Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η παγκοσμιοποίηση τελείωσε, όπως την ξέραμε

Από το otavoice.gr
Αυτό που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα, με την πανδημία του κορονοϊού, είναι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος του 21ου αιώνα. Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, σχεδόν τα 2/3 των χωρών, έχουν μολυνθεί από έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό ενώ κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί προσπαθούν να σώσουν τους λαούς και να περιορίσουν τα θύματα.

Ποιος θα το φανταζόταν λίγους μήνες πριν, που ευχόμασταν για την πρωτοχρονιά και το νέο έτος ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο πλανήτης θα ζούσε..

ΗΠΑ: Στο τραπέζι η λύση "καραντίνας" των εργαζομένων για την διασφάλιση της τροφοδοσίας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

Από το energypress.gr
Tην λύση να θέσει σε “καραντίνα” ένα κομμάτι των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς εξετάζει η βιομηχανία ηλεκτρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωναϊού.

Ειδικότερα, η αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρισμού επεξεργάζεται σχέδια για να διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία των μονάδων..

Βραζιλία: H Petrobras παρατείνει την προθεσμία υποβλής προσφορών για οκτώ διυλιστήρια

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βραζιλίας Petrobras θα παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για οκτώ από τα διυλιστήρια της, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, καθώς στοχεύει να συγκεντρωθούν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια .

Η Petroleo Brasileiro SA, όπως είναι επίσημα γνωστή, είναι ..

Ξεκινούν οι δοκιμές στο αλβανικό και ιταλικό τμήμα του TAP

Από το energypress.gr
Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές διελεύσεις φυσικού αερίου στο ιταλικό και το αλβανικό τμήμα του TAP, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες δοκιμές είχαν προηγηθεί στο ελληνικό τμήμα του αγωγού ήδη από τα τέλη του 2019, ενώ από τον Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει η σταδιακή διοχέτευση φυσικού αερίου στο 50% της όδευσης, μέσω..

Αιολικά στην Ιρλανδία: εξωδικαστικός συμβιβασμός αξίας €225.000 για προβλήματα υγείας σε παιδιά.


Από το greeklignite.blogspot.com
40 μέρες χωρίς το Δημήτρη Παυλάκη, έναν από τους βασικότερους πρωτεργάτες του κινήματος ενημέρωσης για τη μάστιγα των αιολικών, οπότε σήμερα, τιμώντας τη μνήμη του, έχουμε ανάρτηση για τα αιολικά. 

Από την Ιρλανδία μας έρχονται τα νέα, όπως τα μετέδωσαν στο τέλος Φεβρουαρίου πληθώρα μέσων, ενδεικτικά οι Irish Times (εδώ και σε Ελληνική μηχανική μετάφραση), το thejournal.ie, ο Irish Examiner και ο Irish Independent . Ο ιδιοκτήτης αγροκτήματος Valentine Kelleher είχε ενάγει στα δικαστήρια την εταιρεία Green Energy Supply ασκώντας..

Έρχονται χρεοκοπίες: Η Οccidental, το πετρελαϊκό αστέρι της Wall το 2019, ξεκινά διαπραγμάτευση με τους πιστωτές

Από το worldenergynews.gr
Η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου οδηγεί στην πρώτη διαπραγμάτευση με πιστωτές μιας από τις μεγάλες αμερικανικές πετρελαϊκές την Occidental, που την περσινή χρονιά του 2019 αποτέλεσε το αστέρι του κλάδου κλέβοντας την Anadarko μέσα από τα χέρια της Chevron.

Κατά τον τρόπο αυτό η βαθιά κρίση του πετρελαίου λόγω του Coronavirus καθιστά πια ορατή την απειλή χρεοκοπιών για πλέον..

Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια μειώνουν την παραγωγή καθώς η επιδημία του κορωναϊού περιόρισε τη ζήτηση καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες διύλισης πετρελαίου μειώνουν τις δραστηριότητές τους καθώς αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή πτώση της ζήτησης καυσίμων που προκαλείται από την πανδημία τoυ κοροναϊού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η INEOS έκλεισε στις 17 Μαρτίου μια μονάδα παραγωγής 35.000 βαρελιών ημερησίως στο διυλιστήριο Grangemouth των 200.000 bpd, σύμφωνα με την Genscape.

Πηγή εξοικειωμένη με τις λειτουργίες του εργοστασίου, δήλωσε στο Reuters ότι..