Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Το deal του αιώνα έγινε… - Ο Putin «μοίρασε» τα πλούσια κοιτάσματα της Κασπίας

Από το bankingnews.gr
Η επί δύο δεκαετίες διαμάχη σχετικά με το καθεστώς της Κασπίας Θάλασσας έφτασε στο τέλος της την περασμένη Κυριακής, όταν πέντε παράκτια κράτη (Ρωσία, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν και Αζερμπαϊτζάν) συμφώνησαν σε ένα ειδικό νομικό καθεστώς. 

Πριν δημοσιευθεί η τελική συμφωνία, το BBC έγραψε ότι όλα τα παράκτια κράτη θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση πέρα από τα χωρικά τους ύδατα, αλλά οι φυσικοί πόροι θα διαιρεθούν. 

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει εγγυηθεί..

Αξιοπιστία ισχύος αιολικών στη Δανία 2,41%! Πήγε χαμένη η θυσία της Ιφιγένειας;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Δανία είναι μια χερσόνησος ανάμεσα στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική, ενώ κατά ένα μέρος είναι και νησιωτική χώρα. Επαίρεται πως έχει ένα απ' τα καλύτερα αιολικά δυναμικά στον πλανήτη, και γι' αυτό ανέπτυξε μια μεγάλη βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών, φυτεύοντάς τες παντού, σε στεριά και θάλασσα. Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική της Windeurope, στο τέλος του 2017 είχε συνολική εγκατεστημένη ισχύ σε χερσαία και υπεράκτια αιολικά 5.476MW, ισχύς που είναι υπερδιπλάσια απ' την αντίστοιχη εγκατεστημένη στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, που στο τέλος του 2017 είχε "μόλις" 2.651MW.

Σύμφωνα με το Windpower, ήδη το 2018 η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών στη Δανία έχει..

Ολοκληρώνεται η αδειοδότηση ExxonMobil

Από το energypress.gr
Στα χέρια της θα έχει την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου όλες τις άδειες ώστε να προχωρήσει στις διευθετήσεις για τις τελευταίες λεπτομέρειες των δύο διαδοχικών γεωτρήσεων που θα ξεκινήσει στα μέσα του τέταρτου τριμήνου του έτους η κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum.  

Η άδεια θα αφορά την σειρά των δύο ή περισσότερων γεωτρήσεων που θα γίνουν στο ανατολικό μισό του τεμαχίου 10. Έτσι η κοινοπραξία μπαίνε..

Oι εναλλακτικοί τρόποι διασφάλισης των προμηθειών πετρελαίου για την ελληνική αγορά μετά τις αποφάσεις Trump

Από το worldenergynews.gr
Πρόσθετες δυσκολίες για τα ελληνικά διυλιστήρια, που από τον περασμένο Ιούνιο  σταμάτησαν να εισάγουν αργό από το Ιράν προκειμένου να προσαρμοστούν στα δεδομένα των κυρώσεων που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τράμπ, φέρνει η απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής να προστατέψει τις ευρωπαικές εταιρίες από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Ευρωπαική Επιτροπή σε απάντηση της εφαρμογής..

ΗΠΑ: Διακανονισμός για τη μεγαλύτερη διαρροή μεθανίου στην ιστορία

Από το naftemporiki.gr
Μια μεγάλη εταιρεία παροχής ενέργειας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για μια τεράστια διαρροή μεθανίου που ανάγκασε χιλιάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 2015.

Ο διακανονισμός μεταξύ της εταιρείας Southern California Gas Co. και του δήμου του Λος Άντζελες θα καλύψει..