Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

OPEC+: Αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο, παρά το "ρίσκο" λόγω κορονοϊού στις ΗΠΑ


Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοί του, προεξάρχουσας της Ρωσίας, θα αυξήσουν από τον Αύγουστο την παραγωγή αργού, μειώνοντας τις περικοπές που είχαν αποφασίσει προ μηνών, ωστόσο η επίδραση αυτής της αύξησης "θα είναι οριακή και δεν θα γίνει αισθητή", όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, άτυπου ηγέτη του OPEC.

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες ιστορικών περικοπών - ρεκόρ στην παραγωγή αργού προκειμένου να αντιμετωπιστούν..

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Το 49% των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου διαφοροποίησαν την στρατηγική τους


Πολλές επιχειρήσεις διαφοροποιούνται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στρέφοντας το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στις ΑΠΕ.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα που εξήγαγε η νέα έκθεση του Συμβουλίου Βιομηχανιών Ενέργειας (EIC), η οποία ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη οφείλεται στη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της αγοράς, τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και την πανδημία του Covid-19.

Η φετινή λοιπόν έκθεση EIC, η οποία παρέχει από πρώτο χέρι, πληροφορίες από την αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου..

Πώς συνδέεται η Εθνική Ασφάλεια και Ενέργεια στις μέρες μας;


H ενεργειακή ασφάλεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πλαισίου της εθνικής ασφάλειας.Αυτός ο συσχετισμός μεταξύ ενεργειακής ασφάλειας και εθνικής ασφάλειας δύναται να αναλυθείπάνω σε ένα στοιχειώδες μοντέλο τεσσάρων επιπέδων.

Στο πρώτο επίπεδο εναπόκειται η λειτουργικότητα και κατ επέκταση η επιτυχία των υπηρεσιών ασφάλειας ή αλλιώς της στρατιωτικής ασφάλειας,

στο δεύτερο επίπεδο η εσωτερική ασφάλεια,

στο τρίτο επίπεδο η οικονομική ευημερία και

στο τέταρτο επίπεδο η περιβαλλοντική συνείδηση.

Τα τέσσερα επίπεδα είναι αλληλοσυνδεόμενες σφαίρες γύρω..

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ













Η μελέτη έχει ως βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη και τη διερεύνηση των όρων ενοποίησης του οικονομικού και του κοινωνικού παράγοντα, της οικονομικής ανάπτυξης και της ευτυχίας των πολιτών. Η παρουσίαση των επιστημονικών επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα επίτευξης μιας οικονομίας της ευτυχίας λαμβάνει υπόψη όλα αυτά που ο κυρίαρχος οικονομικός λόγος αφήνει έξω από τους υπολογισμούς του, δηλαδή..

Αλλαγή φρουράς στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων – Ποιοι ανέλαβαν καθήκοντα


Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε.). Πρόκειται για την ανεξάρτητη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία επιβλέπει και διαχειρίζεται την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, τις επενδυτικές σχέσεις, αλλά πλέον και ένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο διεθνών έργων ενεργειακής υποδομής.

Οι διορισμοί του νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και νέου διευθύνοντος συμβούλου από..

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ















Αντικείμενο της έκθεσης είναι η αποτύπωση και η κριτική αποτίμηση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην ανισότητα και στις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού. Έμφαση δίνεται στην ανάδειξη των επιπτώσεων της εσωτερικής υποτίμησης στο σύστημα..

Πρωτοποριακή συνεργασία Motor Oil και Eos για την εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες στο διυλιστήριο


Στο διυλιστήριο της Motor Oil είναι σε εξέλιξη εγκατάσταση καινοτόμου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες (BESS - Battery Energy Storage System), σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την εταιρεία. 

Η Motor Oil συνεργάζεται με την αμερικάνικη εταιρεία Eos Energy Storage αναθέτοντας στην Eos την προμήθεια ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας 1MW/4MWh με βάση την πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας Znyth®.

Στο έργο συνεργάζονται οι εταιρείες Eos που έχει..

ΔΝΤ: οι εκτιμήσεις για τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής


Πτώση εσόδων ύψους $270 δισ. αναμένεται να καταγράψουν σε σχέση με το 2019 οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), οι εν λόγω εκτιμήσεις αποτελούν απόρροια της μείωσης των τιμών του πετρελαίου καθώς και των περικοπών παραγωγής του μαύρου χρυσού από τον OPEC+.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι το ΑΕΠ των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 7,4% για το 2020, ενώ θα..

Ρηματική διακοίνωση από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μπαχρέιν


Με ρηματική διακοίνωση που επέδωσαν στη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ οι μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας, ζήτησαν να μην εγκριθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο είχε υπογραφεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 27 Νοεμβρίου 2019, μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της «Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης» (GNA) της Λιβύης, για την οριοθέτηση θαλασσίων περιοχών δικαιοδοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο ΟΗΕ δεν προτίθετο να εγγράψει ..