Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 

 

Απορρίφθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ

 


Απορρίφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος στην ΕΛ.ΠΕ. και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση της εταιρίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Τομέων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος-Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο..

Πιέσεις στις Big Oil, Κλιματικοί Ακτιβιστές Χαιρετίζουν τις Επιτυχίες Κατά των Exxon και Shell

 



Οι μεγάλες πετρελαϊκές αποκαλούμενες και Big Oil υπέστησαν το τελευταίο δίαστημα πολαπλά χτυπήματα αναφορικά με την ταχύτητα της μείωσης ρύπων και το χρονοδιαγραμμάτων που έχουν εκπονήσει για αυτό το εγχείρημα. Πιο συγκεκριμένα δικαστήριο διέταξε τη Royal Dutch Shell να μειώσει επιθετικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την ίδια ώρα οι μέτοχοι της ExxonMobil υποστήριξαν έναν ακτιβιστή επενδυτή που είπε ότι..

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΗ

 

  




Mexico to recover investment in Texas refinery in 2-3 years

 


Mexico should recover its investment in the Deer Park oil refinery in Texas during the next two to three years, President Andres Manuel Lopez Obrador said.

This week Mexican state oil company Petroleos Mexicanos (Pemex) announced the purchase of the controlling stake in the 340,000-barrel-per-day refinery from its partner Royal Dutch Shell for..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 

                 


Το τριπλό "κλιματικό χτύπημα" για τις μεγάλες πετρελαϊκές μέσα στην ίδια ημέρα προμηνύει εξελίξεις

 


Τριπλό πλήγμα δέχτηκαν χθες οι μεγάλες πετρελαϊκές, καθώς την ίδια ημέρα σημειώθηκαν τρία σημαντικά γεγονότα που αναμένεται να έχουν συνέπειες για τη συνέχεια.

Καταρχήν, είχαμε την ηχηρή απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου που ορίζει ότι η Royal Dutch Shell θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της κατά 45% μέχρι το 2030.

Στην περίπτωση της ExxonMobil, πραγματοποιήθηκε..

ΕΛΠΕ: 54 εκατ. ευρώ κέρδη αναμένει η BETA

 




Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου των ΕΛΠΕ. Τα χαμηλά περιθώρια διύλισης αναμένεται να περιορίσουν τα EBITDA στα 12 εκατ. που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2014.

Τα πετροχημικά από την άλλη ..