Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δεν είναι απεργία, είναι ανεργία!

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ TO H.A.A.R.P KAI O KAΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ



 Ο Γεώργιος Γκιόλβας έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 14 Νοεμβρίου 2003. 
Το όνομά του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη νέομυθολογία της περιβόητης ομάδας Έψιλον. Ο Γκιόλβας ήταν μηχανολόγος - πυρηνικός φυσικός και είχε 19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις.
 Οι συνεντεύξεις που έδωσε στη ζωή του ήταν ελάχιστες και πάντα προκαλούσαν αίσθηση. Σε αυτό το άρθρο θα σας κάνω γνωστή μια συνέντευξη την οποία και έδωσε 1 περίπου μήνα πριν πεθάνει - συγκεκριμένα στα..... τέλη του Σεπτέμβρη(2003). Η συνέντευξη αυτή δόθηκε για να «παίξει» στην τηλεόραση κάτι όμως που δεν έγινε(ως τώρα Μάρτιος 2004) , καθώς μετά το θάνατό του τα δικαιώματα της συνέντευξης αυτής έχουν περάσει στη γυναίκα του Γ. Γκιόλβα , η οποία και προς το παρόν δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της. Τέλος , αξίζει να αναφέρω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι και κατέχουν την κασέτα αυτή , είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. . . Ας περάσουμε όμως στα κυριότερα σημεία , στο περιεχόμενο δηλαδή της συνέντευξης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μόσχα προς Άγκυρα για την "αεροπειρατεία": "Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας"



Σαφή προειδοποίηση επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση του συριακού Airbus A320 στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 11 Οκτωβρίου.
«Ύστερα από το συμβάν με το συριακό αεροσκάφος, οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας θα οξυνθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ  Λουκασέβιτς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί  πως σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς  θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ακόμη ότι «η Τουρκία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των Ρώσων που βρίσκονταν στο συριακό αεροσκάφος» για να συνεχίσει λέγοντας :
«ακόμη και αν είχαν την πεποίθηση ότι σε αυτό υπάρχει κάποιο φορτίο για τη Συρία, η Συρία δεν έχει υποστεί τυχόν διεθνείς κυρώσεις και μιλάμε για διεθνώς αναγνωρισμένες κυρώσεις που έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, και όχι σε μονομερείς που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Αμερική. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία νομική βάση, και αυτό είναι που ενοχλεί την Ρωσία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να το αφήσει έτσι. Κατόπιν αυτών η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παγκόσμια οικονομική κρίση από Grexit;



Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας ευρωπαϊκής ή ακόμα και μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συμπεραίνει έκθεση του ελβετικού ινστιτούτου Prognos ΑG για το ίδρυμα Μπέρτελσμαν.
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε ενδεχομένως επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, εκτιμούν οι ειδικοί του ελβετικού ινστιτούτου Prognos ΑG, οι οποίοι συνέταξαν έκθεση για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Μπέρτελσμαν με θέμα το κόστος και τις επιπτώσεις ενός αποκαλούμενου Grexit.
Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρεται ότι η παγκόσμια οικονομία θα ήταν σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δεν αποκλείει ωστόσο ένα ντόμινο με συνέπεια την αλυσιδωτή πτώχευση της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, η οποία θα προκαλούσε ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.
Επιπτώσεις για το 90% της παγκόσμιας οικονομίας
Η έδρα του ιδρύματος Bertelsmann στο Γκίτερσλο στη Γερμανία
Σύμφωνα με υπολογισμούς του ινστιτούτου Prognos AG με βάση το οικονομετρικό μοντέλο VIEW, το κόστος εξόδου Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομίες των 42 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, οι οποίες αντιστοιχούν στο 90% της παγκόσμιας οικονομίας, προκαλώντας συνολικές απώλειες 17 τρισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020. Οι συντάκτες της έκθεσης προτείνουν συνεπώς στη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να αποφύγει ένα ντόμινο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόκκινος συναγερμός στο Υπ.Εξ.: Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο που πλέει προς τη Γάζα!



Μια ιστορία με απρόβλεπτη συνέχεια εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστές 2 έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κυρίους Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (βουλευτής Καστοριάς) και Δημήτρη Κοδέλα (βουλευτής Αργολίδας). Δυο πλοία, ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό το Estelle, απέπλευσαν προς την Λωρίδα της Γάζας. Στην στάση που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Μαβι Μαρμαρά.
Έτσι, απέπλευσε μόνο το Φινλανδικό πλοίο. Όμως, λίγη ώρα αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι στο Φινλανδικό πλοίο επιβαίνουν και οι 2 έλληνες βουλευτές. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, στο πλοίο επιβαίνουν και άλλοι 3 έλληνες πολίτες. Η επικοινωνία των ελληνικών με τις ισαρηλινές αρχές είναι συνεχής και οι ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αν το πλοίο ακολουθησει την πορεία του Μαβί Μαρμαρά, αυτό αποτελεί πολεμική πράξη!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοι ΔΕΝ πάνε στα 67 για σύνταξη



Λίγοι γλιτώνουν τα δυο παραπάνω χρόνια, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα δουν τα χρόνια για τη σύνταξη να αυξάνονται ως και πέντε ή επτά ανά περίπτωση. Αρκετοί όμως οριακά αποφεύγουν την αύξηση των ορίων. Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι ως το τέλος του χρόνου συμπληρώσουν όλες τις... απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ. Οι προϋποθέσεις αφορούν τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και τα ηλικιακά όρια.
Βέβαια όλα αυτά με βάση τα υπάρχοντα σενάρια, νόμος ακόμη δεν υπάρχει και έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και δυσάρεστες εκπλήξεις. 
Μέσα στο 2012 αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης: 
Άνδρες με 11.000 ημέρες ασφάλισης σε ηλικία 59 ετών μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη.
Εαν επιθυμούν να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση τότε απαιτούνται 4.500 ημέρες ασφάλισης και να έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους. 
Μπορούν να βγουν μετά τη συμπλήρωση του 60ου έτους και όσοι έχουν 10.000 ημέρες ασφάλισης ή όσοι έχουν αυτές τις ημέρες ασφάλισης, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος, όμως θα λάβουν τη σύνταξη μόνο εφόσον το συμπληρώσουν.
Γυναίκες που συμπληρώνουν μέσα στο 2012 10.800 ένσημα μπορούν να βγουν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση του 58ου έτους και 6 μηνών για πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη δίνεται στα 56 ετών και 6 μηνών. 
Γυναίκες με 4.500 ένσημα, παράλληλα με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, μπορούν να λάβουν σύνταξη. 
Βασική προϋπόθεση, που σημειωτέων ισχύει για όλους όσους επιθυμούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη (άνδρες και γυναίκες) είναι η συμπλήρωση 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος τα τελευταία 5 έτη.
Με πλήρη σύνταξη, γυναίκες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σήμερα, με 4.500 ένσημα και τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους. 
Μητέρες ανήλικων παιδιών: 
Από φέτος μπορούν να βγουν σε πλήρη σύνταξη στα 55 όσες κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2010 (για μειωμένη στα 50) και το 2011 (για μειωμένη στα 52), ενώ όσες κατοχυρώσουν το δικαίωμα φέτος βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 (για μειωμένη στα 55).
Από του χρόνου, οι γυναίκες με ανήλικο τέκνο θα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη στα 60 και πλήρη στα 65 έτη της ηλικίας τους. 
Βαρέα και Ανθυγιεινά 
Άνδρες με 10.500 ένσημα, εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των βαρέων μέσα στο 2012 , μπορούν να λάβουν σύνταξη στα 56 έτη και 6 μήνες. 
Με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στο καθεστώς των βαρέων (1.000 βαρέα ένσημα μέσα στα 13 τελευταία χρόνια) , μπορούν εφέτος να συνταξιοδοτηθούν, εφόσον συμπληρώσουν το 60ο έτος. 
Γυναίκες με 10.500 ημέρες ένσημα εκ των οποίων 7.500 βαρέα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη είναι στα 54 έτη και 6 μήνες. 
Γυναίκες με 4.500 ημέρες εργασίας εκ των οποίων οι 3.600 στα βαρέα, για να βγουν εφέτος στη σύνταξη και να προλάβουν τις εξελίξεις, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 57ο έτος της ηλικίας τους.  
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Η... μπλόφα που "πάγωσε" την αγορά υγραερίου



Το τελευταίο δεκαήμερο στα ραδιόφωνα υπάρχει ένα ενημερωτικό μήνυμα του Σωματείου Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης, μέσω του οποίου διαψεύδεται η φημολογία περί αύξησης της τιμής του υγραερίου. Το σωματείο ζήτησε και έλαβε διαβεβαιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η φορολογία και άρα η τιμή. Ο κλάδος επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του υγραερίου λόγω φορολογίας, για τον πρόσθετο λόγο ότι η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία «καλύπτει» τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών του υγραερίου κίνησης με τα λοιπά καύσιμα.
Ωστόσο η ζημιά που έχει προκληθεί, είναι μεγάλη. Η φήμη άλλωστε ότι επίκειται αύξηση στον ΕΦΚ, επιβεβαίωνε εκείνο που όλοι οι καταναλωτές λίγο πολύ είχαμε σκεφτεί όταν ακούγαμε για τα οφέλη της υγραεριοκίνησης: μπορεί να συμφέρει αλλά μπορεί κανείς να εμπιστευτεί το κράτος ότι δε θα αυξήσει τη φορολογία;
Ωστόσο περίπου 90 χιλιάδες οδηγοί έχουν ήδη κρίνει ότι το υγραέριο συμφέρει και έχουν ήδη εγκαταστήσει το ειδικό κιτ στα αυτοκίνητά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2012 μέχρι τον Αύγουστο είχαν μετατραπεί 27,5 χιλιάδες οχήματα, δηλαδή ο ρυθμός των νέων εγκαταστάσεων ήταν περίπου 3400 μετατροπές το μήνα.
Τα νούμερα αυτά πλέον αποτελούν… ανάμνηση για τα χιλιάδες εξειδικευμένα συνεργεία που τα τελευταία χρόνια προχώρησαν στην απαιτούμενη επένδυση της τάξης των 10-15 χιλιάδων ευρώ για να μπορούν να αγοράσουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό και να πιστοποιηθούν για την τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.
                           
                     
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Το Σωματείο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ( ΠΣΕΕΚ)  καλεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2012.

Η Τρόικα και η κυβέρνηση ζητούν « γη και ύδωρ» από τους Έλληνες εργαζόμενους..

ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ?

Θα αφήσουμε όλα τα εργασιακά δικαιώματα,ό,τι αποκτήθηκε με σκληρούς αγώνες  και επαναστάσεις να διαλυθούν?

Θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ξενιτευτούν για να βρούν αλλού ένα καλύτερο μέλλον?

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα βασικά μέτρα που πάνε να περάσουν:

·        Βασικός μισθός στα 586 ευρώ παγωμένος έως το 2023
·        Κατάργηση τριετιών
·        Μείωση αποζημιώσεων στο 50%
·        Εξαήμερη εργασία – ελάχιστο όριο ξεκούρασης 11 ώρες.
·        Απελευθέρωση του ωραρίου του εργαζόμενου από το ωράριο λειτουργίαςτης επιχείρησης
·        Μείωση χρόνου προειδοποίησης μέχρι 3 μήνες.
·        Ελάχιστη αποζημίωση στους 12 μήνες


Όλα τα Σωματεία θα πρέπει να συντονιστούν σε έναν κοινό αγώνα.
Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε την καταστροφή που έρχεται.

Τα μέτρα μας αφορούν ΟΛΟΥΣ

Οφείλουμε ΟΛΟΙ να συμμετέχουμε

Οφείλουμε ΟΛΟΙ να είμαστε εκεί.

Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2012 συμμετέχουμε στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία της ΓΣΣΕ

Προσυγκέντρωση Μάρνης και Πατησίων στις 10:30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β



Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2012 η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία. Την ημέρα αυτή πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Αρκετές φορές στις ανακοινώσεις μας έχουμε αναφερθεί σε τρόπους και μεθόδους αντίδρασης μας σε αυτά που η Ελληνική Κυβέρνηση,  κατ΄ εντολή των Ευρωπαίων  τραπεζιτών και του διεθνούς νομισματικού ταμείου, επιχειρεί να εφαρμόσει κα αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί με ποιο τρόπο θα έπρεπε, κατά την άποψή μας, να σχεδιαστεί ο αγώνας απέναντι σε αυτά τα μέτρα .
Το ότι μπορεί να διαφωνούμε με ορισμένους σχεδιασμούς δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχουμε.
Γι  αυτό  και  σας  καλούμε όλους να δώσουμε το δυναμικό μας παρόν και σε αυτή την κινητοποίηση.

Για να μην περάσουν όμως τα μέτρα πρέπει να πάμε και παρακάτω, και το παρακάτω συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν μπορεί να είναι μετά από 15 ή 20 ημέρες με την προκήρυξη άλλης μιας 24ωρης που θα πραγματοποιηθεί εν όψη  πιθανόν  κάποιας  σύσκεψης ευρωπαίων και άλλων παραγόντων που θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς .
Το πρόβλημα είναι πολιτικό και τα συνδικάτα πρέπει να σχεδιάζουν έτσι. Πρέπει να σχεδιάσουν ένα νέο ανένδοτο αγώνα με διάρκεια,  μέσα  από  επαναλαμβανόμενες  κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα δράσεις μέσα σε αυτές τις κινητοποιήσεις, που θα είναι ικανές να ξεσηκώσουν την κοινωνία . Τα μέτρα αφορούν όλη την κοινωνία και όχι μόνο ένα κομμάτι της.

Όλες οι οργανώσεις, είτε τριτοβάθμιες, είτε δευτεροβάθμιες, είτε πρωτοβάθμιες, πρέπει να βγούμε από το στερεότυπο  του  στενού συντεχνιακού μας χώρου όπου συχνά ερμηνεύουμε αυτή την επίθεση - καταλήγοντας στο συμπέρασμα σε κάποιες περιπτώσεις -    ότι  δεν  μας  αφορά και βάσει αυτού αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας .
Τα μέτρα μας αφορούν όλους και γι αυτό όλοι πρέπει να ξεσηκωθούμε. Θα πρέπει όλο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα να βρει κοινή περπατησιά με όλες τις κοινωνικές ομάδες και να συντονιστεί αυτός ο ανένδοτος αγώνας.
Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.
Γιατί μόνο έτσι μπορούν να παρθούν πίσω αυτές οι πολιτικές και να ανατραπούν οι πολιτικοί που τις εφαρμόζουν.
Η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου –Κουβέλη δείχνει αδίστακτη. Είναι μια κυβέρνηση ληστών και απατεώνων απέναντι στον Ελληνικό λαό . Οι «πολιτισμένοι» όμως τροικανοί (ΕΕ –ΔΝΤ –ΕΚΤ) είναι ακόμα χειρότεροι. Πρόκειται για μια ξετσίπωτη συμμορία γκάνγκστερ στην υπηρεσία των τραπεζιτών.
Θυμηθείτε  τις  τελευταίες  ημέρες, πως τα 550 εκ. ευρώ που οφείλουν οι τραπεζίτες στο δημόσιο, ζητούν να τα πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός δηλαδή εμείς.
Γιατί  λοιπόν  συνάδελφοι  εμείς  όλοι να μην μπορούμε να γίνουμε μια γροθιά απέναντι σε αυτήν την συμμορία και τους αδίστακτους απατεώνες ;

Συναδέλφισσες ,  Συνάδελφοι ,  θα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες όχι τι είναι αυτά τα μέτρα γιατί όλοι τα γνωρίζουν , αλλά τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα αν θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα.  Θα πρέπει να αναλάβουμε δράση, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς παθητικός παρατηρητής.
Πρώτα  από  όλα όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε εμείς – όσοι ηγούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα – ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε.
Όλοι  μας αναλύουμε αλλά και λέμε στους εργαζόμενους  πόσο βάρβαρα είναι αυτά τα μέτρα.   Πόσοι από εμάς άραγε συμμετέχουμε σε αυτές τις κινητοποιήσεις ;
Για  να  μπορέσει  κάποιος  να πείσει τον εργαζόμενο να συμμετέχει δυναμικά και αποφασιστικά πρέπει πρώτα ο ίδιος να είναι αποφασισμένος.

Στον  κλάδο  μας  για  να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε και τον τελευταίο εργαζόμενο,  θα πρέπει πρώτα να κινητοποιηθούμε όσοι εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους.
Μέλη  διοίκησης της Ομοσπονδίας και των Σωματείων αλλά και οι αντιπρόσωποι στα συνέδρια αυτών των οργάνων,  δηλαδή  300  περίπου  συνάδελφοι  και συναδέλφισσες ,  που εκλεγόμαστε σε διάφορα όργανα από τις αρχαιρεσίες των συνδικάτων μας .

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία, πέρα από το γενικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, απευθύνει  και  ειδικότερο  κάλεσμα  σε  αυτήν  την  απεργία  στις  18  του Οκτώβρη, σε όλα τα μέλη  της  Διοίκησης  της Ομοσπονδίας και των Σωματείων  καθώς και σε όλους τους αντιπροσώπους αυτών των οργάνων.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες .

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν .

Στην  Αθήνα  η  προσυγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου μας θα γίνει στις 10.30 (Μάρνης και Πατησίων) και στην Θεσσαλονίκη στις 10.30 (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

ΤΑΙΠΕΔ: Στις Αρχές του 2013 η Ιδιωτικοποίηση του Ποσοστού του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ



Στις αρχές του 2013 θα πραγματοποιηθεί η διάθεση του ποσοστού του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, όπως τόνισε στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο Greece Investment Forum ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γ. Εμίρης. Επίσης, το ανώτατο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ στους επόμενους μήνες θα δρομολογηθούν οι διαγωνισμοί για τη ΛΑΡΚΟ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την Εγνατία Οδό, την ΕΥΑΘ, το «Ελευθέριο Βενιζέλος», αλλά και για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
«Θα προκηρύξουμε κάποιους σημαντικούς διαγωνισμούς τους επόμενους μήνες», υπογράμμισε ο κ. Εμίρης, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν αργά και σταθερά βήματα και να λυθούν σημαντικά τεχνικά ζητήματα όπως η εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσδοκά ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα δημιουργήσει επενδύσεις ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ, 50.000 θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ ετησίως.
Ας σημειωθεί ότι σε τηλεγράφημα του Reuters τονίζεται ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν “κλειδί” στις προσπάθειες της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Επίσης σημειώνεται ότι με βάση όσα προβλέπονται στους όρους του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, πρέπει να αντληθούν 19 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 και 50 δισ. έως το τέλος του 2020, ενώ από τον Μάιο του 2010 η χώρα μας έχει αντλήσει μόλις 1,6 δισ. ευρώ.
Τέλος, στο ίδιο συνέδριο, ο Daniel Sahl υπεύθυνος των διμερών σχέσεων μεταξύ του Συνδέσμου των Γερμανών Βιομηχάνων και της Ελλάδας, πρότεινε την εγκαθίδρυση ειδικών οικονομικών ζωνών στη χώρα και τη «διεθνοποίηση» του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)μ χωρίς η Ελληνική Δημοκρατία να χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Μαμά, δεν θα το πιστέψεις!

Μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ: «Μπορούμε να καταστρέψουμε τους δορυφόρους σας»



Η Αεροπορία της Κίνας πρόκειται να διεξάγει δοκιμή ενός νέου βλήματος το οποίο θα μπορεί να καταρρίπτει αμερικανικούς δορυφόρους. Η παραπάνω πληροφορία προέρχεται από Αμερικανούς αξιωματούχους και οι οποίοι τονίζουν ότι το Πεκίνο θα πραγματοποιήσει τη δοκιμή αυτή για να επιδείξει τη δυνατότητά του να καταστρέφει τους στρατηγικούς δορυφόρους των ΗΠΑ.

Ο αντιδορυφορικός πύραυλος της Κίνας ονομάζεται Dong Ning-2, αλλά όπως διαπιστώνουν εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών των ΗΠΑ η δοκιμή αυτή δεν πρόκειται πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Barack Obama.
Έτσι οι πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις μιλούν ότι η δοκιμή του κινεζικού πυραυλικού όπλου θα πραγματοποιηθεί στο μεσοδιάστημα από αρχές έως και μέσα Νοεμβρίου.
Ο DN-2 περιγράφεται ως όπλο αναχαίτισης δορυφόρων υψηλής τροχιάς και πραγματοποιεί ουσιαστικά την καταστροφή των στόχων του διεμβολίζοντάς τους με πολύ υψηλές ταχύτητες.  Η δορυφόροι υψηλής τροχιάς, είναι ουσιαστικά δορυφόροι οι οποίοι κινούνται σε γεωσύγχρονες τροχιές, ακριβώς εκί δηλαδή που εκτοξεύονται δορυφόροι τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας (σύστημα GPS) και ποικίλει μεταξύ 19.200 και 35.200 χλμ. από τη Γη.
Η τελευταία δοκιμή της Κίνας με αντι-δορυφορικό πύραυλο τον Dong Ning-1 έγινε το 2007 καταστρέφοντας ένα δορυφόρο μετεωρολογικών μελετών σε χαμηλή τροχιά των 550 χλμ. ο οποίος είχε σταματήσει να λειτουργεί, προκαλώντας όμως  - σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς - θραύσματα  τα οποία θα απειλούν άλλους δορυφόρους αλλά επανδρωμένες πτήσεις σε τροχιά για τα επόμενα 100 χρόνια.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποθήκες Καυσίμων Απέκτησε η Σερβική NIS στη Βουλγαρία



Η σερβική εταιρεία Naftna Industrija Srbije ( NIS) αγόρασε αποθήκη καυσίμων χωρητικότητας 25.500 κ.μ. στην περιοχή Kostinbrod, βορειοδυτικά της Σόφιας, στην οποία θα αποθηκεύσει βενζίνη, ντίζελ, βιοντίζελ, αιθανόλη και LNG.
Η NIS δεν ανακοίνωσε το τίμημα για την απόκτηση των εγκαταστάσεων ακόμη. 
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Eπιστολή γραμματέων Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Βάδης Βυρτεμβέργης – Γερμανία



Σύντροφοι,
Η εποχή της ιδεολογικής μετακίνησης στον χώρο της οικονομίας και των αγορών, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της. Για αυτό πιστεύουμε ότι μετά την εκλογή του νέου προέδρου και τις δύο εκλογικές ήττες είναι η στιγμή που απαιτείται μέσα απο της καταστατικές διαδικασίες η κατοχύρωση των θεσμικών και λειτουργικών οργάνων, ο προγραμματικός – πολιτικός λόγος και η ιδεολογική αναζήτηση.
Ωστόσο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτά που εδώ και μήνες αναφέρο-νται άπό την νέα ηγεσία του κόμματος, ότι καταργούνται τα όργανα και οι οργανώσεις και από την άλλη να διαψεύονται.
Θεωρούμε απαράδεκτο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση για την λειτουργία του κόμματος με αποτέλεσμα να δημιουργήται σύγχυση στα μέλη και να μην ανταποκρινόμαστε σωστά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν σαν Απόδημοι στη χώρα που ζούμε. Αντίθετα παρακολουθούμε, ότι γίνονται επιλεγμένες επαφές από την ηγεσία  με μέλη από άλλες περιοχές της Γερμανίας.
Εμείς ως μέλη και στελέχη των παρακάτω Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βάδης-Βυρτεμβέργης
αρνούμαστε τον ρόλο του  ανήμπορου θεατή ακυρώνοντας την Ταυτότητα μας σαν μέλη-οργάνωση-όργανα και καλούμε την ηγεσία του κόμματος να μας ενημερώση, τι ισχύει τελικά για τα μέλη, τις οργανώσεις, τα όργανα, καθώς και τις καταστατικές διαδικασίες για το επικείμενο συνέδριο.
Συντροφικά
1.Λαζανδρέα Μαρία         Γραμματέας   Τ.Ο.  Stuttgart
2.Κυρανάκης Γιώργος      Γραμματέας   Τ.Ο.  Sindelfingen
3.Λουδάρου Μαρία           Γραμματέας   Τ.Ο.  Ludwigsburg
4.Καρεπίδου Χαιδούλα     Γραμμαέας    Τ.Ο.  Leonberg
5.Κατσιούλας Μανώλης    Γραμματέας   Τ.Ο.  SV-Villingen
6.Αλεπιδάς Γιάννης           Γραμματέας   Τ.Ο.  Reutlingen
7.Νασκάμης Γιάννης         Γραμματέας   Τ.Ο.  Tübingen 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Τουρκία: Κινητοποίηση 60 μαχητικών για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία



Την πεποίθηση του ότι η Τουρκία μπορεί να επιβάλει με δικά της μέσα μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σε βάθος αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στα εδάφη της Συρίας εκφράζουν πια ανοικτά απόστρατοι Τούρκοι στρατιωτικοί και ειδικοί αναλυτές επί στρατιωτικών θεμάτων στην γειτονική χώρα.
Με συνεχή δημοσιεύματα και δηλώσεις οι οποίες ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος της εφαρμογής μίας 
no-fly-zone (με ποία νομιμοποίηση άραγε) πάνω από την νεκρή ζώνη που οι Τούρκοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν σε μία ζώνη βάθους αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στα εδάφη της Συρίας, η Τουρκία προχωρά μεθοδικά και προσεκτικά στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας.
Για την υλοποίηση αυτή της no-fly-zone η τουρκική Αεροπορία θα χρειαστεί περίπου 50-60 μαχητικά ενώ παρά τις διαφωνίες αρκετών σχολιαστών στα τουρκικά ΜΜΕ και στρατιωτικών ερευνητών στο εξωτερικό, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι απέκτησαν σημαντική εμπειρία από την συμμετοχή τους στις αντίστοιχες επιχειρήσεις όπως στην Γιουγκοσλαβία το Ιράκ και την Λιβύη όπου είχαν πραγματοποιήσει μία μακράς διάρκειας αποστολή από την Τουρκία στην Λιβύη όπου τουρκικά μαχητικά F-16 συνοδευόμενα από KC-135R εκτέλεσαν αποστολή CAP προστατεύοντας τουρκικά μεταγωγικά πλοία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελεύθερο το λαθρεμπόριο... αλλά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου



Χρειάστηκαν οι πιέσεις της τρόικας, καθώς και να περάσουν... επτά ολόκληροι μήνες από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για την πάταξη του λαθρεμπορίου το Μάρτιο, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να δεσμευτεί επιτέλους δημοσίως πως το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν εκδοθεί όλες οι υπουργικές αποφάσεις που εκκρεμούν για την εφαρμογή του.
Το είπε χθες ο υπ. Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων. Προφανώς ρόλο στη δέσμευση Στουρνάρα παίζει και το γεγονός ότι η εφαρμογή των διατάξεων για το λαθρεμπόριο (όπως π.χ. τα GPS στα βυτιοφόρα και τα πλωτά μέσα μεταφοράς καυσίμων), αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, με ρητά μάλιστα χρονοδιαγράμματα. Το νέο κείμενο μιλά συγκεκριμένα για εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων το αργότερο ως το τέλος του έτους.
Ακόμη κι έτσι πάντως, η πάταξη του λαθρεμπορίου μοιάζει να μπάινει σε μια σειρά. Κάτι η εξίσωση των φόρων στο θέρμανσης-κίνησης, κάτι η επιτροπή του υπ. Οικονομικών που φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη σχετικά με τις προδιαγραφές του λογισμικού που θα ελέγχει "online" τις συναλλαγές των συστημάτων εισροών- εκροών, κάτι ότι στη οδό Νίκης έχουν κατανοήσει πως πρέπει να κλέισουν και το "παράθυρο" του ναυτιλιακού, σίγουρα υπάρχει μια κινητικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι περιβόητες αυτές υπουργικές αποφάσεις που θα έχουν υπογραφεί ως το τέλος Νοεμβρίου, αφορούν : 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΗΠΑ: Το "φρένο" στις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο φέρνει απώλειες 1 δισ. στις εταιρείες



Η έκρηξη της αγοράς σχιστόλιθου στις ΗΠΑ μετατρέπεται σε «φούσκα» για τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες γεώτρησεις, καθώς πλέον οι εξέδρες που λειτουργούν για την εξεύρεση φυσικού αερίου μειώνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 24 χρόνων.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι επίγειες πλατφόρμες εξόρυξης έχουν μειωθεί κατά 9% φέτος στις ΗΠΑ, τα πιο χαμηλά επίπεδα από το 2009 και την αρχή της παγκόσμιας ύφεσης.
Οι μειώσεις αυτές, που προκλήθηκαν εν μέρει και από την στροφή της βιομηχανίας του φυσικού αερίου στην παραγωγή πετρελαίου, επηρεάζουν σημαντικά  τη ζήτηση για γεωτρήσεις  και ρίχνουν τις τιμές στα εξοπλιστικά μηχανήματα σχιστόλιθου.
Τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών του κλάδου, μεταξύ των οποίων η Halliburton Co (HAL) και η Schlumberger Ltd (SLB), θα δουν το ενοποιημένο λειτουργικό τους κόστος για το τρίτο τρίμηνο να υποχωρεί κατά τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.
"Είναι ένα πεδίο μάχης εκεί έξω," δήλωσε σχετικά ο Joe Hill, αναλυτής της Tudor Pickering. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ιδιωτικοποίηση των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Εντός του Οκτωβρίου Ζητά η Τρόικα



Την άμεση ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την δρομολόγηση εντός του 2013 της πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, ζητά από τηνελληνική κυβέρνηση η τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου που τίθεται προς συζήτηση αυτές τις ημέρες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνονται στις προβλεπόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της ενέργειας, που καταγράφονται ως θεμελιώδους σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη και αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, το νέο μνημόνιο προβλέπει τη μεταφορά μέσα στον Οκτώβριο του 2012 του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει τα δίκτυα) στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώλησή του, σε εταιρεία που δεν θα είναι καθετοποιημένη. 
Επίσης, υποχρεώνει την κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώληση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. 
Τέλος, η τρόικα ζητάει τη σταδιακή κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί την έκδοση υπουργικής απόφασης μέσα στον Νοέμβριο του 2012 για τις αυξήσεις τιμολογίων στα οικιακά τιμολόγια και στις μικρές επιχειρήσεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ο Αλ Καπόνε και το ληγμένο γάλα



Η ημερομηνία λήξεως στα μπουκάλια γάλακτος επιβλήθηκε από τον απόλυτο γκάνγκστερ, τον μαφιόζο Αλ Καπόνε!
Θυμήθηκα την ιστορία τώρα που το υπουργείο Ανάπτυξης από κοινού με το Αγροτικής Ανάπτυξης, παίρνουν μέτρα για να χτυπήσουν (λέμε τώρα) τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια που έχει εκτινάξει τις τιμές των τροφίμων στα ύψη, μέτρα που μέχρι στιγμής σχετίζονται με τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.
Συγκεκριμένα:
Έδωσαν το πράσινο φως για να πωλούνται νομίμως ληγμένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ αλλά σε χαμηλότερη τιμή
Σκέφτονται να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 9 ημέρες ( με το σκεπτικό ότι θα μειωθεί το κόστος επιστροφών που έχουν οι γαλακτοβιομηχανίες και επομένως θα μειωθεί η τιμή του γάλακτος)
Όλα αυτά τα ωραία μου έδωσαν την ιδέα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία του Καπόνε και του πώς μπήκε ημερομηνία λήξεως στο φρέσκο γάλα.
Και αυτό γιατί η κεντρική ιδέα της ιστορίας είναι η μία και ίδια ανά τους αιώνες… πώς από ένα χαλασμένο γάλα και μια δηλητηρίαση, μπορεί κάποιος,  εάν είναι ευφυής, διορατικός και κυρίως έχει «επιχειρήματα», να κάνει περιουσία στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.
Σύμφωνα με την ιστορία, κατ΄άλλους σύμφωνα με τον αστικό – μαφιόζικο μύθο, ο νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος, τα πήρε  στο κρανίο όταν ένα μέλος της οικογένειάς του έπαθε δηλητηρίαση από χαλασμένο γάλα και αποφάσισε να κάνει τα δέοντα για να βάλει τάξη στην αγορά.
Ο Νονός των Νονών, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος ούτε στη διαδικασία παραγωγής ούτε στη διαδικασία διανομής. Κανείς δεν ήξερε παρά μόνον από τη μυρωδιά εάν το γάλα ήταν φρέσκο εάν ήταν ημερών ή εάν είχε νοθευτεί με ολίγον από ύδωρ.
Ο Καπόνε, αντιλήφθηκε ότι η αγορά του γάλακτος κινούνταν σε «σκοτεινά» μονοπάτια και αυτά τα μονοπάτια ήταν η ειδικότητά του. Έτσι η δηλητηρίαση προσφιλούς του προσώπου, του έδωσε ιδέες για να ανοίξει νέες, νόμιμες και απόλυτα κερδοφόρες μπίζνες τη στιγμή μάλιστα που η ποτοαπαγόρευση  θα τελείωνε σύντομα και ο τεράστιος στόλος με τα φορτηγά που διέθετε δεν έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτος.
Έτσι αποφάσισε να βάλει  όρους και να μπει στη μπίζνα του γάλακτος.
Ο Καπόνε έκανε δυο κινήσεις:
-αγόρασε ένα γαλακτοκομείο
-άρχισε να πιέζει το δημοτικό συμβούλιο του Σικάγου να πάρει απόφαση προκειμένου να μπει υποχρεωτικά στα μπουκάλια γάλακτος και σε εμφανή θέση ημερομηνία λήξεως.
Αυτή η δεύτερη κίνησή του ήταν το κλειδί για να ελέγξει την αγορά του γάλακτος στο Σικάγο… Μέχρι τότε η αγορά ήταν τοπική και η διανομή γινόταν από τοπικό σωματείο. Ο Καπόνε, όμως, ήθελε να φέρει πιο φθηνό γάλα από το Γουινσκόσιν, πράγμα που σήμαινε ότι μέχρι να γίνει η διανομή στο Σικάγο θα είχε μπαγιατέψει και βέβαια να το μεταφέρει με τα δικά του φορτηγά και όχι μέσω του τοπικού σωματείου.
Οι «διαπραγματεύσεις» τόσο με το δημοτικό συμβούλιο του Σικάγου πήγαν κατ΄ευχήν όπως επίσης και με το τοπικό σωματείο όταν ο πρόεδρός του απήχθη και με τα λύτρα ύψους 50.000 δολαρίων που έδωσε το σωματείο ο Καπόνε έκανε τις πρώτες παραγγελίες φρέσκου γάλακτος με ημερομηνία λήξεως στο μπουκάλι!
Τρεις μήνες μετά ο Καπόνε μπήκε στη φυλακή για φοροδιαφυγή αφού, όμως, το γαλακτοκομείο είχε μεταβιβαστεί στο όνομα του δικηγόρου του. 
ΠΗΓΗ:new.topontiki.gr

Με τη Διαδικασία του Κατεπείγοντος στη Βουλή η Κατάργηση του Ελάχιστου Ποσοστού στις ΔΕΚΟ



Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου νομοθετημένου ποσοστού, που κατέχει το Δημόσιο σε μια σειρά από ΔΕΚΟ και στους λιμένες της χώρας.
Το σχετικό νομοσχέδιο στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία, σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ζητώντας τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η επίσπευση της νομοθετικής διαδικασίας κρίνεται αναγκαία, λόγω της αναμενόμενης προσφυγής της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, οπότε «τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούνε πλέον και άλλοι. Πρέπει να βιαστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία».
Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω αποκρατικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΔ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων, ο κ. Στουρνάρας προέβαλλε την ανάγκη προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και λόγους αρχής, δεδομένου ότι «σε όλον τον κόσμο, πλην ενδεχομένως της Γαλλίας, το κράτος έχει αποδειχθεί κακός επιχειρηματίας». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ