Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να βγάζουν σύνταξη


Με την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας δεν θα απαιτείται κανένα πρόσθετο στοιχείο (π.χ. καρτέλες ενσήμων, βιβλιάρια ασθενείας) για την πρόσβαση των ασφαλισμένων στα ταμεία, τα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες.

Για πρώτη φορά καθιερώνεται το «ασφαλιστικό βιογραφικό» στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι και τα ταμεία ανά πάσα στιγμή με ένα απλό «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στους νέους «ψηφιακούς λογαριασμούς ασφάλισης» θα ενσωματωθούν μέσα στο καλοκαίρι 29 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα.

Στόχος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση είναι να υπάρξει «χαρτογράφηση» του ασφαλιστικού συστήματος, ολοκληρώνοντας έτσι μια σειρά μεταρρυθμίσεων που είναι σε εξέλιξη. Στις παρεμβάσεις αυτές είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

 ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Προσοχή μη σας πατήσει το τρένο του success story!


Είδαμε χθες ότι ο ΑΔΜΗΕ έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς 2015-2024. Στη σελίδα 32 της μελέτης βλέπουμε το Σχήμα 12, με ...
την εξέλιξη της Συνολικής Ζήτησης Ηλεκτρικής Ενέργειας απ' το 2000 μέχρι και το 2013 (έχει αφαιρεθεί το φορτίο άντλησης). Η Συνολική Καθαρή Ζήτηση περιλαμβάνει και αυτήν που εξυπηρετείται απευθείας σε επίπεδο Διανομής από διεσπαρμένη παραγωγή, (δηλαδή τα διάφορα Φ/Β πάρκα και τα Φ/Β στις στέγες). Την περίοδο 2000 – 2008 υπήρξε συνεχής αύξηση της συνολικής καθαρής ζήτησης. Την τελευταία τετραετία, ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται συνεχής μείωση. Το πιο ωραίο όμως στο Σχήμα είναι η μεταβολή απ' το 2012 στο 2013 τόσο της συνολικής ζήτησης όσο και της ετήσια αιχμής φορτίου: μια μεγαλοπρεπέστατη βουτιά, που δείχνει ότι δεν πάει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, δεν πάει να έχουμε success story, δεν πάει να έχουμε ευρωπαϊκή προεδρία, η οικονομία δεν ζητάει ηλεκτρισμό. Μια οικονομία που δεν ζητάει ηλεκτρισμό συρρικνώνεται, ή στην καλύτερη περίπτωση να μείνει στα ίδια, εγώ αυτό ξέρω και κάθε αντίθετη γνώμη ευχαρίστως να την ακούσω. Και πώς να μη συρρικνωθεί η οικονομία, όταν η κυβερνητική πολιτική εξαντλείται στο να φορολογεί ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει, αλλά εκεί που μπορεί να δημιουργήσει οικονομική δραστηριότητα σφυράει αδιάφορα; 



Τα στοιχεία για το 2013 στο Σχήμα 12 είναι εκτίμηση, αλλά υπάρχει και το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας Δεκεμβρίου 2013, απ' το οποίο είναι το διπλανό σχήμα, όπου βλέπουμε την εξέλιξη της ζήτησης κάθε μήνα του 2013 συγκριτικά με το 2012. Βλέπουμε λοιπόν στο σχήμα ότι τον Απρίλιο 2013 είχαμε μεγαλύτερη ζήτηση (μπλε γραμμή) απ' τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Τι το μαγικό είχε ο Απρίλιος 2013; Δεν είχε Πάσχα! την περίοδο του Πάσχα εμφανίζεται συνήθως, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, το ετήσιο ελάχιστο του Συστήματος. Το Πάσχα το 2013 ήταν στις 5 Μαΐου, ενώ το 2012 ήταν στις 15 Απριλίου. Κι αυτό φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στη μπεζ στήλη, που είναι οι πελάτες υψηλής τάσης, η βαριά βιομηχανία, που τον Απρίλιο 2013 ήταν σχεδόν 18% πάνω ως προς τον Απρίλιο 2012. Αντίστοιχα φυσικά εξηγείται η βουτιά της βιομηχανικής ζήτησης το Μάιο, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε τους θερινούς μήνες.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite ! Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας!
Ο μοναδικός άλλος μήνας που η ζήτηση είναι μεγαλύτερη απ' τον αντίστοιχο μήνα του 2012 είναι ο Δεκέμβριος όπου η βιομηχανική ζήτηση είναι ίδια, αλλά αυξήθηκε η ζήτηση στο δίκτυο, στη χαμηλή τάση. Κάτι το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης, που δεν καίει πια ο κόσμος, κάτι ο σχετικά ήπιος χειμώνας, οδήγησαν προφανώς τους καταναλωτές να προσπαθήσουν να ζεσταθούν με ηλεκτρικό. Να η μεγάλη ενεργειακή συνεισφορά της κυβερνητικής πολιτικής: οδηγεί συνειδητά τους πολίτες στον πιο ακριβό τρόπο θέρμανσης!
Αν ρίξουμε μια ματιά και στο Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας Ιανουαρίου 2014, τα πράγματα πάλι δεν είναι ευχάριστα: η συνολική ζήτηση παρουσιάζεται πάλι μειωμένη κατά 4,6%, με την υψηλή τάση μειωμένη, ευτυχώς, μόνο κατά 0,9%.
Επειδή λοιπόν έρχονται κι εκλογές και πρέπει να μας πουλήσουν ελπίδα κι αισιοδοξία ότι "τα δύσκολα πέρασαν κι έρχεται η ανάπτυξη", "βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ", πρώτα κάντε στην άκρη, μη σας πατήσει τo τρένο του success story κι έπειτα ρωτήστε τους το πολύ απλό: "πώς έρχεται η ανάπτυξη σε μια οικονομία που η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται;"

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Ο Αναστασιάδης "δίνει" φυσικό αέριο στην Τουρκία και θαλάσσια κοιτάσματα στις ΗΠΑ


Επαναλαμβάνει τις υποσχέσεις-παραχωρήσεις του εν όψει της επικείμενης συμφωνίας, σε Τουρκία και ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δίνοντας αφενός στην Τουρκία πρόσβαση στην αγορά του κυπριακού φυσικού αερίου αλλά και σε αμερικανικές εταιρίες στα θαλάσσια κοιτάσματα.

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία κυπριακή εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για επίλυση του Κυπριακού, καθώς δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή.

Όπως σημείωσε «με λύση διανοίγονται ευρύτατοι ορίζοντες, διότι ένας τερματικός σταθμός υγροποίησης στην Κύπρο θα συνέβαλλε περαιτέρω σε στενότερη συνεργασία με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο, αλλά και θα δινόταν η δυνατότητα στην Τουρκία να αγοράσει ενέργεια μέσω Κύπρου και να ρυθμίσει σημαντικά ενεργειακά της προβλήματα».

Όσον αφορά το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στην περιοχή με την ανεύρεση υδρογονανθράκων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δημιουργεί μιαν άλλη δυναμική αν οι ποσότητες είναι τέτοιες -και οι διαπιστώσεις συνηγορούν ότι είναι- που να υποκαθιστούν το μονοπώλιο και τις πολιτικές εξαρτήσεις που αυτό δημιουργεί».

Μα είναι σαφές ότι η εμπλοκή αμερικανικών εταιριών αυτόματα συνεπάγεται και πολιτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ, υπεκεράζοντας τις οποιεσδήποτε άλλες χώρες εμπλέκονται μέσω εταιριών δικών τους συμφερόντων στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. 

Σε ερώτηση πότε θα είναι ώριμα τα ενεργειακά για να προχωρήσουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι εντός δύο χρόνων, δηλαδή με την ολοκλήρωση των ερευνών από πλευράς TOTAL, ENI, NOBLE, θα υπάρχει ακριβής εικόνα ως προς την ποσότητα, και «από εκεί αρχίζει πια -έστω κι αν πάρει άλλα δύο ή τρία χρόνια- η αξιοποίηση».

Σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι η πειθαρχημένη τήρηση του μνημονίου έφερε θετικότατα αποτελέσματα που καταγράφονται μέσα από τις επίσης θετικότατες παρατηρήσεις και της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και της αναβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s, και ιδιαίτερα από τη μείωση των κυπριακών ομολόγων που από 15% που ήταν τον Μάρτιο έχει μειωθεί στο 7,3%.

Στο Κυπριακό, είπε ότι το ζήτημα της άρσης των τουρκικών εγγυήσεων επιτυγχάνεται μέσω της ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και συνεπακόλουθα στο ΝΑΤΟ. «Είναι κάτι που μας προβλημάτισε.

Το συζητήσαμε σε έκταση με όσους εμπλέκονται, μη εξαιρουμένου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, μη εξαιρουμένων των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών φίλων χωρών. Νομίζω είναι κάτι που δεν θα απέκλειε, ενδεχόμενα, ούτε τη συγκατάθεση της Τουρκίας», είπε.

Για το Κοινό Ανακοινωθέν, είπε ότι σε αυτό αναφέρεται ότι ο υπέρτατος νόμος της χώρας είναι το ομοσπονδιακό Σύνταγμα στο οποίο, πέραν από την ομοσπονδιακή δομή του κράτους, θα αναφέρονται και τα τρία "singles".

Όσον αφορά τις διαφωνίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι σέβεται απόλυτα τις διαφωνίες αλλά και τις όποιες αποφάσεις του ΔΗΚΟ.

«Η δική μου απόφαση είναι με τη συνεργασία των κομμάτων που στηρίζουν τη διαδικασία, αλλά και χωρίς να αγνοώ τους διαφωνούντες, να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη πορεία με απώτερο στόχο να επιτύχουμε την αποτροπή των χειροτέρων και την επιτυχία μιας λύσης που να διασφαλίζει και τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, χωρίς να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων", είπε.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Σοσιαλιστές και Αριστερή Πλατφόρμα δεν «πουλάνε» την Κύπρο – Σε «απομόνωση» ο Τσίπρας

S
Ανταρσία των πατριωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζονται κυρίως από τους σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚογενείς), την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι, με αφορμή την Κύπρο.
Δεν αποδέχονται με τίποτα το νέο σχέδιο για την Κύπρο, το θεωρούν χειρότερο από το περιβόητο Σχέδιο Ανάν, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το βλέπει ως «θετικό βήμα».
Ήταν μια κρίση που αργά ή γρήγορα θα ξεσπούσε, μιας και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα όχι απλώς δεν είναι ξεκάθαρες, για την ακρίβεια είναι θολές.
Από την άλλη, οι σοσιαλιστές που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του μνημονίου και ανήκαν στο λεγόμενο χώρο του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ», είναι άνθρωποι γνωστοί για τις σκληρές τους θέσεις στα εθνικά θέματα.
Ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ, ο προερχόμενος από το ΚΚΕ εσωτερικού του Λ. Κύρκου, είναι γνωστό ότι δεν «καίγεται» και ιδιαίτερα για τα πατριωτικά ζητήματα. Αυτό που τόσο καιρό «κρυβόταν» καλά κάτω από το χαλί του ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου ξέσπασε και είναι μόνο η αρχή.
Σφοδρή σύγκρουση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
Μετά την έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυσή του Κυπριακού, στη βάση της κοινής διακήρυξης Αναστασιάδη – Ερόγλου, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισαν να εκδηλώνονται ήδη από την περασμένη εβδομάδα έντονες διαφωνίες για τη θέση που πρέπει να πάρει ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο αυτό, με αποκορύφωμα την εντονότατη ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση που υπήρξε κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας το βράδυ της Παρασκευής, μεταξύ σοσιαλιστών -κυρίως- και της ομάδας Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του, εμφανίστηκε θετικός ως προς την επανέναρξη των συνομιλιών και αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον το προτεινόμενο σχέδιο.
Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι όμως η σοσιαλιστική τάση των ΠΑΣΟΚογενών, αλλά και αριστερή πλατφόρμα, ενώ και η ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι (πατριωτικό κόμμα της μαοϊκής αριστεράς) αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με έντονη επιφύλαξη.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος ζήτησε πρώτος και σε υψηλούς τόνους, να καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προωθούμενη λύση, για την οποία είπε ότι είναι χειρότερη κι από εκείνη, που πρότεινε το σχέδιο Ανάν.
Κατά τον κ. Μητρόπουλο, που έκανε σχετική εκτενή εισήγηση, η νέα προσπάθεια οδηγεί στον απόλυτο όλεθρο και τη διάλυση του σημερινού κυπριακού κράτους. Κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να καταδικάσει έντονα το προωθούμενο σχέδιο, γιατί διαφορετικά η σημερινή στάση του θα δεσμεύει μία αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας επιπλέον ότι η λύση που συζητείται θα έχει δραματικές γεωστρατηγικές συνέπειες για τη χώρα μας και θα εμποδίσει την αντιμνημονιακή της πορεία.
Τις αντιρρήσεις της σοσιαλιστικής τάσης ενστερνίζεται σε μεγάλο βαθμό και η αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία επίσης ζήτησε καταδίκη και απόρριψη του προωθούμενου σχεδίου επίλυσης του Κυπριακού, σε πιο ήπιους πάντως τόνους.
Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να συντονιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΑΚΕΛ. Η αριστερή πλατφόρμα επισημαίνει ότι η λύση επιβάλλεται σε ένα περιβάλλον διαπραγματευτικής αδυναμίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, της Αθήνας και της Λευκωσίας και ουσιαστικά προωθείται και εξυπηρετεί τα συμφέροντα στην περιοχή του άξονα Αμερικανών – Άγγλων – Γερμανών.
Η σύμπλευση της αριστερής πτέρυγας με κομμάτια της εσωκομματικής πλειοψηφίας, όπως είναι οι πασοκογενείς, αλλά και ο κ. Ρινάλντι, δημιουργεί νέα δεδομένα στην ηγεσία του κόμματος, που φέρνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση.
Μπροστά στο αδιέξοδο αποφασίστηκε έτσι κι αλλιώς να μην εκδοθεί ακόμη καμία ανακοίνωση με την επίσημη θέση του κόμματος επί της ουσίας των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν τεθούν, που θα τεθούν σύντομα και τα άλλα ανοιχτά εθνικά μας θέματα σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο. Εκεί θα δούμε εάν το αντιμνημονιακό «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ή, εξαιτίας της έλλειψης εθνικών αντανακλαστικών της ηγεσίας του, οι σοσιαλιστές με άλλες δυνάμεις συναντήσουν τους υπόλοιπους ομοϊδεάτες τους, που δεν συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και από κοινού συμμετάσχουν στη -φημολογούμενη εδώ και καιρό- ανασύσταση της πατριωτικής σοσιαλιστικής παράταξης.

ΠΗΓΗ:tribune.gr

Εάν δεν έχουμε καταστάσεις ανωμαλίας, είναι δεδομένο ότι θα πάτε φυλακή…


…γι’ αυτό προφανώς επιδιώκετε καταστάσεις ανωμαλίας, για να την γλιτώσετε και να παριστάνετε τους αντιστασιακούς.

Το δημόσιο λοιπόν που αγόρασε την Eurobank 1,55 την μετοχή, με τα δικά μας λεφτά, το δημόσιο χρήμα, τώρα στήνει ολόκληρο σενάριο με ατιμωρησία των υπευθύνων για να την πουλήσει με… 0,35 ανά μετοχή.

Εάν γινόταν αυτό σε οποιαδήποτε επιχείρηση, θα μιλούσαμε για καραμπινάτη, κακουργηματική απιστία. Εδώ όμως, είναι απλώς εκσυγχρονιστικές μπίζνες, ληστεία του δημοσίου πλούτου, προς όφελος ιδιωτών.

Η φαυλοκρατία σας θα πέσει θεσμικά, παλλαϊκά και δημοκρατικά. Όσο και αν σχεδιάζετε το αντίθετο.

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Καταδικάστηκε το δημόσιο για τη μη έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Καταδικάστηκε το δημόσιο για τη μη έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων
Η ΕΕΤΕΜ θα προχωρήσει σε μαζικές προσφυγές για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων

Δημοσιεύτηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η υπ’ αρ. 2544/2013 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στη μη έκδοση Π.Δ/τος για τον καθορισμό του πλαισίου άσκησης επαγγέλματος για τους Πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Σύμφωνα με την απόφαση «η έκδοση προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι της ειδικότητας του αναιρεσείοντος ήταν υποχρεωτική από το Σύνταγμα, η δε παράλειψη της Διοικήσεως να εκδώσει τέτοιο προεδρικό διάταγμα θεμελιώνει την ευθύνη του Δημοσίου». Επίσης εκκρεμεί ενώπιον του Σ.τ.Ε η εκδίκαση, εντός των προσεχών μηνών, και άλλης όμοιας υπόθεσης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ που αφορά ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΕΤΕΜ αναφέρει ότι θα καλέσει τα μέλη των εν λόγω ειδικοτήτων και συναφών προς αυτές (πχ Πτυχιούχοι Ναυπηγοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Ενεργειακής Τεχνολογίας) και θα οργανώσει ομαδική προσφυγή, με ειδικό έντυπο (με τα αναγκαία στοιχεία), για να διεκδικηθεί η ανάλογη αποζημίωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 2003 με πρωτοβουλία της Κ.Δ.Ε και συνεχή μέριμνα της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης, επιλέγοντας μέλη ειδικοτήτων που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για λογαριασμό των οποίων κατατέθηκε αγωγή ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία, κρίθηκε οριστικώς και αμετακλήτως από το Σ.τ.Ε πρόσφατα. Η ΕΕΤΕΜ αναφέρει ότι η όλη εξέλιξη αποδεικνύει ότι υποθέσεις τέτοιας βαρύτητας και σπουδαιότητας είναι μακροχρόνιες και απαιτούν ιδιαίτερη γνώση και προσοχή από αυτούς που τις χειρίζονται.

Επίσης εφιστά την προσοχή των μελών της , όλων των ειδικοτήτων, να μην παρασύρονται από πρωτοβουλίες αμφιβόλου σκοπιμότητας και αποτελεσματικότητας και να μην προχωρούν σε απέλπιδες και εν θερμώ κινήσεις, που συχνά οδηγούν σε αντίθετα και επικίνδυνα για το σύνολο του Κλάδου αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Λ.Ρακιντζής: «Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη»


«Ζητήσαμε στοιχεία από τις Εφορίες για περίπου 3.000 ΜΚΟ που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία και διαπιστώνουμε από τις αρχικές ενδείξεις ότι μόνο ένα 10% από αυτές χρηματοδοτούνται κανονικά, τηρεί παραστατικά και δεν προχωρεί σε παράνομες ενέργειες».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο γενικός επιθεωρητής, Λέανδρος Ρακιντζής σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Στο ίδιο ποσοστό παρανομίας αναφέρεται, μιλώντας στην εφημερίδα, και ο παραιτηθείς για αυτό τον λόγο το 2002, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, που σημειώνει ότι «είχα ζητήσει να μη δίνονται χρήματα σε ΜΚΟ αν δεν πιστοποιηθούν και δεν έχουν μια δεδομένη εμπειρία τριών ετών στα έργα που εμφανίζονταν να διεκπεραιώνουν . Όμως δεν είχα εισακουσθεί».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η απόλυτα διεφθαρμένη Γ.Τιμοσένκο με τα 11 δισ.$ περιουσία!


H βαθύπλουτη και βαθιά διεφθαρμένη Γιούλια Τιμοσένκο επέστρεψε στο πολιτικό σκηνικό της Ουκρανίας (ή καλύτερα της ... μισής Ουκρανίας) με την ευλογία των ΗΠΑ  μετά την καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας σε φυλάκιση 7 ετών.

Η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και καταδικάστηκε για «κατάχρηση εξουσίας».  Κατηγορήθηκε ότι απέσπασε 320 εκατομμύρια δολάρια από εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, όταν ήταν Πρωθυπουργός, καθώς και για σωρεία άλλων σκανδάλων.

Σε ένα από αυτά φέρεται να έχει αγοράσει 1.000 φορτηγά 20% πάνω από την αξία της αγοράς που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρα και χρησιμοποιήθηκαν για την προεκλογική της εκστρατεία.

Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για 3 χρόνια, γεγονός που της απαγορεύσε να είναι υποψήφια στις εκλογές. «Ο σκοπός τους είναι προφανής, θέλουν να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές» κατήγγειλε η ίδια η Γιούλια, μέσα από τη φυλακή.

Η Γιούλια Τιμοσένκο, είναι οικονομολόγος, με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του συνασπισμού κομμάτων που υποστήριξε τον Βίκτορ Γιούσενκο, αντι-ρωσικών φρονημάτων.

Η εξαφάνιση της επικηρύξεως της Τιμοσένκο μία εβδομάδα μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών όπου ήρθε τρίτη (την δεύτερη Κυριακή μπήκαν οι δύο πρώτοι του πρώτου γύρου των εκλογών, ο Β.Γιανουκόβιτς και ο Β.Γιουσένκο) από την ιστοσελίδα της INTERPOL είναι χαρακτηριστική της "ευελιξίας" των ΗΠΑ και της Δύσης να "βαπτίζουν" απατεώνες ως ηγέτες και το αντίθετο, μέσα σε λίγες ώρες, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Επίσης έπαψαν και οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι διαθέτουν στοιχεία για τα εμβάσματα που απέστελνε η Τιμοσένκο στον Λαζαρένκο επί πρωθυπουργίας του, καθώς χρειαζόντουσαν την στήριξη της Τιμοσένκο για να εκλεγεί ο Γιούσενκο που στήριζαν οι ΗΠΑ.

Η επαγγελματική της καριέρα ξεκινά με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και την εμπλοκή της σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα. Στοιχεία για την αρχική της δράση δεν είναι εύκολο να βρεθούν.

Η εμπλοκή της, ωστόσο, με την πολιτική, από το 1996, προσφέρει άφθονο υλικό προς τεκμηρίωση των κατηγοριών εκείνων που την θεωρούν έναν από τους πολιτικούς που πλούτισαν προκλητικά.

Η φιλία της με τον τότε πρωθυπουργό, Παύλο Λαζαρένκο, ο οποίος μετά από καταγγελίες και έρευνες για διαφθορά εγκατέλειψε το 1997 την χώρα και τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη στην Καλιφόρνια για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμό, οδήγησε γρήγορα την Τιμοσένκο στο να κατέχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μονοπωλίου ενεργείας (κυρίως φυσικού αερίου) και να ελέγχει γύρω στο 20% του ΑΕΠ της Ουκρανίας.

Σε αυτό οφείλεται και το παρατσούκλι της «η πριγκίπισσα του αερίου». Οι κατηγορίες για εμπλοκή της στα σκάνδαλα του Λαζαρένκο δεν άργησαν να έρθουν.

Τον Φεβρουάριο του 2001, επί πρωθυπουργίας Γιούσενκο μάλιστα, η Γιούλια Τιμοσένκο συνελήφθη για την διαπλοκή της με τον τότε καταζητούμενο τέως πρωθυπουργό και για το ότι τον «χρηματοδότησε» με το ποσό των 79 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την οδήγησε στην φυλακή για 6 εβδομάδες.

Αποφυλακίστηκε, ωστόσο, ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Το όνομά της όμως, δεν έπαψε να φιγουράρει στις λίστες των καταζητουμένων της INTERPOL, μιας και ο Λαζαρένκο ξέπλενε το χρήμα στην Αμερική, μαζί, πιθανότατα, με τον επίσης καταζητούμενο σύζυγό της, Αλεξάντρ Τιμοσένκο.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr