Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Κοίτασμα πετρελαίου στην Αρκτική ανακάλυψε η νορβηγική Vaar, της Eni

 





Μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στη θάλασσα Μπάρεντς, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η νορβηγική Vaar Energi, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην Eni.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eni, η γεώτρηση βρίσκεται..

Έρευνες για πετρέλαιο - αέριο: Νέα στοιχεία για πλούσια κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτη

 




Η κορυφογραμμή στα ανοιχτά των ελληνικών θαλασσών είναι γεμάτη πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο εφιάλτης της ενεργειακής κρίσης της Ευρώπης έχει τελειώσει, καθώς οι ανάγκες των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τα ελληνικά κοιτάσματα. Η χώρα μας είναι οικονομικά..

Ετήσια αύξηση καθαρών κερδών 7,2% για την PipeChina το 2022

 




H κινεζική ενεργειακή κοινοπραξία China Oil & Gas Piping Network Corporation (PipeChina) κατέγραψε ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών της 7,2% περίπου στα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια (4,39 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, σύμφωνα με την..

Το «μήλον της έριδος» (ΕΛΠΕ), η κυρίαρχη στην πιάτσα «μόδα» των «εφοπλιστών» και οι φήμες για επανάκαμψη του ενδιαφέροντος των επιχειρηματιών Καλτσίδη και Μελισσανίδη!





 Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο κλάδος των Πετρελαίων, σε συνδυασμό με την Ενέργεια και τα Διυλιστήρια, αποτελεί τον πιο hot κλάδο την ώρα τούτη όχι μόνο στην ελληνική χρηματιστηριακή και επιχειρηματική αγορά, αλλά παγκοσμίως, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της εμπόλεμης..

«Η Αλήθεια για την Έρευνα Υδρογονανθράκων» - Ο Πρώην CEO των ΕΛΠΕ Απαντά στον Πρωθυπουργό

 




Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το περασμένο Σάββατο (04.02.2023), ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης απαντά στον πρόσφατο ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι η παρούσα κυβέρνηση ξεκίνησε τις έρευνες για την αξιοποίηση των..

Το AFPM απαντά στις δηλώσεις SOTU του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με τα κέρδη των αμερικανικών διυλιστηρίων

 





Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AFPM, Chet Thompson, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση ως απάντηση στην ομιλία του Προέδρου Μπάιντεν για την κατάσταση της Ένωσης και τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις του σχετικά με τα κέρδη και τις επενδύσεις των διυλιστηρίων των ΗΠΑ:

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ




 Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις προσδοκίες και για έβδομη συνεχή εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 μηνών.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 

 

Δίκαιο ή όχι, το Big Oil πρέπει να αντιμετωπίσει την κοινή γνώμη

 



Οι ενεργειακές αγορές διέρχονται επί του παρόντος μια σεισμική μετατόπιση που ανταγωνίζεται μόνο η παγκόσμια ενεργειακή κρίση της δεκαετίας του 1970. Οι αναλυτές εμπορευμάτων της Standard Chartered έχουν επισημάνει ότι οι μεγάλες..