Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΥΡΣΟΣ!!!


ΕΙΑ : Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ


Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. σημείωσαν μικρή μεταβολή την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν απότομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών την Παρασκευή 4/1/2019.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν..

No comments...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


Ξεκινά με πλευρική παράκαμψη και πάλι η γέωτρηση στο Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ - Πως προέκυψε το πρόβλημα

Από το worldenergynews.gr
Απογειώνεται το ενδιαφέρον μετά τις πρώτες ενδείξεις για την γεώτρηση στο Τεμάχιο 10 στην ΑΟΖ της Κύπρου. Παρά το γεγονός ότι το τρυπάνι έχασε για μερικά μέτρα τον στόχο στην εξόρυξη στο Δελφύνη 1, τα σφάλματα διορθώθηκαν και η νέα προσπάθεια είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το ζήτημα προέκυψε λόγω ..

Πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου της Noble

Από το sigmalive.com
Πυρκαγιά σε τρεις δεξαμενές παραγωγής πετρελαίου της Noble ξέσπασε το βράδυ της 2ης  Ιανουαρίου στην περιοχή Reeves του Δυτικού Τέξας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ενεργοποιήθηκε άμεσα το σύστημα έκτακτης πυρόσβεσης ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το Biz Journals,  μια τοπική υπηρεσία πυρόσβεσης αξιολόγησε..

Αυστραλία: "ακραία κλιματικά φαινόμενα" της προβιομηχανικής εποχής αποτελειώνουν την ψευδαίσθηση των "ΑΠΕ".


Από το greeklignite.blogspot.com
"Go Solar" μας έλεγαν πριν λίγα χρόνια, όταν έψαχναν πελατεία για τα Γερμανικά εργοστάσια κατασκευής Φ/Β, τα οποία έκλειναν το ένα μετά το άλλο, μη μπορώντας ν' αντέξουν τον ανταγωνισμό των Κινέζων και λοιπών Ασιατών. Απολύτως φυσικό βέβαια το να μη μπορούν ν' αντέξουν τον ανταγωνισμό, στην Ασία η κατασκευή γίνεται με ενέργεια βασισμένη στο κάρβουνο, δεν έχουν για νόμισμα το ευρώ και δεν έχουν και τις ποικίλες εργασιακές & περιβαλλοντικές νομοθετικές προβλέψεις της ΕΕ.

Μόνο που όπως δείχνουν η πιο πάνω εικόνα και η ...

Πως καθορίζεται η τιμή των πετρελαϊκών προϊόντων;


Από το energypress.gr
Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες κερδίζουν δολάρια πουλώντας το πετρέλαιό τους, είτε άμεσα, μέσω κρατικά ελεγχόμενων επιχειρήσεων, είτε έμμεσα μέσω των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης που πληρώνουν οι ξένες πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα εδάφη τους. Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο δεν αποδίδει ιδιαίτερα όταν οι τιμές μειώνονται. Για παράδειγμα, κατά την περίοδο..

O χάρτης με τις νέες περιοχές ερευνών για πετρέλαιο - φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Από το huffingtonpost.gr
Θα είναι το 2019 η χρονιά που θα περάσει στην ιστορία ως «έτος μηδέν» για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στην Ελλάδα;

Είναι πρόωρο να δοθεί μία κατηγορηματική απάντηση. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το 2019 θα αποδειχθεί ορόσημο για τις έρευνες στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους το ελληνικό κοινοβούλιο προβλέπεται να κυρώσει την συμφωνία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης στην..

Alhambra Investment: Πως οι ΗΠΑ έλεγξαν την τιμή του πετρελαίου μέσω του... Ιράν

Από το bankingnews.gr
Η πολιτική του πετρελαίου είναι περίπλοκη, τουλάχιστον. 

Υπάρχει ένας αριθμός σημαντικών παραγόντων, από τον ΟΠΕΚ έως τον βρετανικό σχιστόλιθο, που επηρεάζουν τους συσχετισμούς, τονίζει η Alhambra Investment Partners στην τελευταία ανάλυσή της. 

Σε σχέση με το τελευταίο, η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς στο ιρανικό καθεστώς. 

Η απομάκρυνση ενός σημαντικού μέρους..

Κόλλησε το γεωτρύπανο της ExxonMobil - Καθυστερήσεις και ντόμινο εξελίξεων

Από το bankingnews.gr
Βλάβη σε σημαντικό σύστημα του γεωτρύπανου στο «Stena Icemax», οδηγεί σε καθυστέρηση περίπου δέκα ημερών την ολοκλήρωση της γεώτρησης των ExxonMobil-Qatar Petroleum στον στόχο «Δελφύνη 1».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», η βλάβη αφορά σημαντικό –μηχανικά και ηλεκτρονικά– σύστημα του γεωτρύπανου, που παρουσίασε πρόβλημα λίγο μετά τα Χριστούγεννα σε πολύ κρίσιμο σημείο της γεώτρησης, οδηγώντας..