Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Πετρελαιοπηγή σε θαλασσοταραχή (video)

Η βρετανική υφαλοκρηπίδα έχει επείγουσα ανάγκη νέων επενδύσεων!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η βρετανική υφαλοκρηπίδα έχει επείγουσα ανάγκη νέων επενδύσεων!
Από το naftikachronika.gr
Η ένωση «Oil and Gas UK» στην πρόσφατη ετήσια έκθεσή της (Σεπτέμβριος 2016) σημειώνει ότι παρά τις προκλήσεις και τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς η υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, ενώ έχει κατορθώσει μέσα στο τελευταίο 18μηνο να περιορίσει σχεδόν στο μισό το κόστος της εξόρυξης πετρελαίου και αερίου από την βρετανική υφαλοκρηπίδα, επιτυγχάνοντας παράλληλα αύξηση κατά 10% της παραγωγής.

Βέβαια, παρά τις καλές αυτές ειδήσεις, οι προκλήσεις και δυσκολίες παραμένουν σημαντικές, καθώς η πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου συνεχίζεται και οι εταιρείες παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεώνονται σε σημαντικές περικοπές λειτουργικών εξόδων και σε μεγάλες μειώσεις προσωπικού. Μάλιστα, από το 2014 μέχρι και σήμερα οι απώλειες θέσεων εργασίας υπολογίζονται σε περίπου 120.000.

Ο Deirdre Michie, διευθύνων σύμβουλος της Oil & Gas UK, δήλωσε ότι..

Νορβηγία: Πυρκαγιά σε πλατφόρμα παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Από το pronews.gr
Η νορβηγική Statoil δήλωσε σήμερα (16/10) ότι σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου σε πλατφόρμα της, στη Βόρεια Θάλασσα, μετά το ξέσπασμα φωτιάς.

Τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, στην πλατφόρμα βρίσκονταν 67 άνθρωποι, ενώ μέχρι τώρα την έχουν εγκαταλείψει οι 20 από αυτούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, η κατάσταση έχει..