Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Επίπεδα ρεκόρ για τις δια θαλάσσης εξαγωγές αμερικανικού αργού

Από το naftikachronika.gr
Συνεχή άνοδο καταγράφουν οι δια θαλάσσης εξαγωγές αμερικανικού αργού πετρελαίου, οι οποίες άγγιξαν τον περασμένο Ιανουαριο τα επίπεδα ρεκόρ των 9,6 εκατ. τόνων.

Η αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου από τις ΗΠΑ οφείλεται στην ενισχυμένη ζήτηση από την Ευρώπη, η οποία άγγιξε τον περασμένο..

Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ - Διεκδικεί όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Κάθε όριο προκλητικότητας περνά η Τουρκία, η οποία με επιστολή την οποία κατέθεσε στον ΟΗΕ και δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο του Οργανισμού διεκδικεί όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας ανοικτό οι αξιώσεις της να φθάσουν ακόμη και ανοικτά της Κρήτης.

Στην επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας Feridun H.Sinirioglu που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με ημερομηνία 18 Μαρτίου (δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου ως επίσημο έγγραφο της Γενικής..

Chevron: Στοίχημα 33 δισ. στο σχιστολιθικό πετρέλαιο και το LNG με την εξαγορά της Anadarko

Από το naftemporiki.gr
Στην εξαγορά της Anadarko Petroleum έναντι 33 δισ. δολαρίων προχωρά η Chevron σε ένα δυναμικό deal στον ενεργειακό κλάδο, που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» της αμερικανικής εταιρείας στο χώρο του σχιστολιθικού πετρελαίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). 

Όπως ανακοινώθηκε η Chevron θα καταβάλλει το ποσό των 65 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές. Το αντίτιμο είναι 39% υψηλότερο από..

Γιατί οι τιμές των CO2 προσεγγίζουν το εφιαλτικό όριο των 30 ευρώ ανά τόνο

Από το worldenergynews.gr
Απογειώνονται οι τιμές των ρύπων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς σημειώνουν υψηλό 11ετών , το δε συμβόλαιο λήξης του 2021 πλησιάζει το εφιαλτικό όριο των 30 ευρώ ανά τόνο.

Η άνοδος επίσης της χονδρικής αγοράς στο βρετανικό φυσικό αέριο συνέβαλε στην άνοδο των τιμών των ρύπων, εν μέσω εικασιών ότι..

Γόντικας (Energean): Κλειδί για την ασφάλεια εφοδιασμού οι υποδομές αποθήκευσης

Από το energypress.gr
Στη σημασία των υποδομών αποθήκευσης φυσικού αερίου αναφέρθηκε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής της Energean στην Ελλάδα, Δημήτρης Γόντικας, μιλώντας από το βήμα της 2ης Διεθνής Ακαδημίας για τους «Μελλοντικούς Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης» (Energy Union Future Leaders Academy), μια πρωτοβουλία του Greek Energy Forum και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες.

Επιπλέον τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις με..

Συνομιλίες της ExxonMobil με τις εταιρείες που αναπτύσσουν το κοίτασμα «Λεβιάθαν» - Οι προσδοκίες

Από το worldenergynews.gr
Η ExxonMobil, το τελευταίο διάστημα -και μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος «Γλαύκος»- ενδιαφέρθηκε και για συνεργασία με τη Noble Energy, για την περαιτέρω εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» με πλωτή μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου. 

Αυτό αποκάλυψε χθες το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή, εκτός των άλλων, σημαίνει και χαλάρωση της αποφυγής στενών..

Το Sulphur Cap δημιουργεί αναταραχές στην πετρελαϊκή αγορά

Από το naftikachronika.gr
Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς τα διυλιστήρια θα χρειάζονται επιπλέον ποσότητες πετρελαίου προκειμένου να πραγματοποιούν την κατάλληλη επεξεργασία για την παραγωγή ναυτιλιακών καυσίμων τα οποία θα ανταποκρίνονται στον κανονισμό του Sulphur Cap.

Σύμφωνα με την Wood Mackenzie, τα διυλιστήρια θα χρειάζονται..

Η BP αποχωρεί από την Κίνα μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα γεωτρήσεων

Από το worldenergynews.gr
Η ΒΡ σχεδιάζει να αποχωρήσει από δύο συμβάσεις κατανομής της παραγωγής (PSC) για έργα γεώτρησης σχιστολιθικού στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σιτσουάν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η BP είναι η τελευταία διεθνής πετρελαϊκή εταιρία, μεταξύ των οποίων η Royal Dutch Shell, η Exxon Mobil, η ConocoPhillips και η ENI, που εγκαταλείπει την..