Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Motor Oil: Μεγάλη επένδυση στο διυλιστήριο με αναβάθμιση στην βενζίνη - Ενδιαφέρον πρωτίστως για την ΕΠΑ Αττικής

Από το worldenergynews.gr
Με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, εντός του Μαΐου, θα παρουσιασθεί λεπτομερώς το σχέδιο της Motor Oil για την αναβάθμιση της παραγωγής βενζινών από το διυλιστήριο, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Πέτρος Τζαννετάκης, κατά τη χθεσινή..

Baker Hughes: Νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι  αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις αυτή την εβδομάδα μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου  που λειτουργούσαν,  στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχεδόν ένα χρόνο, περιορίζοντας τις εγκαταστάσεις παρά την αύξηση των τιμών του αργού κατά 30% το 2019.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά ..

H Ηλεκτροκίνηση δεν Αποτελεί Πλέον Όνειρο Θερινής Νυκτός - Πόσο ...Ανέτοιμη Είναι η Ελλάδα για τη Στροφή στο Μέλλον

Από το energia.gr
Η αμερικανική Tesla προλείανε το έδαφος και οι μεγάλοι της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας εισέρχονται αργά αλλά σταθερά στον κόσμο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Κίνα μετατρέπεται «σε διεθνές κέντρο εξουσίας της αυτοκινητοβιομηχανίας», όπως υπογράμμισε τον Ιανουάριο από το Πεκίνο, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Volkswagen», Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με τη δήλωση ότι..

Ενδυναμώνεται η ενεργειακή αγορά της Πολωνίας

Από το naftikachronika.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιδότηση ύψους 128 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση της επέκτασης του τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG στην πόλη-λιμένα Świnoujście της Πολωνίας.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του τερματικού σταθμού αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα τρίτη δεξαμενή αποθήκευσης LNG, ενώ θα πραγματοποιηθούν..

Commoditιes: Τρία διαγράμματα κλειδιά της Credit Suisse δείχνουν την τάση στο πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
H τεχνική εικόνα για τα βασικά commodities είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως την ερμηνεύει και η Credit Suisse.
Για το brent που έχει κάνει και μεγάλο ρημπάουντ η ανάλυση προσδιορίζει ως σημείο στήριξης τα 63,73 δολάρια, η διάσπαση των οποίων οδήγησε σε έναν σχηματισμό κεφαλιού - ώμου, όπως λέγεται στην χρηματιστηριακή ορολογία με μια ανάκαμψη..