Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Drei professoren, Vaterland verloren: Γιατί τόση υποκρισία στη χρέωση προμηθευτή;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το "Drei professoren, Vaterland verloren" (τρεις καθηγητές και η πατρίδα χάθηκε) το είχε πει βεβαίως ο καγκελάριος Μπίσμαρκ το 19ο αιώνα κι όποιος διαβάσει τη συλλογή αποφθεγμάτων του θα βρει πολλές αντιστοιχίες σ' αυτά που συνέβησαν τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του 20ού αιώνα, ακόμα και στα χρόνια του 21ου αιώνα. Αφορμή για να θυμηθώ το Μπίσμαρκ δεν έδωσε ο Σύριζα, που είναι γεμάτος καθηγητές κι εν πολλοίς επιβεβαιώνουν το Μπίσμαρκ, αλλά άλλος ένας καθηγητής του Πολυτεχνείου, απ' αυτούς που, όπως και πολλοί άλλοι ανά τον πλανήτη, έχουν βρει "το μήνα που θρέφει τους έντεκα" στην απάτη της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και στη δήθεν σωτηρία, που θα φέρουν οι συγκεκριμένες μορφές ΑΠΕ που επέλεξε να αναπτύξει η Γερμανία, τα αιολικά και τα Φ/Β.  

Είναι πολλοί και στη χώρα μας αυτοί που νομίζουν ότι τις τελευταίες δεκαετίες το ρεύμα περίπου "το φέρνει ο πελαργός" και που ουδόλως ενδιαφέρονται αν η χρεκοπημένη χώρα θα έχει ασφάλεια ηλεκτροδότησης και σε τιμή προσιτή στο ευρύ κοινό, με τις πράξεις τους φαίνονται να ενδιαφέρονται μόνο για την "'κονόμα" τους και οι υπόλοιποι να πάμε να πνιγούμε. 

Είναι γνωστό πλέον, "το ξέρουν και οι πέτρες", πως τα αιολικά και τα Φ/Β δίνουν εντελώς τυχαία και αναξιόπιστη ηλεκτροδότηση, δεν ηλεκτροδοτούν με ασφάλεια και αξιοπιστία και είναι απολύτως υπεύθυνα για την εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρισμού που πληρώνουν οι καταναλωτές, όπως πολύ χαρακτηριστικά δείχνει πιο πάνω διάγραμμα ζήτησης-παραγωγής-τιμών ηλεκτρισμού της Γερμανίας τον Ιανουάριο. Ωστόσο, το μόνο που φαίνεται να ενδιαφέρει τον εν λόγω καθηγητή, σε άρθρο που είδαμε να δημοσιεύει, είναι ποιος θα ..

Η Gazprom θα αγοράσει επιπλέον μετοχές ύψους 1,425 δισ. δολ. στον αγωγό Nord Stream ΙΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Gazprom
Από το worldenergynews.gr
Την αγορά 71.250 επιπλέον ονομαστικών μετοχών στην Nord Stream AG 2, κατασκευάστρια και υπεύθυνη λειτουργίας στο μέλλον του ομώνυμου αγωγού φυσικού αερίου, ύψους 1,425 δισ. δολαρίων ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η έκδοση και η διάθεση των μετοχών -που πραγματοποιείται με την  αύξηση του εγκεκριμένου κεφαλαίου του αγωγού- θα γίνει με ιδιωτική εγγραφή.

Η Gazprom θα αγοράσει..

«Φλερτάρουν» τις καταθέσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες

Από το euro2day.gr
Όσο η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα εντείνεται, τόσο περισσότερο έρχονται στις μνήμες των Ελλήνων πολιτών το κλίμα και οι πρακτικές του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Και μπορεί, βέβαια, σήμερα να υπάρχουν σε ισχύ τα capital controls, ωστόσο είναι η δυνατή η χρήση των καταθέσεων, προκειμένου να αποκτηθούν περιουσιακά στοιχεία, αρκεί το αντίτιμο να μη βγει εκτός των ελληνικών συνόρων.

Μέσα λοιπόν στο υπάρχον κλίμα, οι ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου ζωής έχουν κάθε λόγο να επιχειρήσουν να ωφεληθούν, προσπαθώντας να πείσουν τους πελάτες τους να μετατρέψουν τμήμα των καταθέσεών τους σε μακροπρόθεσμης διάρκειας επενδυτικά-ασφαλιστικά προϊόντα.

Το βασικότερο επιχείρημα που..

Στο 92% η τήρηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ

Από το worldenergynews.gr
Η τήρηση της συμφωνίας για την μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου έχει φθάσει το 92% στα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και στο 50% στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Essam al-Marzouq, σύμφωνα με το Reuters.

Στις αγορές επικρατούσε σκεπτικισμός σχετικά με το κατά πόσο θα τηρηθεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, όπως επισημαίνει..