Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Η Τουρκία Ψάχνει Κεφάλαια για τη Μαύρη Θάλασσα

 


Σε αναζήτηση εταίρων και συνεργασιών βρίσκεται η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Τουρκίας, Turkish Petroleum Corp., ενώ σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου που έχει εντοπίσει στη Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg σε καθεστώς ανωνυμίας, η Turkish Petroleum Corp., γνωστή και ως ΤΡΑΟ, έχει έρθει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ(ΣΕΕΕΠΦΧ): ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Σ.Υ.Ε.Π.Υ & ΑΛ.Π.Ε

 


Το μεγαλύτερο σε διάρκεια ράλι του πετρελαίου σε 2 χρόνια

 


Το θετικό μομέντουμ στην αγορά πετρελαίου δείχνει επί του παρόντος να μην «ξεθυμαίνει», με το μπρεντ σήμερα Τετάρτη να ενισχύεται για ένατη διαδοχική συνεδρίαση και να καταγράφει το μεγαλύτερο σε διάρκεια ράλι σε δύο χρόνια (το ράλι του αργού υπολείπεται κατά μια ημέρα, εφόσον στις 29 Ιανουαρίου -όταν άρχισε αυτό της τιμής του μπρεντ- υποχώρησε..

Μπορούν οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας να υποκαταστήσουν τους υδρογονάνθρακες;



 Οι συνεισφορές ενεργειακών πόρων, όπως της πυρηνικής, υδροηλεκτρικής, ηλεκτρόλυσης του υδρογόνου, της γεωθερμίας ή των σύγχρονων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και ηλιακή (φωτοβολταϊκή), είναι επί του παρόντος σχετικά μικρές στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν σοβαρές συγκριτικές αναφορές μεταξύ..

BP completes industry-first autonomous vehicle trial at refinery



 BP has successfully completed an autonomous vehicle trial at its Lingen refinery in Germany, working with Oxbotica, a global leader in autonomous vehicle software. The trial was a world-first in the energy sector and the latest addition to the bp ventures technology portfolio.

During the trial the vehicle travelled over 180km fully..

Έρευνες και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Επιτακτική η ανάγκη για επανεκκίνηση

 


Έντονη είναι η συζήτηση και δραστηριότητα για την «Πράσινη» ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – (ΑΠΕ). Και σωστά γιατί μακροπρόθεσμα αυτός είναι ο βασικότερος τρόπος ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής. Σημαίνει όμως αυτό ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την έρευνα και εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων Υδρογονανθράκων (Υ/Α) (πετρελαίου και φυσικού αερίου)?

Μια τέτοια προοπτική θα είχε αρνητικές..

Γιάννης Μανιάτης: Η ενεργειακή ασφάλεια σε δέκα εικόνες








 1. Η Ε.Ε. ΚΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η Ευρώπη απάντησε με απόλυτα θετικό τρόπο στο ερώτημα εάν μπορεί να υπάρξει Πράσινη Ανάπτυξη με ταυτόχρονη ανάπτυξη του εθνικού πλούτου. Στο διάγραμμα 1 απεικονίζεται για το διάστημα 1990 - 2020, η αύξηση του ΑΕΠ της Ε.Ε. κατά 61% και ταυτόχρονα η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά -23%. Η μεγαλύτερη μείωση εκπομπών εμφανίστηκε στην παραγωγή ενέργειας. Η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη..

Αντιμέτωπες με ζημιές 400 δισ. δολαρίων οι κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες

 


Ο μετασχηματισμός των ενεργειακών εταιρειών προκειμένου να ευθυγραμμισθούν με τις απαιτήσεις βάσει της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, θα τις φέρει αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να υποστούν ευρείας κλίμακας ζημιές.

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου..