Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

WEF: Το 50% Όλων των Κλιματικών Μεταβλητών Μπορούν Να Μετρηθούν Μόνον Από το Διάστημα

 





Το 50% όλων των κλιματικών μεταβλητών, μπορούν να μετρηθούν μόνον από το διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που αποτυπώνονται στο παρακάτω γράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ, που δείχνει γιατί η οικονομία του διαστήματος είναι τόσο σημαντική για τους ανθρώπους:

Η κατρακύλα της ExxonMobil

 


Παρότι η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ αναρριχήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά το 2020, η ExxonMobil και η Wells Fargo -η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία και η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας αντίστοιχα- είδαν τις μετοχές τους να κατακρημνίζονται. Για την ακρίβεια, οι δύο εταιρείες κατέγραψαν τις μεγαλύτερες πτώσεις σε όρους κεφαλαιοποίησης στην αμερικανική αγορά το 2020, καθώς οι κλάδοι τους παλεύουν να ανακάμψουν..

H Gazprom χάνει το μονοπώλιο στα Βαλκάνια



 Με την αλλαγή του χρόνου τρία γεγονότα έφεραν τα πάνω κάτω στην αγορά αερίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Την Πρωτοχρονιά ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έδωσε το πράσινο φως για τον εφοδιασμό της χώρας του με ρωσικό αέριο, μέσω Βουλγαρίας και του αγωγού Balkan Stream, ένα παρακλάδι του Turkish Stream.

Λίγες ώρες νωρίτερα άρχισε..

Οι εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου το 2021

 


Αισιοδοξία σκόρπισε στην αγορά η διάθεση εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με τις τιμές του πετρελαίου να αυξάνονται σημαντικά. Το νέο όμως στέλεχος του COVID-19 έχει μέχρι στιγμής πλήξει την προοπτική ανάκαμψης της ζήτησης στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζει η οπτική των αναλυτών για την εν λόγω αγορά, που καλείται να ανακάμψει..