Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Απολιθωμένο κρανίο δεινοσαύρου στον πλανήτη Άρη; [Βίντεο]


Από το apocalypsejohn.com
Κυνηγοί UFO έχουν ανακοινώσει μία εντυπωσιακή ανακάλυψη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη των αρχαίων πλασμάτων που ζούσαν στον πλανήτη Άρη πριν από εκατομμύρια χρόνια.
Η πιο πρόσφατη «ανακάλυψη», είναι η καλύτερη και το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα ενός απολιθωμένου κρανίου δεινοσαύρου που ανακαλύφθηκε ποτέ στον Κόκκινο Πλανήτη.
Πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση, ή όντος εντοπίστηκε κάτι που θα ανατρέψει την ιστορία της Γης; Είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, απλώς ένας βράχος που μοιάζει με κεφάλι μεγάλης σαύρας;

Δείτε εδώ την φωτογραφία της Nasa..

Τσίπρας:"Δεν μπορώ να φανταστώ Βουλευτές να ψηφίζουν την κατάργηση του Ε...

Ελευσίνα: Αναρχικοί ακύρωσαν την ομιλία του Ν.Παππά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ν.Παππά
Από το pronews.gr
Αναρχικοί και ομάδες υποστήριξης εισέβαλαν και πραγματοποίησαν κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη (για τις 19:30) προσέλευση και ομιλία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Σκοπός της κατάληψης ήταν η ακύρωση της ομιλίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, όντως ο κ. Παππάς ακύρωσε την επίσκεψή του στο χώρο.

Οι καταληψίες φώναζαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των μέτρων που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση

Ρωσία: Έτοιμη για ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωσία: Έτοιμη για ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου
Από το newmoney.gr
Η Ρωσία εκτιμά ότι οι εξαγωγές της μπορούν να φθάσουν στα 255 εκατ. τόνους φέτος

Πολύ κοντά να επιτύχει ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου φέτος είναι η Ρωσία. Οι εξαγωγές της χώρας ενισχύθηκαν κατά 4,9% στα 5,55 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο α' εξάμηνο, με την παραγωγή να ενισχύεται τον Ιούνιο κατά 1,14% στα 10,843 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2014 σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

«Εάν η παραγωγή παραμείνει σταθερή, τότε οι εξαγωγές θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ», εκτίμησε ο Christopher Haines, επικεφαλής για θέματα ενέργειας στην BMI Research.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ..

Νέοι παίκτες στην κυπριακή ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες για την εξασφάλιση άδειας για έρευνα υδρογονανθράκων στα τεμάχια 6, 8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτή την βδομάδα αναμένονται δημόσιες και παρασκηνιακές ζυμώσεις καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας θα έχουν σειρά επαφών με επικεφαλής πετρελαϊκών εταιρειών εντός και εκτός Κύπρου.

Οι επαφές του προέδρου Αναστασιάδη με τους επικεφαλής διεθνών εταιρειών ξεκινούν αυτή τη βδομάδα και θα ολοκληρωθούν την αμέσως επόμενη.

Παλαιοί και νέοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα εξόρυξης φυσικού αερίου είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Όπως έχει διαρρεύσει, μεταξύ των εταιρειών που..

ΙΓΜΕ Κοζάνης και ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας δεν συμφωνούν με τη μελέτη του ΑΠΘ για το εξασθενές χρώμιο στην Κοζάνη.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το Σάββατο είδαμε τα πρώτα στοιχεία απ' τη μελέτη του ΑΠΘ με τίτλο "Εκτίμηση της προέλευσης του Cr(VI) στο υπόγειο νερό ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ακρινής - Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου του Δήμου Κοζάνης", που παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Κοζάνη. Μικρό απόσπασμα φαίνεται στο πιο πάνω βίντεο και, όπως πληροφορηθήκαμε, η παρουσίαση ήταν πολύ-πολύ συνοπτική, κάτι που δεν γίνεται κατανοητό. Ωστόσο είναι σίγουρα πολύ θετικό πως δόθηκε ολόκληρο το κείμενο της μελέτης στη δημοσιότητα, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε μια εντελώς διαφορετική ανάγνωση, απ' αυτή που φαίνεται πως είχε προαποφασίσει να κάνει η ΔΕΥΑ Κοζάνης, ως αναθέτουσα τη μελέτη.

Όπως είδαμε...

ΚΙΝΕΖΙΚΑ !...

Η Ρωσία αυξάνει τις δια θαλάσσης εξαγωγές άνθρακα, ειδικά προς την Ανατολή

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ρωσία αυξάνει τις δια θαλάσσης εξαγωγές άνθρακα, ειδικά προς την Ανατολή
Από το naftikachronika.gr
Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει το 2016 την παραγωγή άνθρακα κατά 10 εκατ. τόνους, ενώ η αύξηση των εξαγωγών άνθρακα εκτιμάται ότι θα φτάσει τους περίπου 10 εκατ. τόνους. Η σημαντική αυτή ανακοίνωση προήλθε από τον Υφυπουργό Ενέργειας της Ρωσίας κ. Anatoly Yanovsky, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τις Προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ στο Βερολίνο.
Το 2015, η παραγωγή άνθρακα στη Ρωσία ανήλθε σε 373 εκατομμύρια τόνους, έναντι 358.200.000 τόνων το 2014.
Ήδη, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού, παρατηρείται..

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για πσεεπ
Από το pseep.gr

Το Πανελλήνιο Σωµατείο Εργαζοµένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) εκφράζει την αµέριστη συµπαράσταση στο Σωµατείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) και των τριών διωκόµενων µελών της διοίκησής του. Τον Σεπτέµβριο του 2011 απολύθηκε από τα φροντιστήρια Μ.Ε. «Μπαχαράκη» ο καθηγητής Φυσικής Γ. Παπαγιάννης, ιδρυτικό µέλος του Σωµατείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/κης (ΣΜΕΘ) και επί χρόνια µέλος της ∆ιοίκησής του, διότι αντιδρούσε στη σωρεία εργατικών παραβάσεων της εργοδοσίας. Το Σωµατείο ξεκίνησε παραστάσεις διαµαρτυρίας έξω από τα φροντιστήρια του οµίλου, ζητώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή των δεδουλευµένων του. Από την αρχή, η εργοδοσία εξαπέλυσε µια λυσσαλέα επίθεση. Αφού απέτυχε να..

Ο Επόμενος «Μαύρος Κύκνος» Είναι η Σαουδική Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Επόμενος «Μαύρος Κύκνος» Είναι η Σαουδική Αραβία
Από το energia.gr
Πριν από δύο εβδομάδες η σαουδαραβική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων δολαρίου τον Σεπτέμβριο, πρώτη φορά στην ιστορία της. Το εμιράτο, το οποίο το 2011 είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα ισοδύναμο με το 20% του ΑΕΠ και μηδενικό χρέος, ενώ τα συναλλαγματικά του διαθέσιμα ξεπερνούσαν τα 700 δισ. δολάρια, σήμερα πλέον χρειάζεται να δανειστεί λόγω πτώσης των τιμών πετρελαίου. Πέρυσι το πλεόνασμα μεταμορφώθηκε σε ενοχλητικό έλλειμμα, το χρέος ανήλθε στο 10% και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα ελαττώθηκαν κάτω των 600 δισ. δολαρίων, ενώ υπήρξαν και σποραδικές περικοπές δαπανών, κάτι αδιανόητο στη χώρα με την εγγυημένη διά βίου απασχόληση στο Δημόσιο. Σε καλά ενημερωμένους κύκλους έχει διατυπωθεί η θεωρία πως η αιφνίδια κάμψη των τιμών του «μαύρου χρυσού» ήταν ..

Ηχηρό ράπισμα για την πολιτική που ακολουθήθηκε στα πετρελαιοειδή, οι τραγικές εξελίξεις στη Jetoil


Από το energypress.gr
Από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι και σήμερα ο κλάδος των πετρελαιοειδών αντιμετωπίστηκε ως η παχιά αγελάδα, από την οποία μπορούσαν να «αρμέγονται» διαρκώς φόροι προκειμένου να καλυφθούν κάθε είδους τρύπες του προϋπολογισμού. Βεβαίως από ένα σημείο και ύστερα το κράτος όχι απλά δεν αύξησε τα έσοδά του, αλλά αντίθετα όπως έδειξε και η γνωστή μελέτη του ΙΟΒΕ, τελικά έχασε χρήματα. Διότι η υπερφορολόγηση των καυσίμων που έφερε την τιμή της βενζίνης να είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, σε μια αγορά όπου το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών είχε περιοριστεί από την κρίση, οδήγησε σε καταρράκωση της ζήτησης και πρωτοφανή περιορισμό της αγοράς καυσίμων. Η εξαΰλωση των καταναλώσεων, οδήγησε το σύνολο της αλυσίδας διακίνησης πετρελαιοειδών σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, με τις εταιρείες του κλάδου να δημοσιεύουν για αρκετά χρόνια ζημιογόνα αποτελέσματα.

Μέχρι την Παρασκευή πάντως, τα θύματα της κρίσης στην αγορά καυσίμων είχαν …

1 στα 3 βενζινάδικα με πειραγμένες αντλίες καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικο
Από το energypress.gr
Σε έξαρση βρίσκεται πάλι η απάτη με την «κλοπή της μάνικας» και ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν ένα στα τρία πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει..

Πως ένα σκάφος περιπολίας για παράνομη αλιεία μετατρέπεται σε mega yacht (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Πως ένα σκάφος περιπολίας για παράνομη αλιεία μετατρέπεται σε mega yacht (βίντεο)
Από το naftikachronika.gr
Το «Norna» ένα σκάφος που άλλοτε διενεργούσε περιπολίες στην Βόρεια Θάλασσα και τον Ατλαντικό για εντοπισμό παράνομων αλιέων για λογαριασμό της σκωτσέζικης κυβέρνησης και της Υπηρεσίας Προστασίας της Αλιείας, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα από τα πλέον πολυτελή κρουαζιερόπλοια, που πλέει στις πιο απαιτητικές θάλασσες του κόσμου, στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και στο Νότιο ή αλλιώς Ανταρκτικό Ωκεανό.

Η βάση του άλλοτε περιπολικού σκάφους, που πλέον..