATE) Την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, κυρίως όσον αφορά τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και τους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκοντας να πιέσει την Τεχεράνη για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που βρίσκονται σε αδιέξοδο εδώ και τρία χρόνια.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, κατά τη σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο, επικύρωσαν τα νέα μέτρα που θα προστεθούν στις ήδη εφαρμοζόμενες κυρώσεις, δηλαδή στο πετρελαϊκό εμπάργκο που ισχύει από τον περασμένο Ιούλιο. Οι νέες κυρώσεις αφορούν τις συναλλαγές και το εμπόριο. Απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι συναλλαγές μεταξύ ευρωπαϊκών και ιρανικών τραπεζών ενώ ενισχύονται οι κυρώσεις σε βάρος της Ιρανικής κεντρικής τράπεζας. Εξαιρέσεις θα γίνονται κατά περίπτωση, για την αποστολή χρημάτων από ιδιώτες ή για ανθρωπιστικούς λόγους, για αγορά τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Στη "μαύρη λίστα" της ΕΕ με τα ονόματα εκείνων τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν "παγώσει" και απαγορεύεται να ταξιδεύουν στην Ευρώπη προστέθηκαν ένας Ιρανός υπουργός και 34 εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία δεν θα μπορούν στο εξής να παραδίδουν δεξαμενόπλοια στο Ιράν ενώ θα απαγορευτεί και η εξαγωγή υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πυρηνικό ή το βαλλιστικό ιρανικό πρόγραμμα, όπως γραφίτης ή αλουμίνιο. Οι "27" αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την εισαγωγή ιρανικού φυσικού αερίου, μια συμβολική κίνηση αφού δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και ευρωπαϊκών χωρών για παράδοση φυσικού αερίου. "Το Ιράν παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις του και εξακολουθεί να αρνείται να συνεργαστεί πλήρως με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)", εξήγησαν οι υπουργοί.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων οφειλετών προχωρά το Δημόσιο



 Στο δημόσιο τρέχουν να καλύψουν «τρύπες» από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και ετοιμάζονται να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις. Πρώτα στη λίστα είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα ενοίκια, οι τραπεζικές καταθέσεις, ακόμη και τα αυτοκίνητα.
 Το πρόβλημα έχει διογκωθεί και τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν.....
που έφτασαν τον Οκτώβριο στα 53,4 δις ευρώ. Μάλιστα όπως αναφέρει και η «Ημερησία», κινδυνεύουν με κατασχέσεις ακόμα και όσοι χρωστούν 300 ευρώ. 
 Στο οικονομικό επιτελείων υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για κατάσχεση ακινήτων στις περιπτώσεις που τα χρέη βρίσκονται σε μεγάλο ύψος.
 Ειδικότερα πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητά επικαιροποιημένη λίστα όσων χρωστούν άνω των 300 ευρώ προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το σχέδιο για τις κατασχέσεις. 
 Την ίδια ώρα όμως μετά το τελεσίγραφο, έρχεται και η ευνοϊκή ρύθμιση, αφού προσφέρεται η δυνατότητα για έναρξη αποπληρωμής χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης.  
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τους 1,9 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου οι 1,8 χρωστούν ποσά κάτω των 10.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά λίγο πάνω από 1,8 δις ευρώ.
 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Για Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



Τον Μάρτιο του 2013 θα γίνουν εκλογές στην ΓΣΕΕ και ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται γι αυτό.Ένας από αυτούς ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος!
Συμφωνα με το iefimerida, πριν από λίγες ημέρες ο νυν Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος ζήτησε την διαγραφή Φωτόπουλου από την ΠΑΣΚΕ!
Αιτία το γεγονός ότι πρώτον ο ίδιος ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε δημόσια οτι στις εκλογες δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ και δεύτερον γιατί έχει αποφασίσει χωρίς την έγκριση της ΓΣΕΕ να προχωρά σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων παρά το γεγονός ότι αυτό δεν έχει εγκριθεί.
Όμως, η πρόταση του κ. Παναγόπουλου όχι μόνο δεν έγινε δεκτή αλλά προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων. 
ΠΗΓΗ:gr.news.yahoo.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ



Η ΔΑΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της την Δευτέρα
15/10/12 και την Τρίτη 16/10/12 να ψηφίσουν θετικά
στην τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού που
προτάθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

         Το Σάββατο στις 6/10/2012 πραγματοποιήθηκε Γενικό Συμβούλιο με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού.  Το Αγωνιστικό Μέτωπο, θεωρόντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, προσπάθησε να συμβάλλει στην διαδικασία καταθέτοντας τις προτάσεις του.  Για την παράταξη μας δύο είναι οι βασικοί άξονες που πρέπει να διέπουν το Καταστατικό ενός εργατικού Σωματείου:
·         Οι στόχοι του Σωματείου δεν πρέπει να ταυτίζονται με αυτούς του εργοδότη.  Το  Σωματείο πρέπει να φροντίζει για την ανάπτυξη ενός ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να ενώνει τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας,  φύλλου,  εθνικότητας και να βάζει στόχο όχι  μόνο την επίλυση των άμεσων προβλημάτων αλλά και των γενικότερων που αυτοί αντιμετωπίζουν.
·         Σαν κυρίαρχο στη λειτουργία του το Σωματείο πρέπει να έχει τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία οι εργαζόμενοι θα συζητάνε, θα προτείνουν,  θα αποφασίζουν την οργάνωση της δράσης του Σωματείου.

         Οι  προτάσεις  μας  κατατέθηκαν αναλυτικά κατά άρθρο και ζητήσαμε  να μπουν στην κρίση των συναδέλφων μέσα από Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία.  Οι παρατάξεις στο ΠΣΕΕΠ: Ενιαία Ενωτική, ΕΛΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να μπουν οι προτάσεις μας σε ψηφοφορία.

         Με την τακτική τους υποτίμησαν τη συζήτηση γύρω από τη τροποποίηση του καταστατικού.  Απέκλεισαν τους εργαζόμενους από τη συμμετοχή στη διαμόρφωση του καταστατικού ορίζοντας την ΠΕΣΥΝ στις ΒΕΕ την Τρίτη 9/10/2012  στις  15:00, την ώρα που χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.  Δεν είναι πρώτη φορά που συζητάνε  ερήμην  των εργαζομένων και αποφασίζουν μόνοι τους.  Έτσι θέλουν το κίνημα, μια ηγετική συνδικαλιστική μειοψηφία να αποφασίζει για όλα, γιατί φοβούνται την γνώμη των εργαζομένων.

         Μπρος σε αυτή την εξέλιξη και μεθόδευση καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των παραπάνω παρατάξεων.  Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας την ψηφοφορία για την αλλαγή του καταστατικού. Απέχουμε από την διαδικασία.


ΜΗ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Η Κου κουξ κλαν κάνει αναφορά στην χρυσή αυγή!


Στο site της ΚΚΚ για την ακρίβεια των Ιπποτών της Κου κουξ κλάν που  λεγεται the Knights Party 

διαβάζουμε τα παρακάτω ενδιαφέροντα που αφορούν την Ελλάδα καθώς οι ιππότες της ΚΚΚ  κάνουν αναφορά στην δική μας Χρυσή αυγή!  Διαβάστε:  

Στο site αυτό μπορεί κανείς να δεί   και μερικά κοινά σύμβολα   των δυο πολιτικων ομάδων
 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net
About these ads

Η Ρωσία Χρειάζεται 600 Δις για να Διατηρήσει την Παραγωγή Πετρελαίου



Η κοινοπραξία ΤΝΚ-ΒΡ εκτιμά ότι η Ρωσία θα χρειαστεί επενδύσεις ύψους 600 δις. δολαρίων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια προκειμένου να διατηρήσει την πετρελαϊκή της παραγωγή στα σημερινά επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Κόλεκ, αντιπρόεδρο πωλήσεων του ομίλου, η χώρα αντιμετωπίζει την πρόκληση της αντικατάστασης των παλαιότερων κοιτασμάτων με καινούρια. Ο ίδιος θεωρεί ότι αν η πρόκληση αντιμετωπιστεί, τότε οι ρωσικές εταιρείες θα μπορούν να συναγωνιστούν τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές του κόσμου.
Σημειώνεται ότι η παραγωγή στα παλαιά κοιτάσματα της Δυτικής Σιβηρίας έχει περιοριστεί κατά περισσότερους από 20 εκατ. τόνους από το κορύφωμά της το 2006, όταν και η περιοχή παρήγαγε 400.000 βαρέλια ανά ημέρα. Στο διάστημα αυτό, η Ρωσία ανακάλυψε κοιτάσματα που θα μπορούσαν να παράγουν 100-150 εκατ. τόνους ετησίως. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ποτέ ξανά φασισμός!


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Και τρίτη Ταξιαρχία ίδρυσαν οι Κούρδοι της Συρίας



Στην δημιουργία και της τρίτης Ταξιαρχίας προχώρησαν οι Κούρδοι της Συρίας στην πόλη Kobanê. Είχε προηγηθεί η ίδρυση μίας Ταξιαρχίας στην πόλη Efrin και ακόμα μίας στην πόλη Qamishlo.
Η ανακοίνωση των Κούρδων της Συρίας αναφέρει ότι η ίδρυση των Ταξιαρχιών αυτών εντάσσεται στην προσπάθεια των Κούρδων για την προστασία των τοπικών πληθυσμών και για την επίτευξη της ελευθερίας του κουρδικού λαού που είναι και ο απώτερος στόχος από τότε που οι Κούρδοι εξεγέρθηκαν κατα της κυβέρνησης της Συρίας στις 12 Μαρτίου του 2004 στην πόλη Qamishlo.
Οι Ταξιαρχίες αυτές θα υπερασπιστούν τους Κούρδους κατά οποιασδήποτε απειλής είτε αυτή προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας είτε από άλλο εξωγενή παράγοντα. Οι δύο πρώτες Ταξιαρχίες ιδρύθηκαν στην 14 Σεπτεμβρίου (Efrin) και στις 4 Οκτωβρίου (Qamishlo).  Μετά την ολοκλήρωση της ίδρυσης των Ταξιαρχιών θα ακολουθήσει η ίδρυση και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών σε ολόκληρο το συριακό Κουρδιστάν.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Οι Ιρακινοί Στέλνουν Καύσιμα στη Συρία, Στηρίζοντας τον Ασάντ



Το Ιράκ προχωρά στην αποστολή φορτίων καυσίμων στη Συρία, τα οποία χρειάζεται το καθεστώς Ασάντ προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων πρακτορείων, η Βαγδάτη συμφώνησε τον Ιούνιο να προμηθεύσει 720.000 τόνους πετρελαίου στη Συρία σε μηνιαίες δόσεις, στα πλαίσια μονοετούς συμβολαίου.
Με βάση το συμβόλαιο, πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο δύο παραδόσεις συνολικού ύψους 14 εκατ. δολαρίων, τα οποία η Συρία κατέβαλε τοις μετρητοίς. Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι εξαγωγές αυτές δεν είναι αντίθετες με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του Ιράκ προκαλεί έκπληξη.
Σημειώνεται ότι το Ιράκ απείχε το 2011 από ψήφισμα του Αραβικού Συνδέσμου με θέμα την διαγραφή της Συρίας από τον οργανισμό και επίσης αντιδρά στις προσπάθειες βίαιης απομάκρυνσης του Ασάντ από την εξουσία.
Πάντως, η συμφωνία με το Ιράκ για το πετρέλαιο φανερώνει την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση της Συρίας, στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην εξουσία. Οι αναλυτές τονίζουν ότι το συγκεκριμένο ιρακινό πετρέλαιο δεν είναι κατάλληλο για χρήση στα άρματα μάχης, αλλά θα χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτροπαραγωγή. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση ενόψει του χειμώνα, αφού η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια οξεία έλλειψη ενέργειας, ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να προβάλουν τα δυτικά ΜΜΕ.
Τέλος, τονίζεται ότι ο βασικός λόγος που η Συρία δυσκολεύεται να εξασφαλίσει εισαγωγές καυσίμων και πετρελαίου είναι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην κεντρική της τράπεζα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Κρήτη: "Παγώνουν" οι fast track επενδύσεις στην ενέργεια



Στην Κρήτη ο σχεδιασμός υλοποίησης τριών επενδυτικών έργων συναντά την αντίδραση των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών φορέων.
Συγκεκριμένα, τα δύο αιολικά πάρκα και ο ένας ηλιοθερμικός σταθμός που περιλαμβάνονται στον ογκώδη φάκελο με τις fast track επενδύσεις στην ενέργεια, στην Κρήτη μπαίνουν σε περιπέτειες και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε μία δικαστική διαμάχη με άγνωστο χρονικό ορίζοντα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αλυσίδες αιολικών σταθμών, η μια σε 33 κι η άλλη σε 36 βουνοκορφές της Κρήτης και στους 4 νομούς κι ένα ηλιοθερμικό σταθμό σε έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων σε οροπέδιο της Σητείας. Ο σχεδιασμός υλοποίησης των έργων ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί καθώς ο φάκελος παραπέμφθηκε, με πολλούς αστερίσκους, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφόρηση του prismanews.gr.
Χιλιάδες πολίτες, 10 δημοτικά συμβούλια, και δεκάδες επαγγελματικοί, περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι υψώνουν τείχος στις επενδύσεις Fast Track που προορίζονται στην Κρήτη, σε μία προσπάθεια να μπει μπλόκο στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται με επίκεντρο τις μεγάλες μονάδες αιολικών πάρκων. Η κινητοποίηση του δικτύου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και ο φάκελος των βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πλέον, το ανώτατο ακυρωτικό όργανο της χώρας καλείται να ανάψει το πράσινο φως ή να μπλοκάρει την αδειοδότηση εφτά στρατηγικών επενδύσεων στο νησί. Η εκστρατεία συσπείρωσης των πολιτών και η συγκέντρωση υπογραφών, με τελικό στόχο της προσφυγή στη δικαιοσύνη είχε μεγάλη ανταπόκριση και πλέον οι συγκεκριμένες επενδύσεις μπαίνουν σε ... περιπέτειες. Πρόκειται μάλιστα για τις πολυπληθέστερες προσφυγές που έχουν ποτέ κατατεθεί στην Ελλάδα και έχουν επίκεντρο τα τρία έργα βιομηχανικών ΑΠΕ που εντάσσονται στις fast track επενδύσεις στη χώρα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κάλεσαν εφέδρους καταδρομείς - Τους ενημέρωσαν για ΑΟΖ - Έλαβαν οδηγίες αποστολής



Έκτακτη άσκηση-ενημέρωση εφέδρων καταδρομέων εκτελέστηκε στην ΣΕΑΠ της Κρήτης με την πρόσκληση και επιχειρησιακή ενημέρωση 135 εφέδρων των οποίων χώρος ανάπτυξης σε περίπτωση κρίσης προβλέπεται να είναι το Καστελόριζο, η Κάρπαθος και η Σαρία που ελέγχει τον δίαυλο με την Ρόδο. Η Σαρία καλύπτει την δεύτερη έξοδο, μετά τον δυτικό δίαυλο Κρήτης-Κυθήρων, από την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο προς την Μεσόγειο .
Σήμερα το πρωί στην  Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού, οι έφεδροι ενημερώθηκαν από αξιωματικούς της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) και της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.
Σκοπός της άσκσηης ήταν ... η ψυχολογική προετοιμασία προσπάσπισης της ΑΟΖ! Τι σημαίναι ΑΟΖ και πως θα υπερασπιστούν συγκεκριμένες περιοχές μετά την ανακήρυξή της και γιατί η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα σε περίπτωση που ανακηρυχθεί ΑΟΖ!
Συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ενημέρωσης ήταν "Να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εθνικό Μητρώο Υδρογεωτρήσεων από το ΥΠΕΚΑ



Τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων, με στόχο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υπεράντλησης νερού για γεωργικές δραστηριότητες και να υπάρξει εξορθολογισμός των χρήσεων, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.
Απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Β' Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ, Κατερίνας Μάρκου, για τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση της λίμνης Κορώνειας, εξαιτίας της υπεράντλησης του νερού για γεωργική χρήση, ο κ. Καλαφάτης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό της δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων (ΕΜΥ).
Το ΕΜΥ αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των χρήσεων της λίμνης, "εγχείρημα που εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, γενικότερα, το ζήτημα της υπεράντλησης νερού για γεωργικές χρήσεις", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr