Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πολιτική ορθότητα, "οικολόγοι", stiftung και η Tesla που "καίει" χρήμα με πρωτοφανείς ρυθμούς.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η πιο πάνω εικόνα είναι πρόσφατη απ' το tvxs, απ' τη στήλη "το σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου". Το μήνυμα που περνά είναι διαχρονικό, αλλά συμπτωματικά είναι επίκαιρο και για όσα ακολούθησαν μια πρόσφατη ανάρτηση στη σελίδα του ιστολόγιου στο Facebook. 

Η ανάρτηση ήταν ένας σύνδεσμος σε κυπριακό περιοδικό, που δημοσίευσε άρθρο του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου Ανδρέα Πουλλικκά, με τίτλο "Γιατί τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες κάνουν την ηλεκτρική ενέργεια πιο ακριβή;" Τόσο..

Πετρέλαιο: Οι Αμερικανοί προμηθευτές του Χίτλερ

Από το armynow.net
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αμερικανική εταιρεία πωλούσε πετρέλαιο στη Γερμανία του Χίτλερ.

Η αμερικανική Standard Oil ήταν το 1941 η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο. Πρόεδρός της ήταν ο Γουίλιαμ Φάρις και διευθύνων σύμβουλος ο Βάλτερ Τιγκλ.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 ο Τιγκλ είχε αποκτήσει ..

Ο άνθρωπος που προέβλεψε την κατάρρευση του πετρελαίου, τώρα λέει ότι θα φτάσει τα $100

Από το capital.gr
Τα δύσκολα για το πετρέλαιο είναι πίσω. Οι "αρκούδες" έχουν εγκαταλείψει την αγορά του μαύρου χρυσού, δηλώνει ο oil expert Tom Kloza. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε προβλέψει την κατάρρευση του αργού το 2015 και πλέον δεν αποκλείει άνοδο της τιμής του σε τριψήφιο νούμερο.

"Οποιαδήποτε τιμή ανάμεσα στα 70 και 100 δολάρια αυτή την στιγμή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υπερβολή", δήλωσε..

Σε ένα ασυνήθιστο δρομολόγιο πλοίο μεταφέρει υγραέριο από το Μεξικό στην Κύπρο

Από το energypress.gr
Πλοίο που μεταφέρει υγραέριο (LPG) πραγματοποιεί ένα περίεργο δρομολόγιο με αφετηρία το Μεξικό και τελικό προορισμό την Κύπρο.

Το πλοίο ξεκίνησε το παράξενο ταξίδι του από το Μεξικό στις 22 Απριλίου και αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Κύπρο την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές του cFlow και του S&P Global Platts. Το λιμάνι της Λεμεσού αποτελεί..

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για επίσκεψη Γραμματέα ΛΑΕ στα ΕΛΠΕ

Την Παρασκευή 11/05/18 επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο ο Γραµµατέας της ΛΑΕ κος Λαφαζάνης Παναγιώτης συνοδευόµενος από τους κ.κ. Αθ. Πετράκο και Ι. ∆ούκα, οι οποίοι µίλησαν..

Ζητάμε εδώ και τώρα απαντήσεις για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ


Στον απόηχο των αποκαλύψεων περί μη βιωσιμότητας της ΔΕΗ, από την μελέτη της εταιρείας συμβούλων McKinsey, ζητάμε άμεσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Το γεγονός ότι αυτή η μελέτη συντάχθηκε..

Εγκρίθηκε από τα ΕΛΠΕ η μεταβίβαση του 35% του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία Snam, Enagas, Fluxys

Από το worldenergynews.gr
Εγκρίθηκε σήμερα (14/5) από την έκτακτη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ η μεταβίβαση του 35% του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία Snam, Enagas, Fluxys έναντι τιμήματος 283,7 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Η γενική συνέλευση στην οποία εκπροσωπήθηκε το 84,31% των μετοχών των ΕΛΠΕ δηλαδή πάνω από 257 εκατ. μετοχές ενέκρινε την μεταβίβαση του 35% του ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργήθηκε από..

Η Τουρκία Προκαλεί στο Αιγαίο με τη Δημοσίευση Χαρτών Χωρίς το Καστελόριζο

Από το energia.gr
Στο γενικότερο πλαίσιο αντιπαράθεσης με την Ελλάδα με επίκεντρο το Αιγαίο, η Τουρκία προχωράει σε κλιμάκωση των προκλητικών διεκδικήσεών της σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, καταθέτοντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης χάρτες στους οποίους ορίζει την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της αγνοώντας την..

«Κλείνουν» οι εκκρεμότητες για ΔΕΠΑ ενόψει της συνάντησης Σταθάκη - δανειστών – Τα σενάρια της επόμενης ημέρας της εταιρίας

Από το worldenergynews.gr
Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τελευταία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών με στόχο να ολοκληρωθεί πλήρως η συμφωνία απόσυρσης της ΔΕΠΑ από τη λιανική αγορά της Βορείου Ελλάδος και ενίσχυσης της συμμετοχής της στην αγορά Αττικής ή δυνατόν μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε κάθε περίπτωση το αργότερο πριν τη συνάντηση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαίου. 

Προχθές το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ ενέκρινε ..

Προθεσμία ως το Νοέμβριο δίνουν οι ΗΠΑ στους αγοραστές ιρανικού αργού

Από το energypress.gr
Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στις 5 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσε η αμερικανική κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγοραστές ιρανικού πετρελαίου έχουν προθεσμίαέξι μηνών προκειμένου να διακόψουν τα συμβόλαιά τους.

Όπως εκτιμά το Platts, οι νέες κυρώσεις πρόκειται να..