Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το αργό – Στη Σ. Αραβία στρέφονται οι ελπίδες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Ράλι κατέγραψαν οι τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα και διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, μετά τις δηλώσεις από πλευράς του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Οι δηλώσεις αυτές αύξησαν τις προσδοκίες για μία συμφωνία των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών ότι θα αναλάβουν δράση για τη σταθεροποίηση της παραγωγής.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αργό πετρέλαιο τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,78 δολ. ή 4,3% στα 43,49 δολ. το βαρέλι. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το πετρέλαιο Brent παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 4,5% ή 1,99 δολ. στα 46,94 δολ. το βαρέλι.

Ειδικότερα, ο Khalid al-Falih είπε ότι..

Σολωμος Σολωμου - Τασος Ισαακ!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!

ΙΕΑ: Με βραδύ ρυθμό ο περιορισμός της προσφοράς πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το euro2day.gr
Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το επόμενο έτος προχώρησε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), λόγω των πιο αδύναμων προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ προειδοποίησε πως το τεράστιο απόθεμα θα συνεχίσει να κρατά σε χαμηλό επίπεδο τις τιμές του αργού.

Η ΙΕΑ ανέφερε στην μηνιαία έκθεσή της πως ..

EuroAsia Interconnector και παράλληλες διαδικασίες

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το lygeros.org
Με τις εξελίξεις που προχωρούν στην Ανατολική Μεσόγειο, το EuroAsia Interconnector ξεπερνά τα γραφειοκρατικά εμπόδια και περνά στη φάση την πρακτική των παράλληλων διαδικασιών με τις επαφές που γίνονται στην Αττική, στην Κρήτη, στην Κύπρο και στο Ισραήλ. Όλα τα σημεία προχωρούν με διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με τη δυναμική των κρατών αλλά σημασία έχει ότι ταυτόχρονα οι μελέτες προχωρούν δυναμικά έτσι ώστε να υπάρχει ένας συντονισμός κινήσεων για την υλοποίηση του έργου που θα ξεκινήσει το 2017. 

Οι πρώτες φάσεις θα αφορούν τη διασύνδεση Αττική-Κρήτη και τη διασύνδεση Κύπρος- Ισραήλ. Η τελευταία βρίσκεται σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο αλλά βλέπουμε και για την πρώτη ότι ένα ένα ξεπερνιούνται τα εμπόδια. Διότι όλοι βλέπουν, και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα, τη σημασία του έργου όχι μόνο για τις τρεις χώρες αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Για τον λόγο αυτό ..

Περισσότερα «Μυστικά Αυτοκίνητα» Επιστρατεύονται στη Μάχη Κατά του Λαθρεμπορίου στα Καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Περισσότερα «Μυστικά Αυτοκίνητα» Επιστρατεύονται στη Μάχη Κατά του Λαθρεμπορίου στα Καύσιμα
Από το energia.gr
Η πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα είναι μία από τις επείγουσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς άμεσα θα εφαρμοστεί η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, και η οποία αφορά την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, η νέα τροπολογία αφορά ένα πλαίσιο αυστηροποίησης «όχι μόνο των ποινών και των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων, αλλά και την απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά για τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και για τους συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού επί μια δεκαετία».

«Αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον κύκλο, αφού βλέπαμε ότι..

Στον Τιτάνα βρέθηκαν φαράγγια γεμάτα μεθάνιο και υγρούς υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Ορισμένα από τα βαθιά φαράγγια που καταλήγουν σε μια μεγάλη λιμνοθάλασσα μεθανίου στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρονου, είναι γεμάτα με υγρούς υδρογονάνθρακες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους μικρότερους παραπόταμους ενός εκτεταμένου δικτύου ποταμών που καταλήγουν στην περιοχή αυτή της «Λιγείας Θάλασσας» (Ligeia Mare).

Αναλύοντας τα στοιχεία του ραντάρ του σκάφους «Κασίνι» που είχε περάσει πάνω από τον δορυφόρο το 2013, οι αστρονόμοι έχουν πλέον τις πρώτες άμεσες ενδείξεις πως αυτά τα φαράγγια, που έχουν πλάτος έως ένα χιλιόμετρο, βάθος 240 έως 570 μέτρα και πλαγιές με απότομες κλίσεις άνω των 40 μοιρών (ιδανικές για ριψοκίνδυνο σκι!), γεμίζουν με μεθάνιο και άλλους υδρονάνθρακες.

Το πυκνότερο δίκτυο οκτώ φαραγγιών καταλήγει στον μήκους 400 χιλιομέτρων ποταμό Vid Flumina, ο οποίος με τη σειρά του χύνεται στη λιμνοθάλασσα μεθανίου Ligeia Mare, τη δεύτερη μεγαλύτερη του Τιτάνα.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα..

Η ΜΑΤΑ-ΧΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΤΟΣ JOHN ΣΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥΣ..


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ SECURITY ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MEGA SPRINT GUARD Α.Ε.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ MEGA SPINT GUARD Α.Ε.(01/07/16) ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 15ΗΜΕΡΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ. (ΠΣΕΕΠ),ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ MEGA SPRINT Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ..

Λιβύη: Πέντε Χώρες του ΝΑΤΟ Καλούν Όσους Εμπλέκονται στις Εχθροπραξίες να Μην Προκαλούν Ζημιές στην Πετρελαϊκή Υποδομή της Χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΤΟ
Από το energia.gr
Πέντε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ καλούν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στις εχθροπραξίες στη Λιβύη να διασφαλίσουν ότι θα αποτραπούν ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ή διακοπές στην παραγωγή αργού της χώρας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι πέντε χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις ταραχές κοντά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Zuetina.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ τονίζουν ότι στοιχίζονται στο πλευρό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της χώρας, σημειώνοντας ότι μόνο σε αυτήν ανήκει ο έλεγχος των τερματικών πετρελαίου.

Η Λιβύη προχώρησε τον Ιούλιο στην..

Πόσο "φιλική στο περιβάλλον" είναι η "πράσινη" ενέργεια των ηλιοθερμικών που εγκρίνατε, κ. Σκουρλέτη μας;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Πριν από δυο χρόνια το ιστολόγιο σας είχε ενημερώσει για το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο στον κόσμο, που λέγεται Ivanpah και βρίσκεται στην έρημο Μοχάβε, στα σύνορα της Καλιφόρνιας με τη Νεβάδα των ΗΠΑ, 64χλμ ΝΔ του Λας Βέγκας. Το πάρκο ανήκει στη Brightsource Energy, κατασκευάστηκε από τη Bechtel και η εγκατεστημένη ισχύς είναι 392MW-gross/377MW-net. Σήμερα λοιπόν έχουμε νεότερα για το Ivanpah, υπό την αιγίδα του κρατικού USGS. Φυσικά δεν φαντάζομαι πως μπορεί να ενδιαφέρουν και τον Υπουργό ΠΕΝ, που φέτος έδωσε το πράσινο φως για τα αμφιλεγόμενα ηλιοθερμικά στην Κρήτη.

Το πάρκο Ivanpah αποτελείται από τρία επιμέρους εργοστάσια, έχει 173.500 βάσεις διπλών κατόπτρων (ηλιοστάτες), που συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια σε 3 πύργους/λέβητες ύψους 140μ. Κόστισε 2,2 δισ. δολάρια και στους επενδυτές συγκαταλέγονται η NRG Energy, η οποία το διαχειρίζεται κιόλας, η Google, η BP, η Morgan Stanley, η Chevron, κλπ. Εκτείνεται σε δημόσια έκταση 14,2 τετρ. χλμ. και κατά τη χωροθέτησή του υπήρξαν αντιδράσεις από οικολογικές οργανώσεις, για την προστασία της χελώνας της ερήμου. Για να λυθεί το πρόβλημα κατασκευάστηκε ένας ειδικός φράκτης, ώστε να μη μπαίνουν χελώνες στο πάρκο, κατασκευάστηκαν φωλιές περιμετρικά για τις χελώνες που ήδη υπήρχαν μέσα, κι έγιναν προγράμματα καταμέτρησης του αριθμού τους, συνεχούς παρακολούθησης κι εκπαίδευσης του προσωπικού ώστε να προσέχει να μην τις σκοτώνει, με αυτοκίνητα ή μηχανήματα.

Το πάρκο ξεκίνησε τη.

Η Statoil παρά τις ζημίες επενδύει $2,5 δις για ενίσχυση της θέσης της στην Βραζιλία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Statoil παρά τις ζημίες επενδύει $2,5 δις για ενίσχυση της θέσης της στην Βραζιλία
Από το naftikachronika.gr
Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Statoil έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras για την καταβολή $ 2,5 δις με στόχο την απόκτηση του ελέγχου του νεο-ανακαλυφθέντος πεδίου εξόρυξης πετρελαίου «Carcará» στην Βραζιλία, που περιλαμβάνει ένα από τα πλέον πλούσια και μεγάλα πετρελαϊκά κοιτάσματα του κόσμου.

Σε ανακοίνωσή του ο Eldar Sætre, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Statoil, σημειώνει ότι «μέσω αυτής της εξαγοράς αποκτούμε πρόσβαση σε ένα παγκόσμιας κλάσης περιουσιακό στοιχείο, κάτι που ενισχύσει την παρουσία μας στην Βραζιλία, μία κύρια περιοχή δραστηριοποίησης για την Statoil».

Καθώς φαίνεται, όμως, δεν είναι μόνο το πεδίο «Carcará» που ενδιαφέρει την Statoil, αλλά..