Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Η εργατική νομοθεσία και η προστασία των εργαζομένων δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι

 




Δυστυχώς για μία ακόμα φορά και σε συνέχεια των κακών πρακτικών του παρελθόντος (μνημονιακών και μεταμνημονιακών), ενημερωνόμαστε μέσω στοχευμένων «διαρροών» και δηλώσεων στον Τύπο για το περιεχόμενο εργατικού νομοσχεδίου και μάλιστα εν μέσω θέρους, όπου είναι γνωστό ότι οι ετήσιες άδειες των εργαζομένων δεν επιτρέπουν την προσήκουσα συμμετοχή στην απαιτούμενη θεσμική διαβούλευση, δίνοντας έτσι ένα..

Τέλος του 2024 με αρχές του 2025 η γεώτρηση της ExxonMobil στην Κρήτη

 





Την επόμενη φάση του ερευνητικού της προγράμματος για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα θαλάσσια blocks της Κρήτης προετοιμάζει από τώρα η αμερικανική πετρελαϊκή ExxonMobil.

Ο ενεργειακός κολοσσός σχεδιάζει, μετά την..

Το διυλιστήριο Exxon Baytown του Τέξας λειτουργεί κανονικά


  




Το διυλιστήριο 564.440 bpd της ExxonMobil στο Baytown, στο Τέξας, ξανάρχισε να λειτουργεί κανονικά την Πέμπτη, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Lauren Kight, μετά από μια δυσλειτουργία σε μια μονάδα που προκάλεσε..

Η Phillips 66 σχεδιάζει να λειτουργήσει διυλιστήρια στο μέσο του 90% της συνδυασμένης δυναμικότητας το τρίτο τρίμηνο

 





Το ανεξάρτητο αμερικανικό διυλιστήριο Phillips 66 σχεδιάζει να λειτουργήσει τα διυλιστήρια του στο μέσο του 90% της συνδυασμένης παραγωγικής τους ικανότητας αργού πετρελαίου των 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) το τρίτο..

Aramco: Πτώση Σχεδόν 38% στα Καθαρά Κέρδη του Δεύτερου Τριμήνου





 Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας, η Aramco, ανακοίνωσε πτώση σχεδόν 38% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου τη Δευτέρα, εν μέσω ασθενέστερων τιμών πετρελαίου και λεπτότερων περιθωρίων διύλισης και χημικών προϊόντων, καθώς αύξησε ..

Oilprice: Η Exxon «εξαφανίζει» τις ανησυχίες για τις πολιτικές φυσικού αερίου της Αυστραλίας

 





Η Exxon δεν ανησυχεί πλέον για το μέλλον των δραστηριοτήτων της φυσικού αερίου στην Αυστραλία, αφού η  κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στις τιμές του φυσικού αερίου στα τέλη του περασμένου έτους για να αποτρέψει την υπερβολική άνοδό τους, όπως..

ΠΥΡΣΟΣ

 


«Κλειδώνει» το placement για διάθεση 20% της Helleniq Energy

 




Προς οριστικοποίηση οδεύει το πλέον κρίσιμο στοιχείο για την ενίσχυση του free float της Helleniq Energy. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Euro2day.gr, οι δύο βασικοί μέτοχοι, ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean Oil & Industrial Holdings, φέρονται να έχουν συμφωνήσει τη διάθεση ενός ποσοστού της τάξης του 20%, το οποίο..

Αποκάλυψη τομέων υψηλού κινδύνου: Ο EU-OSHA ενώνει τις δυνάμεις του με την Επιτροπή Ανώτερων Επιθεωρητών Εργασίας

 






Οι γρήγοροι μετασχηματισμοί των εργασιακών περιβαλλόντων λόγω της ψηφιοποίησης και της εισαγωγής νέων μορφών εργασίας, που επίσης προκλήθηκαν από τον COVID-19 , δημιουργούν νέες προκλήσεις για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ). Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραβλέπονται οι παραδοσιακοί κίνδυνοι και οι τομείς..