Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ουγγαρία: Ξεκίνησε η εφαρμογή συστήματος αυξομείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης

Από το worldenergynews.gr
Ειδικό σύστημα αυξομείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει από τις αρχές Απριλίου η ουγγρική κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει σε σταθερά επίπεδα τις τιμές. 

Συγκεκριμένα με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και ισχύει από την 1η Απριλίου το ύψος του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης εξαρτάται από το ύψος της τιμής του πετρελαίου. 

Έτσι από..

Ρωσικό σωσίβιο για την Jetoil του ομίλου Μαμιδάκη

Από το capital.gr
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του φακέλου που θα κατατεθεί προς τους πιστωτές από την εταιρεία καυσίμων Jetoil, σε συνεργασία με τη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Cetracore Energy, με στόχο να προχωρήσει η συμφωνία για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το άρθρο που προβλέπει τη διάσωση της εταιρείας με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση της Μαρινόπουλος. Μόνο που στη θέση του Σκλαβενίτη βρίσκεται μια εταιρεία με έδρα την Αυστρία, που όμως έχει από πίσω της τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft.

Ήδη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Cetracore Energy έχει παρουσιάσει επαρκείς εγγυήσεις και έχει τεκμηριώσει το ενδιαφέρον της για είσοδο στην Jetoil. Με την υπογραφή της συμφωνίας, πάντως, αναμένεται ο νέος επενδυτής να..