Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή η περιοχή θα εκκενωθεί στο δήμο Δέλτα - Τι λένε τα ΕΛΠΕ


Ο δήμος Δέλτα έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη από την περιοχή που βρίσκεται εντός των ορίων του και που πρέπει να εκκενωθεί την Κυριακή 12-2-2017 κατά την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας στο Κορδελιό.

Συγκεκριμένα η περιοχή όπως βλέπετε και στο χάρτη βρίσκεται στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ και αφορά επαγγελματικούς χώρους (δεν υπάρχουν κατοικίες).

Ένα δεύτερο μικρό τμήμα αφορά στα ΕΛΠΕ, τα οποία εκ του νόμου διαθέτουν..

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας - Καθησυχαστικές οι αρχές

Από το worldenergynews.gr
Έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της EDF στη Φλαμανβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας σημειώθηκε σήμερα (9/2) το πρωί.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η έκρηξη σημειώθηκε «εκτός της πυρηνικής ζώνης» της μονάδας.
Διαβεβαιώνουν δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του περιφερειάρχη, Ολιβιέ Μαρμιόν, πέντε άτομα υπέστησαν..

Βασικά διδάγματα αποτυχημένης ηλεκτροπαραγωγής, για πολιτικούς και όχι μόνο (μέρος 1ο).

Από το greeklignite.blogspot.gr
Όσες ανοησίες κι αν λένε άσχετοι με τα ενεργειακά πολιτικοί, όση προπαγάνδα κι αν ασκούν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, στο τέλος της ημέρας κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει απ' τα βασικά της ηλεκτροπαραγωγής: η ηλεκτρική ενέργεια με το σημερινό τεχνολογικό επίπεδο δεν αποθηκεύεται οικονομικά και η παραγωγή πρέπει σε κάθε χρονική στιγμή να καλύπτει τη ζήτηση, διαφορετικά είτε έχουμε ανεξέλεγκτο μπλακ άουτ είτε έχουμε ελεγχόμενο, αυτό που στις σημερινές "κομψές" διατυπώσεις λέγεται "διακοψιμότητα φορτίου". Πρωταρχική σημασία έχει λοιπόν η μορφή με την οποία εκδηλώνεται η ζήτηση ηλεκτρισμού σε επίπεδο ημέρας, μήνα, έτους και η ζήτηση αυτή εξαρτάται αποκλειστικά απ' την ανθρώπινη δραστηριότητα: άλλη είναι η ζήτηση 2-4 τη νύχτα που οι πολίτες κοιμούνται, άλλη είναι η ζήτηση στις 9 το πρωί που όλοι είναι στις δουλειές τους, άλλη είναι η ζήτηση στις 8 το βράδυ που πρέπει ν' ανάψουν φώτα, άλλη είναι τα Σαββατοκύριακα, άλλη τις αργίες, άλλη το καλοκαίρι, άλλη το χειμώνα, κ.ο.κ.

Σε ημερήσιο επίπεδο η ζήτηση παίρνει τη μορφή μιας καμπύλης που έχω δείξει αρκετές φορές, στην πιο πάνω εικόνα βλέπουμε την καμπύλη ζήτησης φορτίου της Γερμανίας ενδεικτικά τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπως τη δίνει το εργαλείο Agorameter του ιστότοπου Agora-energiewende. Η ελάχιστη ..

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Με έμμεσο τρόπο αλλά με σαφείς προθέσεις και στόχευση, ο ΣΕΒ επιχειρεί νααποδομήσει τη δημόσια εκπαίδευση παρουσιάζοντας στη χθεσινή του έκθεση, μιαεικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Η ΓΣΕΕ στηρίζοντας τις θέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, κρούει με τη σειρά της τον κώδωνα του κινδύνου για τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών , που εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια εκπαίδευση και θα εντείνουν τις ήδη αυξημένες ανισότητες. 

Είναι απαράδεκτο να..

Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα

Από το energy.reporter.com.cy
Tον πιο αργό ρυθμό εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια κατέγραψε η ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα το 2016, σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε το Reuters βάσει επίσημων στοιχείων. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι έχει ελαττωθεί η ζήτηση στον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου, η ανάπτυξη της ζήτησης χαλάρωσε σε 2,5% το 2016, από 3,1% το 2015 και 3,8% το 2014.

Η επιβράδυνση οδηγήθηκε από..

Το ελληνικό πετρέλαιο καταγράφει το δικό του success story

Από το insider.gr
Το ελληνικό πετρέλαιο καταγράφει το δικό του μικρό success story καθώς συνεχίζονται με μεγαλύτερες προσδοκίες οι γεωτρήσεις στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Πρίνου ενώ τα αποθέματα υπολογίζονται στα 40 εκατ. βαρέλια, ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που είχε εκτιμηθεί αρχικώς. Την προηγούμενη χρονιά η παραγωγή έφθασε περίπου τα 1,3 εκατ. βαρέλια, ωστόσο όπως εκτίμησε ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της θυγατρικής της Energean, «Kavala Oil», «περιμένουμε περισσότερα».

Όπως ανέφερε ο κ. Γόντικας, μιλώντας στο Αthens Energy Forum,  σχετικά με τα κοιτάσματα «υπήρχε πρόβλεψη για 30 εκατ. βαρέλια και είμαστε σε θέση να αυξήσουμε αυτό το ποσό στα 40 εκατ. βαρέλια».

«Το δυναμικό του Πρίνου έχει..