Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΕΚΘ: Μετά τις Κυριακές η κυβέρνηση ανοίγει τα καταστήματα και τις αργίες!

ΕΚΘ: Μετά τις Κυριακές η κυβέρνηση ανοίγει τα καταστήματα και τις αργίες!
Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) αναφορικά με την αργία του Αγίου Πνεύματος:

«Πιστή στις αντεργατικές τακτικές της η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η αργία του Αγίου Πνεύματος δεν είναι για όλους και έτσι προχωράει επίσημα σε διαχωρισμό των εργαζομένων, καλώντας τον ιδιωτικό τομέα να εργαστεί, σε αντίθεση με τον δημόσιο τομέα.

»Η χώρα μας δεν είναι "μπροστά" στις θεσμοθετημένες αργίες σε σχέση με άλλα κράτη της Ε.Ε. για να δικαιολογεί έστω και προσχηματικά αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης, που το μόνο που καταφέρνει είναι να αφαιρεί αρμοδιότητες από τις περιφέρειες και να δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου "αλαλούμ" στην αγορά της χώρας.

»Καλούμε την κυβέρνηση να διορθώσει το λάθος της, να ορίσει ως αργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος για το σύνολο των εργαζομένων, να σταματήσει να συγκεντρώνει εξουσίες και να νομοθετεί σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Να δώσει στις περιφέρειες την αρμοδιότητα των αποφάσεων με γνώμονα την εργασιακή ισονομία».

Πηγή: seleo.gr

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Τσαλακώνουμε τον Εαυτό μας για να μην τσαλακώσουμε την εικόνα μας


 Για ποια εικόνα μιλάμε; Την εικόνα που θέλει η κοινωνία να έχουμε. Γι’ αυτή μιλάμε. Για τα «πρέπει» μιας κοινωνίας που απαιτεί να είμαστε τέλειοι σε όλα.  Απαιτεί να δουλεύουμε. Απαιτεί να κάνουμε παιδιά. Απαιτεί να καταναλώνουμε. Κι εμείς προσπαθούμε μια ζωή, από μικρά παιδιά, να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις. Και όσο πιο πολύ ανταποκρινόμαστε, τόσο χάνουμε τον Εαυτό μας… 

Τι από όλα αυτά που ζούμε έχουμε πραγματικά επιλέξει;  Αλήθεια, έχουμε μπει ποτέ στην διαδικασία να αναλογιστούμε, τι από όλα αυτά που ζούμε είναι καθαρά δική μας επιλογή. Κι αν βρούμε κάτι που όντως είναι δική μας επιλογή, ας αναλογιστούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούμε. 

Πόσοι από μας ζουν μια ζωή που είναι δημιούργημα δικό τους και όχι υπαγορευμένη από τα πρότυπα της κοινωνίας; Πόσοι από μας κάνουν την εργασία που θέλουν με τις συνθήκες που θέλουν; Πόσοι από μας μεγαλώνουμε την οικογένεια μας όπως θέλουμε; 


Συμβιβαζόμαστε. Κάθε μέρα, σε όλους τους τομείς, με όλους τους ανθρώπους γύρω μας. Συμβιβαζόμαστε για να μην χαλάσουμε την εικόνα μας. Για να συνεχίσουμε να είμαστε άλλο ένα πρότυπο για την κοινωνία μας. Μια κοινωνία που μόνο απαιτήσεις έχει. Απαιτήσεις που κατατρώγουν την πραγματική μας θέληση. Απαιτήσεις στις οποίες αγωνιζόμαστε να ανταπεξέλθουμε. Και έχει γίνει αυτός ο αγώνας τρόπος ζωής και έχουμε ξεχάσει οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Ένας καθημερινός αγώνας που τελικά, έχει αλλοτριώσει την ίδια τη φύση μας.

Έχουμε πάψει να Υπάρχουμε και δεν το έχουμε καταλάβει γιατί είμαστε απασχολημένοι με το να ικανοποιήσουμε τα ζητούμενα της κοινωνίας μας. Και είμαστε τόσο απασχολημένοι που ακόμη δεν έχουμε δει ότι αυτή η κοινωνία καταρρέει. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτή την κοινωνία που παλεύουμε να ικανοποιήσουμε. Είναι σε παρακμάζουσα κατάσταση τόσα πολλά χρόνια που το μόνο που της έχει μείνει πια είναι να μας ξεζουμίζει όλο και περισσότερο…

Κι εμείς τι κάνουμε; Τσαλακώνουμε τον Εαυτό μας για να συνεχίσουμε να διατηρούμε την εικόνα του «σωστού» ανθρώπου. Την εικόνα «πρότυπο» που εδώ και χρόνια «φυτεύεται» σιγά σιγά, υπομονετικά, σχεδόν ύπουλα, μέσα στο ευκολόπιστο μυαλό μας.

Και τέλος... ξέρουμε για ποιον Εαυτό μιλάμε; Ξέρουμε, τουλάχιστον, που θα τον ψάξουμε αν πότε αποφασίσουμε να τον βρούμε;  


ΠΗΓΗ:million-fps.blogspot.gr

Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2015 – "Μπλόκο" στις πρόωρες και νέες παρεμβάσεις στις επικουρικές

Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2015 – `Μπλόκο` στις πρόωρες και νέες παρεμβάσεις στις επικουρικές
 Στο τραπέζι η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα
- Εξετάζεται και η αύξηση των ενδιάμεσων ορίων κατά 1 ή 2 χρόνια 
- Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων
- Δείτε όλες τις αλλαγές που θα φέρει η μεταρρύθμιση στα ταμεία

Το μοντέλο των επικουρικών συντάξεων θα ακολουθήσουν τα ταμεία κύριας σύνταξης, για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, καθώς η εγγύηση του κράτους δεν θα καλύπτει πλέον το σύνολο της σύνταξης, όπως γίνεται σήμερα, αλλά μόνο ένα τμήμα της μέχρι 360 ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό, που θα είναι αναλογικό των εισφορών και του συνολικού χρόνου ασφάλισης, θα είναι ευθύνη κάθε ταμείου να το καλύπτει χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που άρχισαν ήδη να δρομολογούνται στο ασφαλιστικό, με στόχο να ενσωματωθούν σε νέο νόμο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2015.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύποοι αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα γίνουν με οδηγό τη μελέτη που ανατέθηκε στο Κέντρο προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την ενοποίηση-κατάργηση 60 τομέων και κλάδων του ασφαλιστικού, αλλά και με βάση τις προτάσεις που απευθύνουν οι δανειστές στην επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

1. Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με έμφαση στις περιπτώσεις πρόωρων συντάξεων. Το σχέδιο έχει δυο παραμέτρους:

α) Την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

β) Την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 1 ή 2 χρόνια με μεταβατικό διάστημα (κατά έξι μήνες κάθε έτος) για όσους έχουν δικαίωμα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν πιάσει και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν. Στην περίπτωση που καταργηθούν οι πρόωρες, τότε αυτομάτως όσοι θα μπορούσαν να κατοχυρώσουν δικαίωμα για σύνταξη από τα 55 ή τα 52 θα οδηγηθούν για σύνταξη στα 62, ενώ με τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν νωρίτερα, απλά η αποχώρησή τους αυτή μετατίθεται από ένα εξάμηνο έως και 2 έτη. Εξετάζεται, δε ως εναλλακτικό σχέδιο η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για σύνταξη από τις 4.500 μέρες στις 6.000 ημέρες.

2. Μοντέλο μηδενικών ελλειμμάτων στα ταμεία κύριας σύνταξης από το 2015, με εφαρμογή της εγγυημένης από το κράτος σύνταξης των 360 ευρώ.

3. Αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, με νέο Προεδρικό Διάταγμα, που ετοιμάζεται στο υπουργείο εργασίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε μεγαλύτερες μειώσεις και θα αφορά όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2014 (όπως τουλάχιστον προτείνει το ίδιο το ΕΤΕΑ).

4. Αλλαγές στον τρόπο εισφορών και ενοποίηση τους με την απόδοση των φόρων σε ένα λογαριασμό. Ρόλο επόπτη στο εγχείρημα αυτό έχει αναλάβει τεχνοκράτης του ΔΝΤ, που εγκαταστάθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

5. Ενοποίηση Ταμείων με αρχή από την κατάργηση περίπου 20 διοικητικών συμβουλίων και διοικουσών επιτροπών, που λειτουργούν σήμερα εντός των ταμείων κύριας σύνταξης ή και αυτόνομα.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ο Ε.Βενιζέλος δεσμεύτηκε για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και αυτοί ως "αντάλλαγμα" δεν επικυρώνουν την συμφωνία της ΑΟΖ!


Σε νέο εθνικό "Βατερλώ" οδηγεί τη χώρα ο Ε.Βενιζέλος ο οποίος στήριξε την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ χωρίς το απαιτούμενο ανταλλαγμα της επικύρωσης της γνωστής συμφωνίας του 2009 με την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή είχε οριοθετήσει την ΑΟΖ με το αλβανικό κράτος.

Στην συνέχεια η συμφωνία αυτή δεν έγινε δεκτή από το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας, κατοπιν τουρικών πιέσεων και παρεμβάσεων.

Την στιγμή που δεκάδες φορές η Αθήνα έχει δεσμευτεί δημοσίως μέσω του συνήθη υπόπτου ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλου ότι τον Ιούνιο τα Τίρανα θα πάρουν το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, στη γείτονα ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ζήτησε στις 28 Μαΐου από τον εισαγγελέα να ερευνήσει αν συντρέχει το αδίκημα της εθνικής προδοσίας από τον Λουλεζίμ Μπάσα που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες!

Αυτό σημαίνει ότι η αλβανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προτίθεται να κυρώσει τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο, αλλά δεν θέλει καν να συμπληρωθεί με πρωτόκολλο, όπως επεδίωκε η Αθήνα, προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα.

Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, που έχει δεσμευτεί δημοσίως για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας, τώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες που ήταν αρνητικές στο να δοθεί το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία τώρα έχουν συνασπιστεί υπέρ της, μετά τις "φιλότιμες" προσπάθειες του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Η Κομισιόν συστήνει να χορηγηθεί στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.

«Με βάση τα συμπεράσματά μας, επιβεβαιώνουμε χωρίς καμία αμφιβολία και χωρίς καμία προϋπόθεση ή επιφύλαξη τη σύσταση να δοθεί στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας» δήλωσε ο κ. Φούλε μιλώντας από τα Τίρανα.

Η Αλβανία ζήτησε να λάβει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από το 2009.Η τεταμένη πολιτική κατάσταση όμως, η απουσία μέτρων εναντίον της διαφθοράς και του εγκλήματος καθώς και το αδύναμο δικαστικό σύστημα της χώρας, στάθηκαν τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή πορεία των Τιράνων.

Και σήμερα, όπως και το 2009, διπλωματικές πηγές «βλέπουν» χειραγώγηση της αλβανικής κυβέρνησης από την Τουρκία, που επηρεάζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.Αν δεν κάνουμε λάθος τις ιδιες διπλωμτικές πηγές έχει και ο Ε.Βενιζέλος. Δεν γνώριζε λοιπόν ότι η Τουρκία που βρίσκεται πίσω από την "κουρτίνα" υπέσκαπτε την συμφωνία, και ότι ουσιαστικά ο Έντι Ράμα ενεργεί ως φερεφωνο της Άγκυρας; Γιατί τότε δεσμεύτηκε χωρις να έχει επιβάλλει το νόμιμο συμφέρον της χώρας να εισέλθει η Αλβανία στην ΕΕ, με τις δικές μας ευλογίες; 

Εχει καταλάβει ο Ε.Βενιζέλος ότι είναι Έλληνας ΥΠΕΞ; Διότι μέχρι τώρα ειναι ο καλύτερος ΥΠΕΞ όλων των χωρών που έχουν αντίπαλα συμφέροντα από τα ελληνικά. Περιττό βέβαια να πούμε ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή πιστεύεται ότι διαθέτει πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Απίστευτο: Μέσω ΤΑΙΠΕΔ βγάζουν στο σφυρί τον Ναό του Απόλλωνα και τον Ιερό τύμβο των Σαλαμινομάχων


Μοιάζει απίστευτο καθώς δείχνει να ξεπερνά και την πιο άρρωστη φαντασία, δυστυχώς όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και φυσικά θα γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εκτός των άλλων, και το Τουριστικό Συγκρότημα Ξενία του Ναυπλίου, το οποίο ανήκει στον ΕΟΤ, τελεί υπό τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και αποτελείται από τρία ακίνητα. Το Ξενία Palace Ακροναυπλίας επί οικοπέδου 24 στρεμμάτων, το Ξενία Amphitrion επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων και το Ξενία Ναυπλίου Α’ επί οικοπέδου 4,5 στρεμμάτων.

Εκείνο όμως που ΔΕΝ αναφέρεται στην απόφαση μεταβίβασης είναι πως τα 28,5 στρέμματα που αφορούν το τουριστικό συγκρότημα της Ακροναυπλίας είναι κηρυγμένος αδόμητος αρχαιολογικός χώρος (αλλά και περιοχή προστατευμένη ως Νatura), κάτι που ουδόλως πτοεί τους κτηματομεσίτες κυβερνώντες, που βγάζουν στο σφυρί μέχρι και αρχαιολογικούς χώρους.


ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ

Εκτός, όμως, από την περίπτωση της Ακροναυπλίας, από την «αξιοποίηση» δεν ξεφεύγουν αρχαιολογικοί χώροι, όπως… ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα κοντά στον Αστέρα Βουλιαγμένης και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων στη Σαλαμίνα !!!

Με τη λογική που ο αρχαίος ναός εντάχθηκε στο ξενοδοχειακό φιλέτο της Βουλιαγμένης, έτσι και ο αγοραστής του ΟΛΠ θα έχει στην κατοχή του και την Κυνοσούρα, δηλαδή τον χώρο που υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, εκεί που βρίσκεται και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων.

ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com