Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πολιτικές ενεργειακής ανεξαρτησίας

 


Η ανάγκη μετάβασης σε περισσότερο βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. 

Η Ευρώπη ηγείται της προσπάθειας αυτής με την Πράσινη Συμφωνία, το νέο αναπτυξιακό της μοντέλο, τροφοδοτούμενο από την καινοτομία, την καθαρή ενέργεια και την κυκλική οικονομία. Για τη χρηματοδότησης της Πράσινης Συμφωνίας, περίπου το ένα τρίτο του Ταμείου Ανάκαμψης και του προϋπολογισμού της..

Το μεγαλύτερο αγκυροβόλιο ανοιχτής θαλάσσης της Ελλάδας στο διυλιστήριο της Motor Oil (vid)

 





Το μεγαλύτερο Αγκυροβόλιο Ανοικτής Θαλάσσης πολλαπλών ναυδέτων της Ελλάδας (Multi Buoy Mooring), τόσο από πλευράς μεγέθους πλοίων όσο και βάθους, ξεκίνησε τη λειτουργία του στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στο διυλιστήριο της Motor Oil. Πρόκειται για μια μεγάλη..

California court rejects Motiva insurance claim stemming from 2017 refinery fire

 



A California state appeals court on Monday denied Motiva Enterprises' request for insurance coverage for a settlement with workers injured in a 2017 fire at its 607,000-bpd Port Arthur, Texas refinery.

In a decision on Monday, a panel of the California Court of Appeal said it agreed with a trial court's conclusion that the workers had been..

Ρεκόρ Κερδοφορίας για τις Εταιρείες Υδρογονανθράκων του Ην. Βασιλείου Παρά τις Απαιτήσεις του Net Zero



 Μόνο αποχαιρετιστήριο δεν μοιάζει το πάρτι που έχει στηθεί με τις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες. Παρά τον πόλεμο που δέχεται ο κλάδος των ορυκτών καυσίμων από το παγκόσμιο λόμπι των ΑΠΕ, τη χρόνια και συστηματική υποεπένδυση σε έρευνα και εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και τις ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις στους Big Oil να..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 


Προς άδοξο τέλος οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη – Η κοινοπραξία ενημέρωσε την ΕΔΕΥ ότι δεν θα προχωρήσει ούτε τώρα σε σεισμικά

 



Μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης το 2019, είχε χρονικό περιθώριο η κοινοπραξία Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ να προχωρήσει στη διενέργεια σεισμικών ερευνών στα δύο οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, τελικώς η κοινοπραξία αποφάσισε..

Οι ωκεανοί της Γης συσσώρευσαν το 2021 θερμότητα-ρεκόρ για έκτο συνεχόμενο έτος

 


Οι ωκεανοί του πλανήτη είναι πιο ζεστοί από ποτέ, καθώς το 2021 η συσσωρευμένη θερμότητα στο ανώτερο στρώμα των υδάτων τους έσπασε νέο ρεκόρ για έκτο συνεχόμενο έτος, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

 Η νέα μελέτη από 23 επιστήμονες 14 ινστιτούτων από ΗΠΑ, Κίνα και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η αμερικανική Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) και η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ατμοσφαιρικών..