Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Οι "λιμόπετρες" και τα "πρωτοφανή" ακραία καιρικά φαινόμενα, που τελικά μόνο "πρωτοφανή" δεν είναι.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Βόρεια Ευρώπη είχε λίγη ζέστη φέτος το καλοκαίρι, όταν η Νότια είχε δροσιά και κάποιες άλλες καλοκαιριάτικο χιόνι, οπότε οι ζηλωτές της κλιματικής απάτης ξεσάλωσαν για τα "πρωτοφανή" ακραία καιρικά φαινόμενα. Μόνο που αγαπά κανείς τον κλέφτη, αγαπά και το νοικοκύρη: η ξηρασία έριξε τη στάθμη των ποταμών και μέσα απ' την κοίτη του Έλβα στην Τσεχία και τη Γερμανία αναδύθηκαν οι "πέτρες του λιμού" ή "λιμόπετρες" ή Hungersteins. Πρόκειται για μεγάλες πέτρες μέσα στο νερό, που με χαράξεις..

ΗΠΑ: Ρεκόρ εκτιμάται για την παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου

Από το naftikachronika.gr
Η αμερικανική παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου (απαλλαγμένο από τους υδρογονάνθρακες πέραν του μεθανίου) είναι πιθανό να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2018 στα 80,96 δις κυβικά πόδια την ημέρα, (bcfd) όταν το 2017 η παραγωγή είχε αισίως φτάσει τα 73,55 δις κυβικά πόδια την ημέρα.

Αυτά τα ευρήματα προκύπτουν από τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις γύρω από την ενέργεια της αμερικανικής Energy Information Administration (ΕΙΑ). Σημειώνεται ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις του Σεπτεμβρίου για την παραγωγή..

ΕΔΕΥ: Οι υδρογονάνθρακες καθιστούν την Ελλάδα ως μία από τις πλέον σημαντικές γεωστρατηγικές περιοχές

Από το energypress.gr
Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) συμμετείχε ενεργά στο Southeast Europe Energy Forum, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) και με στρατηγικό εταίρο..

Motor Oil: Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το deal ΔΕΠΑ – Shell στην ΕΠΑ Αττικής

Από το energypress.gr
Στο περιθώριο σημερινής παρουσίασης της εξαγοράς της nrg από την Motor Oil, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τζαννετάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΠΑ και την αποκρατικοποίηση. Όπως είπε ο όμιλος διατηρεί τις επιφυλάξεις που διατύπωσε στο υπόμνημά του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την..

Ενημέρωση για συνάντηση με Υπουργό Ενέργειας

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ανταποκρινόµενοι σε πρόσκληση του Υπουργού Ενέργειας κου Σταθάκη,παρευρεθήκαµε σήµερα στο γραφείο του σε διαπαραταξιακή σύνθεση.
Η όλη συζήτηση δυστυχώς αναλώθηκε στην επιµονή του Υπουργού να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς εµπόδια από την πλευρά µας, ο διαγωνισµός για ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι απειλές και η προσπάθεια ενοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του ΠΣΕΕΠ από πλευράς της εταιρείας στόχο έχουν να αδρανοποιήσουν τη συνδικαλιστική µας παρέµβαση ώστε να πετύχουν το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ.
Προφανώς η διοίκηση του οµίλου ΕΛΠΕ είχε..

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Ανεπαρκής η ΣΜΠΕ για την έρευνα υδρογονανθράκων Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης

Από το energypress.gr
Mε ανοικτή επιστολή προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνκού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης κοινοποιεί τις παρατηρήσεις του Ινστιτούτου στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την έρευνα υδρογονανθράκων Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως η παρούσα ΣΜΠΕ παρουσιάζει “μεγάλες ελλείψεις σε ό,τι αφορά τη σεισμικότητα της περιοχής ενδιαφέροντος, αφού δεν..