Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Ιαπωνία: Το Νερό που Είχε Μολυνθεί από τη Ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα θα Πεταχτεί στη Θάλασσα

 




Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να πετάξει μετά την επεξεργασία του το νερό που είχε μολυνθεί από ραδιενεργές ουσίες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα το 2011 στη θάλασσα, μεταδίδουν σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Jiji και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ. Οριστική, επίσημη απόφαση αναμένεται ..

Η Γεωπολιτική Σημασία της Αναμενόμενης Έρευνας προς Εκμετάλλευση των Κοιτασμάτων Φ. Αερίου Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης από την Κοινοπραξία TOTAL-EXXON-MOBIL ΚΑΙ ΕΛΠΕ

 


Από τούς 28 στόχους που εντόπισε η ΕΔΕΥ στην κεφαλή και το στηθαίο τμήμα της Μεσογειακής Ράχης, εικόνα 1, η ουρά είναι το κοίτασμα ΖΟΡ στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ, η κοινοπραξία των Total-Exxon Mobil και ΕΛΠΕ θα αρχίσει, μετά περίπου 70 μέρες, την έρευνα προς εκμετάλλευση των 14 στόχων που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Οι γεωτρήσεις θα αρχίσουν στα τέλη του 2021 η αρχές του 2022. Κατά τον Bernard Clement, διευθυντή έρευνας..

BP: Έσοδα 500 εκατ.δολάρια από την πώληση μίσθωσης πρατηρίων βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο

 


Η BP έχει συγκεντρώσει 400 εκατομμύρια λίρες (517 εκατομμύρια δολάρια) από την πώληση ενός μεριδίου σε μισθώσεις γης 199 βρετανικών πρατηρίων βενζίνης σε ένα συνταξιοδοτικό ταμείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Universities Superannuation Scheme (USS)απέκτησε το 49% των μισθωμένων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, σύμφωνα..

NASA: Χρηματοδοτεί τη Nokia για να στήσει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη



 Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα χρηματοδοτήσει με 14,1 εκατομμύρια δολάρια την εταιρεία Nokia για να δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G) στη Σελήνη.

Το σχέδιο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Tipping Point της NASA για τη χρηματοδότηση νέων διαστημικών τεχνολογιών που θα διευκολύνουν τη ζωή και την εργασία..

Hollub (CEO Oxy): H παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν θα φθάσει ποτέ ξανά τα προ-πανδημίας επίπεδα

 


Η παραγωγή πετρελαίου της Αμερικής δεν θα φτάσει ποτέ ξανά στο ρεκόρ των 13 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως που είχε νωρίτερα αυτό το έτος, λίγο πριν από την πανδημία που κατέστρεψε την παγκόσμια ζήτηση, σύμφωνα με την Occidental Petroleum Corp.

"Θα είναι πολύ δύσκολο να αντικαταστήσουμε τα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα παραγωγής που έχουμε χάσει και στη συνέχεια να αναπτυχθούμε πέρα από αυτό", δήλωσε την..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ