Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Αποτελέσματα εκλογών του Ε.Κ.Θ

 
Από το ekth.gr
 Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, μετά την εκλογή των Οργάνων Διοίκησης του ΕΚΘ και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, οι εργασίες του 33ου τακτικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

         Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα "Θεοδώρα" του ξενοδοχείου « CAPSIS» προσήλθαν και ψήφισαν 382 αντιπρόσωποι, από τους 387 στο σύνολο τους και στην κάλπη βρέθηκαν 381 έγκυρα, 0 λευκό και 1 άκυρο.

         Από αυτά έλαβαν για το Δ.Σ. του ΕΚΘ

Σταδιακή έξωση των πετρελαιοκίνητων από τις πόλεις και στην Ελλάδα

Από το rizopoulospost.com
Ήρθε αργά η πετρελαιοκίνηση στην Ελλάδα και απ’ ότι φαίνεται θα τελειώσει σύντομα. Στην έξωση των πετρελαιοκίνητων οχηµάτων και στη µείωση των βενζινοκίνητων -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα µεγάλα αστικά κέντρα- µε παράλληλη ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, µέσω της παροχής κινήτρων, προκειµένου να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος της..

Ειδική επιστήμων στην επαγγελματική υγεία εκθέτει τους σοβαρούς κινδύνους από υποήχους. Και των ανεμογεννητριών.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η αθρόα ανάπτυξη ανεμογεννητριών κοντά σε κατοικημένες περιοχές έχει συμβεί κυρίως την τελευταία 20ετία και οι επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων γίνονται εμφανείς όλο και περισσότερο. Μετά τα παράπονα, τις διαμαρτυρίες και τις αγωγές κατά των αιολικών βιομηχανιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη, ειδικοί επιστήμονες ξεκίνησαν να μελετούν το φαινόμενο, εστιάζοντας..

Παγκόσμια Τράπεζα: Η πλωτή ηλιακή ενέργεια ανοίγει νέους ορίζοντες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Από το naftemporiki.gr
Οι πλωτές και κινητές ηλιακές τεχνολογίες δημιουργούν σημαντικές νέες ευκαιρίες για την κλιμάκωση της ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε χώρες με υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα και ανταγωνιστικές χρήσεις για τις διαθέσιμες εκτάσεις.

Η χρήση πλωτών φωτοβολταϊκών στην επιφάνεια υδάτινων σωμάτων έχει αυξηθεί περισσότερο από εκατό φορές σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, από μια ..

Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τη νέα εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα

Από το naftemporiki.gr
H Νέα Ζηλανδία απαγόρευσε τη χορήγηση νέων αδειών για την υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ο λεγόμενος νόμος περί τροποποίησης των ορυκτών ψηφίστηκε μετά την τρίτη συζήτησή του στο κοινοβούλιο της χώρας την Τετάρτη, με 63 ψήφους υπέρ και 55 κατά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

«Οι Νεοζηλανδοί θέλουν να δουν..