Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Exxon Mobile: Ξεκινά εκ νέου η πώληση του μεριδίου της στη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή του Αζερμπαϊτζάν

Από το capital.gr
Η Exxon Mobil ξεκίνησε εκ νέου την πώληση του μεριδίου της στη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη, καθώς οι τραπεζικές και βιομηχανικές πηγές ανέφεραν ότι η κίνηση προσελκύει ενδιαφέρον από μεγάλες ασιατικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που επιδιώκουν να επωφεληθούν από την πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Η κορυφαία αμερικανική εταιρεία..

Προς «ναυάγιο» η κατασκευή δύο διυλιστηρίων στο Μεξικό

Από το naftikachronika.gr
Η άνευ προηγουμένου κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες επηρέασε ορισμένες πετρελαϊκές εταιρείες περισσότερο από άλλες. Βραχυπρόθεσμα, ένας από τους μεγαλύτερους νικητές ήταν το Μεξικό, του οποίου η αμφιλεγόμενη στρατηγική αντιστάθμισης απέδωσε.

Η Alphatanker αναφέρει, ωστόσο, ότι ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας, Pemex, παραμένει σε δυσάρεστη κατάσταση, καθώς το χρέος..

Επενδυτές για το κλίμα «απαιτούν» από πετρελαϊκούς κολοσσούς δεσμεύσεις για σταθερούς στόχους εκπομπών CO2

Από το worldenergynews.gr
Σε διάστημα μόλις έξι μηνών, οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης αγωνίστηκαν να δεσμευτούν για στόχους καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα.
Σε άρθρο του Oilprice, γίνεται αναφορά στα βήματα των επενδυτών , οι οποίοι έθεσαν συγκεκριμένα βήματα για τον καθορισμό συγκεκριμένων στόχων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.
Μάλιστα, πολλοί εξ’ αυτών θεωρούν..

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Από το sansimera.gr
Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Στις 19 Μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία έγινε..

Ζημιά 1,5 δισ. στην οικονομία από ένα λουκέτο στον Πρίνο

Από το euro2day.gr
Σε τακτική επικοινωνία βρίσκονται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η διοίκηση της διαχειρίστριας εταιρείας Energean Oil & Gas για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης προκειμένου να αποφευχθεί το «λουκέτο» στην επένδυση του Πρίνου.

Αυτό αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για τη διάσωση του μοναδικού κοιτάσματος πετρελαίου..

Κερδισμένα τα ΕΛΠΕ από τον πόλεμο τιμών για το πετρέλαιο – Διαφοροποίησαν το μίγμα και μείωσαν το κόστος εφοδιασμού

Από το energypress.gr
Οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 στις διεθνείς και περιφερειακές αγορές εξαιτίας του COVID-19 και κυρίως ο «πόλεμος τιμών» μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, που, μαζί με το νέο κορονοϊό αποτέλεσαν τις βασικές εξελίξεις που επηρέασαν τις διεθνείς αγορές, αποτέλεσε εν μέρει ευκαιρία που αξιοποίησαν τα ΕΛΠΕ.

Κι αυτό γιατί το κόστος πρώτων υλών για τον Όμιλο μειώθηκε σημαντικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι..