Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ: Πλήρης αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας και Κύπρου

Από το liberal.gr
Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες προχώρησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Liberal.gr, η Τουρκία με επιστολή της στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.

Η επιστολή αυτή επιχειρεί να λειτουργήσει ως προειδοποίηση και για το Κάιρο, καθώς η Άγκυρα δεν κρύβει την..

ΕΛΠΕ: Διοικητικές ανακατατάξεις και μια δύσκολη ιδιωτικοποίηση

Από το insider.gr
Με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο και μια καλή χρονιά σε επίπεδο κερδών ως παρακαταθήκη τα ΕΛΠΕ οδεύουν προς την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας το τέλος του 2018.

Με την αλλαγή των προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, το υπουργείο επιδιώκει να λειάνει το έδαφος για μια όσο γίνεται πιο αναίμακτη ιδιωτικοποίηση, η οποία αποτελεί και προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης. Έτσι, το υπουργείο προχώρησε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 16 και 17 Απριλίου καλούμαστε σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του ΠΣΕΕΠ μετά από την οριακή καταψήφιση του Διοικητικού απολογισμού του  Σωματείου και την αποτυχημένη προσπάθεια για αναδιάρθρωση του Προεδρείου.

Εκλογές που πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση,  ταυτόχρονα με την αγωνιώδη  προσπάθεια στελεχών και συνδικαλιστών για διατήρηση καρεκλών και προνομίων κατά..

Με νομικές κυρώσεις για την κλιματική αλλαγή απειλείται η Shell – Πιέσεις για να υιοθετήσει πιο 'πράσινη ρότα'

Από το energypress.gr
Το παγκόσμιο κύμα νομικής καμπάνιας εναντίον των εταιρειών “big oil” έχει διευρυνθεί, με την Royal Dutch Shell να απειλείται με νομικές κυρώσεις εκτός κι αν καταβάλει προσπάθειες να συμμορφωθεί με την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Οι φίλοι της Γης στην Ολλανδία, στις αρχές του μήνα, ζήτησε από την αγγλο-ολλανδική εταιρεία να αναθεωρήσει..

Μετά τα ΕΛΠΕ η "μάχη" Σταθάκη επικεντρώνεται στη ΔΕΠΑ - Τρόικα, ΥΠΟΙΚ και ΤΑΙΠΕΔ "ζυγίζουν" το σενάριο McKinsey

Από το energypress.gr
Στη γνωστή γραμμή που ακολουθεί σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις ενεργειακών εταιρειών, της διατήρησης τμημάτων τους στο Δημόσιο, με παράλληλη πώληση μετοχικών τους πακέτων, προκειμένου να ικανοποιούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές, κινείται το υπουργείο Ενέργειας και στη ΔΕΠΑ.

Σε αυτή τη διελκυστίνδα, δίχως να έχει..

Baker Hughes: Νέα αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν νέες πλατφόρμες για δεύτερη συνεχή εβδομάδα καθώς  οι τιμές του αργού που βρίσκονται σε υψηλό τριετίας ωθούν  τις επιχειρήσεις  σε ενίσχυση των δαπανών για γεωτρήσεις.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα έως τις 13 Απριλίου προστέθηκαν επτά πλατφόρμες ανεβάζοντας..

Η ναυτιλία γίνεται "πράσινη" - Mείωση των εκπομπών άνθρακα 50% έως το 2050 αποφάσισε ο ΙΜΟ

Από το worldenergynews.gr
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών κατέληξε σε συμφωνία την Παρασκευή 13/4/ για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το συμβιβαστικό σχέδιο, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές τουλάχιστον κατά 50% έως το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008, ήταν χαμηλότερα από πιο φιλόδοξους στόχους που είχαν τεθεί.

Οι αντιπρόσωποι, δήλωσαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΦΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενηµερώνουµε ότι οι αρχαιρεσίες του ΠΣΕΕΠ για την εκλογή οργάνων, θα διεξαχθούν την ∆ευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και από ώρες 06:00 έως 19:00 για ΒΕΑ, ΒΕΕ και ΒΕΘ. Για το Μαρούσι οι εκλογές θα διεξαχθούν..

κ.Σταθάκη - κ.Βερροιόπουλε, ο ήλιος λάμπει στα Μη Διασυνδεμένα Νησιά πιο πολύ απ' ό,τι στην Κάτω Σαξονία!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η επέκταση των ΑΠΕ στη Γερμανία έγινε με τις άκριτες επιδοτήσεις του νόμου EEG, που εκτόξευσαν τα τιμολόγια για τους καταναλωτές στα 2α πιο ακριβά της ΕΕ, πίσω μόνο απ' τη Δανία. Κατόπιν αυτού ο νόμος EEG αναμορφώθηκε και πλέον γίνονται δημοπρασίες για την ανάδειξη των πιο οικονομικών προτάσεων, μήπως και μειωθεί..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη των μελών στα όργανα του Σωματείου μας που θα μας εκπροσωπήσουν όλους, για την επόμενη δύσκολη τριετία. Ως ΣΚΕΕΠ καταθέσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας μέσα από το φυλλάδιο που διανείμαμε στους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, όπου αναπτύχθηκε απευθείας διάλογος με τους εργαζόμενους. Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε..