Τρίτη 2 Μαΐου 2023

EMGF: Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να σώσουν την Ευρώπη




 Η ενεργειακή κρίση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η ανάγκη για απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και η ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες και επιτάχυναν την ανάπτυξη συνεργασιών σε πολλά επίπεδα, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο..

Aramco: Συνομιλίες με Sinopec και Total για Επενδύσεις σε Ένα Από τα Μεγαλύτερα Αναξιοποίητα Κοιτάσματα Φ. Αερίου στον Κόσμο

 





Ειδικότερα όπως μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι δύο ενεργειακοί κολοσσοί διεξάγουν ξεχωριστές συζητήσεις με τη Saudi Aramco που αφορούν σχέδια που πιθανόν να περιλαμβάνουν την κατασκευή εγκαταστάσεων για την..

Η Exxon Mobil δεν σταματά την εξερεύνηση στη Βραζιλία

 




Η Exxon Mobil Corp δεν εγκαταλείπει την εξερεύνηση πετρελαίου στη Βραζιλία, δήλωσε ο επικεφαλής της χώρας Αλμπέρτο ​​Φερίν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Υπεράκτιας Τεχνολογίας (OTC) στο Χιούστον.

«Θα έλεγα πολύ ξεκάθαρα ότι ..

Η Ινδία μειώνει τον απροσδόκητο φόρο στο πετρέλαιο

 





Η Ινδία μείωσε τον απροσδόκητο φόρο στο αργό πετρέλαιο σε 4.100 ₹ ανά τόνο από 6.400 ₹ ανά τόνο, με ισχύ από την Τρίτη, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση άφησε τον..

Ανδρέας Σιάμισιης: Πώς θα εξελιχθούν οι τιμές σε πετρελαιοειδή και φυσικό αέριο





Δε θα υπάρξουν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές πετρελαίου το επόμενο διάστημα, ωστόσο στο φυσικό αέριο η εκτίμηση είναι ότι η τάση θα είναι κάπως ανοδική με βάση όσα ανέφερε ο Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος, HELLENiQ ENERGY και Πρόεδρος Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη συνομιλώντας με το δημοσιογράφο..

Η Καλιφόρνια κινείται προς τη σταδιακή κατάργηση των φορτηγών που κινούνται με ντίζελ, περιορίζοντας τη ρύπανση των ατμομηχανών





Οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ενέκριναν την Παρασκευή νέους κανόνες που απαιτούν όλα τα μεσαία και βαρέα οχήματα που πωλούνται στην πολιτεία το 2036 να έχουν μηδενικές εκπομπές, μια ημέρα αφότου το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια (CARB) ενέκρινε κανονισμούς..