Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Exxon Mobil: Κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα του προηγούμενου τα κέρδη και το γ' τρίμηνο

 





Η Exxon Mobil ανέφερε την Τρίτη υψηλά λειτουργικά κέρδη για το γ’ τρίμηνο, μετά το ιστορικό υψηλό του προηγούμενου τριμήνου, καθώς τα κέρδη από το φυσικό αέριο αντιστάθμισαν..

Η κρίση του ντίζελ στην Ευρώπη απέχει πολύ από το τέλος

 



Η κρίση ντίζελ στην Ευρώπη πρόκειται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες καθώς περισσότερα ευρωπαϊκά διυλιστήρια θα κλείσουν για συντήρηση αυτόν τον μήνα και οι απρογραμμάτιστες διακοπές μειώνουν την προσφορά. Η ευρωπαϊκή ζήτηση καυσίμων θα αντλήσει πρόσθετες εισαγωγές από..

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για διακοπές στα διυλιστήρια βαρέος πετρελαίου εν μέσω περιορισμένων προμηθειών

 






Μια σεζόν ανάκαμψης  διυλιστηρίων  βαρέος πετρελαίου στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο, καθώς και η γαλλική απεργία, πρόκειται να ωθήσει τις τιμές του ντίζελ υψηλότερα και να ενισχύσει τις προμήθειες εν όψει της απαγόρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα που..

Οι απεργίες στα γαλλικά διυλιστήρια



 




Η απεργία και η απρογραμμάτιστη συντήρηση έχουν αποσυνδέσει περισσότερο από το 60% της ικανότητας διύλισης της Γαλλίας - ή 740.000 bpd - αναγκάζοντας τη χώρα να εισάγει περισσότερες όταν η παγκόσμια αβεβαιότητα εφοδιασμού έχει αυξήσει το κόστος.

Η αποχώρηση των σκληρών αριστερών συνδικαλιστικών μελών της CGT στην TotalEnergies έχει διακόψει τις λειτουργίες σε δύο διυλιστήρια και δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και δύο διυλιστήρια της Exxon Mobil αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα από..

Saad al-Kaab: Ο μεγαλύτερος έμπορος LNG παγκοσμίως σε 5-10 χρόνια η QatarEnergy

 




Ο Διευθύνων Σύμβουλος της QatarEnergy και υπουργός Ενέργειας Saad al-Kaabi δήλωσε σήμερα (5/10) ότι η εταιρεία του θα γίνει ο μεγαλύτερος έμπορος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο τα επόμενα 5-10 χρόνια.

«Διαπραγματευόμαστε περίπου 5-10 εκατομμύρια (τόνοι LNG) στην παρούσα..

CEO Shell: Οι κυβερνήσεις πρέπει να φορολογήσουν τις ενεργειακές για να βοηθήσουν τους φτωχότερους

 



Οι κυβερνήσεις πρέπει να φορολογήσουν τους παραγωγούς ενέργειας για να βοηθήσουν τους φτωχότερους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Shell, Μπεν βαν Μπέρντεν.

"Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει..

ΡΑΕ: Πράσινο φως για το «Thessaloniki FSRU» της Elpedison και το market test της «Διώρυγα Gas» - Αύξηση αποθηκευτικής ικανότητας για το FSRU της Κορίνθου που «περνάει» στη MORE

 



Το «ΟΚ» έδωσε η ΡΑΕ στις εταιρείες Elpedison και Motor Oil για την υλοποίηση των επόμενων σταδίων ανάπτυξης των επενδύσεων τους στις υποδομές αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG.

Για την Elpedison, η απόφαση..

Γαλλία: Οι Απεργιακές Κινητοποιήσεις σε Διυλιστήρια Συνεχίζονται σε Τέσσερις Εγκαταστάσεις για 8 Ημέρα

 





Απεργιακές κινητοποιήσεις διαταράσσουν τη διύλιση και την παράδοση προϊόντων πετρελαίου της TotalEnergies για όγδοη ημέρα, με τέσσερις από τις μονάδες της στη Γαλλία να πλήττονται από τη συνεχιζόμενη δράση εργαζομένων του κλάδου, δήλωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ