Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ ξεπέρασαν τις αντίστοιχες εισαγωγές της χώρας

Από το naftikachronika.gr
Σε έκθεση που παρουσιάστηκε από τον οργανισμό ΕΙΑ των ΗΠΑ (Energy Information Administration), την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε πως για πρώτη φορά στην ενεργειακή ιστορία της χώρας οι εξαγωγές πετρελαίου υπερέβησαν τις εισαγωγές τον Σεπτέμβριο.

Επιστρατεύοντας τα αριθμητικά δεδομένα της έκθεσης, τον Σεπτέμβριο..

Μνημόνιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας ΕΛΠΕ με ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Από το worldenergynews.gr
Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2019, συνήψε Μνημόνιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. ) για την από κοινού πώληση του 100% της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε., η οποία θα προκύψει μετά την μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ Α.Ε., σύμφωνα με το Νόμο 4001/2011, ως τροποποιήθηκε..

Αποκλειστικό: Κυβερνητικό σχέδιο μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη από 67 σε 65 χρόνια - Εθελούσιες έξοδοι σε ΔΕΚΟ, τράπεζες

Από το bankingnews.gr
Σχέδιο μείωσης των γενικών ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση κατά 2 χρόνια επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο θα συνδυαστεί και με τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου που προωθούνται σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζες, ΕΡΤ κ.α), αλλά και στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες..

Περίεργη στάση από Ισραήλ: «Σταματάμε την επένδυση στο κοίτασμα Αφροδίτη-Yishai μέχρι να επιλυθεί η οριοθέτηση»

Από το pronews.gr
Το κοίτασμα «Αφροδίτη» δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη για την αδειοδότηση του ισραηλινού «Yishai», διαμηνύει στην κοινοπραξία Shell – Noble – Delek, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, Udi Adiri.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο «Globes», ο Adiri κατέστησε σαφές μέσω επιστολής στους επικεφαλής των εταιρειών ότι..

Γιατί η Τουρκία βάζει πόδι στο Λιβυκό - ENI και BP βλέπουν τεράστια κοιτάσματα

Από το slpress.gr
Το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης που ελέγχει τη δυτική Λιβύη επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο τον κλιμακούμενο τουρκικό επεκτατισμό, ο οποίος επιχειρεί πλέον να βάλει πόδι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ στο Λιβυκό πέλαγος. Τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις εκ μέρους της Ελλάδας έχουμε εδώ και πολλούς μήνες επισημάνει από αυτές εδώ τις στήλες.

Ενώ, λοιπόν, οι συμβάσεις επενδύσεων..

Οι Προμηθευτές Υπεύθυνοι για την Παράδοση Ασφαλών Ναυτιλιακών Καυσίμων

Από το energia.gr
Σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που περιελήφθη στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή,και συγκεκριμένα στο Άρθρο 24 τονίζονται τα ακόλουθα:

«Με την προτεινόμενη παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, θεσπίζεται υποχρέωση των προμηθευτών καυσίμων να παραδίδουν..

Μπασιάς: Ανέφικτος ο EastMed με τα σημερινά δεδομένα - Προϋπόθεση η ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων στην Ελλάδα

Από το energypress.gr
Την εκτίμηση ότι ο EastMed δεν μπορεί να αποτελέσει την κορυφαία επιλογή με τα σημερινά αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο διατυπώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κύπρου ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς. Όπως, όμως, τονίζει, τα δεδομένα αυτά μπορούν να αλλάξουν, σε περίπτωση που οι έρευνες νότια της Κρήτης και στην Δυτική Ελλάδα δείξουν ικανοποιητικά κοιτάσματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπασιάς επισημαίνει..

Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης στην κρισάρα του Διεθνούς Δικαίου - Ποια όπλα έχει η Ελλάδα

Από το slpress.gr
Πέραν των πολύ σημαντικών πολιτικών και γεωπολιτικών διαστάσεων που έχει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης (της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ αλλά όχι από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας κυβέρνησης στην Τρίπολη) υπάρχουν και οι νομικές του διαστάσεις. Αυτές εν πολλοίς θα καθορίσουν την μοίρα του μνημονίου.

Γίνεται πολύς λόγος στην Ελλάδα κι όχι μόνο για τη νομική σημασία και τις νομικές συνέπειες αυτού του Μνημονίου όχι πάντα σύμφωνα με την ακριβολογία του Διεθνούς Δικαίου. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, σύμφωνα με..