Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Υπ. Εργασίας: Οι επιχειρήσεις να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των εργαζομένων εν μέσω κακοκαιρίας

Από το naftemporiki.gr
Ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε μεγάλο μέρος της χώρας ζητεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως σημειώνει, σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, οι επιχειρήσεις «οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά και εν γένει προσήκοντα στις..

Σημαντικό deal: Οι εταίροι του Λεβιάθαν απέκτησαν το 39% του αγωγού Ισραήλ-Αιγύπτου και είναι έτοιμοι για εξαγωγές

Από το energypress.gr
Οι εταίροι του κοιτάσματος Λεβιάθαν του Ισραήλ πρόκειται να αποκτήσουν μερίδιο 39% στον αγωγό που συνδέει τη χώρα με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσαν.

Αναλυτικότερα, οι Delek και Noble αποκτούν μερίδιο 39% στον αγωγό EMG μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και με τον τρόπο αυτό..

Κινδυνεύουμε από σεισμούς λόγω γεωτρήσεων για φυσικό αέριο;

Από το slpress.gr
Μετά από την απάντησή μου στους οικολόγους πράσινους στο θέμα της υποτιθέμενης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από το φυσικό αέριο, ανέκυψε το θέμα της αλληλεπίδρασης των σεισμών στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων βιογενούς φυσικού αερίου, που υπάρχουν δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και αντίστροφα η δημιουργία σεισμών από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Το θέμα έφερε..

ΗΠΑ: Κορυφαίο εξαγωγικό πετρελαϊκό προϊόν το αργό πετρέλαιο

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Energy Information Administration, οι εξαγωγές αργού από τις ΗΠΑ ανήλθαν κατά μέσο όρο στα 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, παρουσιάζοντας αύξηση 787.000 βαρελιών ημερησίως ή 80% συγκριτικά με το α’ εξάμηνο του 2017. Τον περασμένο Ιούνιο δε, οι εξαγωγές αργού από τις ΗΠΑ έσπασαν..

«Έπεσαν» οι υπογραφές παραχώρησης στις ExxonMobil - Total - ΕΛΠΕ των "οικοπέδων" δυτικά της Κρήτης

Από το worldenergynews.gr
Η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα μπει στον χάρτη των χωρών παραγωγών υδρογονανθράκων, καθώς ανοίγει ένα τεράστιο πεδίο  με έρευνα και εξόρυξη.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης κατά τη σημερινή μονογραφή των συμβάσεων για την παραχώρηση των δύο θαλάσσιων οικοπέδων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία των εταιρειών Exxon Mobil, Total και ΕΛΠΕ.

Το κοινοπρακτικό σχήμα..

Μανιάτης: Ελπίζω στους υδρογονάνθρακες οι κ.κ. Α.Τσίπρας - Γ.Σταθάκης να μην κινηθούν με τη γνωστή τους αναποτελεσματικότητα, καθυστέρηση και ιδεοληψία

Από το energypress.gr
Ο καθ. Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τη σημερινή μονογραφή συμβάσεων Υδρογονανθράκων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίζουμε δυο ακόμη μεγάλες ενεργειακές εταιρείες (EXXONMOBIL, TOTAL) στο εθνικό πρόγραμμα ερευνών Υδρογονανθράκων, που δρομολογήσαμε το διάστημα 2011-2014. Στο διάστημα αυτό, με γνώμονα..

Τα πετρέλαια έρχονται... την περίπτωση δυστυχήματος την έχουμε σκεφτεί;

Από το flashnews.gr
Τι θα συμβεί αν γίνει κάποιο δυστύχημα όπως το 2010 στον κόλπο του Μεξικού;

Υπογράφονται όλες οι συμβάσεις και οι σχετικές αποφάσεις και η ιστορία με την εξόρυξη πετρελαίου δυτικά της Κρήτης, παίρνει σιγά – σιγά τον δρόμο της, αφού περάσει το αμέσως επόμενο διάστημα και από την έγκριση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, όπως μου έλεγε πρόσφατα..

WWF: Απειλή από τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη-Κυπαρισσιακό

Από το energypress.gr
Με αφορμή τη σημερινή μονογραφή των συμβάσεων για παραχώρηση έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Κυπαρισσιακό Κόλπο, ο Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικούς Διευθυντής του WWF Ελλάς, προέβη στην εξής δήλωση:

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΥΑΕ ΣΤΙΣ ΒΕΑ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


        Την Τετάρτη 26/09/18 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Γενική Συνέλευση με σκοπό τον απολογισμό της ΕΥΑΕ ΒΕΑ και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών.


         Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εκλέχτηκε η παρακάτω Εφορευτική Επιτροπή