Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Η χώρα από σήμερα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ).



Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β 182) προβλέπονται μέτρα για τη μείωση των εθνικών εκπομπών ορισμένων ατμοσφαιρικών ρύπων για τα έτη 2020 έως 2029 και από το 2030 και μετά, για τους ρύπους διοξειδίου του θείου (SO2), οξειδίων του αζώτου (NOx), πτητικών οργανικών ενώσεων εκτός του μεθανίου (NMVOC), αμμωνίας (NH3) και λεπτών αιωρούμενων..

Οι τιμές βενζίνης των ΗΠΑ αυξάνονται με ισχυρότερη οικονομία, υψηλότερη ζήτηση

 



Οι εθνικές μέσες τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν σε μέσο όρο 2,42 $ ανά γαλόνι το 2021, από το χαμηλότερο από το 2016 των 2,17 $ / gal το 2020, λόγω της ενίσχυσης της οικονομίας και της υψηλότερης ζήτησης για καύσιμα μεταφοράς, δήλωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ). την Δευτέρα.

Το 2022, ο εθνικός μέσος όρος βενζίνης..

Επικεφαλής του IEA: Πλησιάζει το Καθαρό Μηδέν Έως το 2050 για τον Ενεργειακό Τομέα

 


Η πρόκληση για το κλίμα είναι κατά βάση ενεργειακή πρόκληση. Η ενέργεια που τροφοδοτεί την καθημερινή μας ζωή παράγει τα τρία τέταρτα των παγκόσμιων εκπομπών. Το να καταστήσουμε όλη αυτή την ενέργεια ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050 είναι μια Ηράκλεια δέσμευση για τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας που ξεπερνά κατά πολύ τον καθορισμό μακροπρόθεσμων στόχων

Τον τελευταίο χρόνο, πολλές από τις μεγαλύτερες οικονομίες και εταιρείες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

Το προβάδισμα Total έναντι BP, Shell στις μηδενικές εκπομπές CO2 - O σκεπτικισμός των επενδυτών



 Σημαντικό και ελπιδοφόρο το ξεκίνημα της Total στην νέα πρόκληση της επίτευξης των καθαρών εκπομπών CO2 μεταξύ των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης - Total, BP Plc και Royal Dutch Shell Plc - όλες ανακοίνωσαν πέρυσι σχέδια για την εξάλειψη των περισσότερων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

 

  
 


Repsol – Energean: Παραιτούνται από τα δικαιώματα ερευνών υδρογονανθράκων στο block της Αιτωλοακαρνανίας

 


Την παραίτηση από τα δικαιώματά τους στην έρευνα κι εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη χερσαία παραχώρηση της Αιτωλοακαρνανίας γνωστοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στη ΕΔΕΥ η κοινοπραξία των εταιριών Repsol – Εnergean.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την εκκίνηση των διαδικασιών των πετρελαϊκών εταιριών, που έχουν..