Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Περίεργα - PERIERGAA - Strange news: Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα... Ίμια

Περίεργα - PERIERGAA - Strange news: Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα... Ίμια

Η ανεργία προσμετράτε και στην θεμελίωση δικαιώματος μειωμένης σύνταξης



Δικαιώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ασφαλισμένη γυναίκα που προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη επειδή το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αρνήθηκε να προσμετρήσει τον χρόνο επιδοτούμενης, από τον ΟΑΕΔ, ανεργίας, για τη συμπλήρωση των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη θεμελίωση μειωμένης σύνταξης.
Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε δεκτή την πρόταση του Συνηγόρου κι έδωσε νέες οδηγίες προς όλους τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης με τις οποίες συνυπολογίζεται πλέον ο χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας για τηχορήγηση μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος. Ειδικότερα, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι το ΙΚΑ, βασιζόμενο σε εγκύκλιο του 1993, έκρινε ότιοι ημέρες επιδότησης της ανεργίας συνυπολογίζονται στον χρόνο ασφάλισης μόνο για συμπλήρωση των γενικών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, σεπερίπτωση χορήγησης πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος. Αντιθέτως, το ΙΚΑ δεν συνυπολογίζει τον χρόνο αυτόν στην περίπτωση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, δηλαδή δεν τον συμπεριλαμβάνει στα 100 ημερομίσθια που απαιτούνται να έχουν συμπληρωθεί κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία πριν από την υποβολή της αίτησης για σύνταξη. Η ανεξάρτητη αρχή, απ’ την πλευρά της, επισήμανε στη διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία και την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεδομένης της μη ύπαρξης αντίθετης διάταξης, ο χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη θεμελίωση σύνταξης. 
ΠΗΓΗ:.asfalisinet.gr

Εναρμόνιση των ασφαλιστικών συστημάτων στην Ε.Ε με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης



Νέο «ευρωσύστημα» συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων στα κράτη μέλη της Ε.Ε που θα συνδέει την συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Σημείωσε μάλιστα ότι οι 27 χώρες-μέλη μπορούν να δεσμευτούν να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα «με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο και με καθορισμένο στόχο».
Ο Ρόμπεϊ τόνισε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας «να μην γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει», αλλά η μεταρρύθμιση «να γίνει με δεσμευτικό τρόπο». Ανέφερε ακόμη ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί τους επόμενους μήνες, δηλώνοντας ότι προτίθεται να το θέσει επί τάπητος στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες στην οποία θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις για την κρίση στην ευρωζώνη 
ΠΗΓΗ:/www.asfalisinet.gr

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ...

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ...: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ! Μετά το αλαλούμ της παραίτησης Ράπανου, αν...

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους



Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους τελευταίους 12 μήνες 210 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Οι θάνατοι από τα ναρκωτικά ξεπέρασαν τις 200.000. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στο ίδιο διάστημα ξεπέρασε τα 320 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην Ελλάδα, από το 1995 έως το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχασαν τη ζωή τους από ναρκωτικά 6.467 άνθρωποι. Χειρότερη χρονιά όλων ήταν το 2003, όταν 991 άνθρωποι προστέθηκαν στον μαυροπίνακα του λευκού θανάτου 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανάληψη ευθύνης για τη βεβήλωση των ανδριάντων του Βελουχιώτη

Ανάληψη ευθύνης για τη βεβήλωση των ανδριάντων του Βελουχιώτη

ΙΚΑ: Γρηγορότερα θα βγαίνουν οι συντάξεις


ΙΚΑ: Γρηγορότερα θα βγαίνουν οι συντάξεις
Τη συγκρότηση ειδικών κλιμακίων εργασίας για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκρότηση ειδικών κλιμακίων εργασίας από υπαλλήλους του Οργανισμού με αποκλειστικό έργο τον προσδιορισμό του χρόνου ασφάλισης και την έκδοση και εκτέλεση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, εντάσσεται στο πλαίσιο των άμεσων δράσεων μετά την αντικατάσταση της χειρόγραφης διαδικασίας πληρωμής από 30/4/2012.
Σκοπός της συγκρότησης των κλιμακίων είναι η επίσπευση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με τη μείωση του χρόνου αναμονής από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου μέχρι και τη στιγμή πληρωμής του, καθώς και η ελαχιστοποίηση του όγκου των συνταξιοδοτικών περιπτώσεων που έχει σωρευτεί στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Με την εφαρμογή της δράσης αυτής εκτιμάται ότι ο χρόνος απόκρισης της υπηρεσίας σε συνταξιοδοτικά αιτήματα θα μειωθεί κατά 30%.
Στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων εντάσσεται το έργο της ψηφιοποίησης του χρόνου της ασφαλιστικής ιστορίας πριν το 2002, έτσι ώστε το σύνολο του ασφαλιστικού βίου να επιβεβαιωθεί και να καταχωρηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθιστώντας εφικτή την απονομή συντάξεων αμέσως μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος (ιδανικά σε 1 ημέρα από την οριστικοποίηση της Ανακεφαλαίωσης της Ασφαλιστικής Ιστορίας).
Το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους των σχετικών επιχειρησιακών προγραμμάτων. 
ΠΗΓΗ:/moneypost.gr

Επιτέλους! Οι τιμές των καυσίμων πέφτουν…



Οι τιμές των υγρών καυσίμων πέφτουν…
Κι αν συνεχιστεί η μείωση τότε το Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο. Η «κατηφόρα» των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ προσφέρει μικρή οικονομική «ανάσα» στα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις ύστερα από μία πολύμηνη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση.
Η οποία προκλήθηκε αφενός από την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ αλλά και από το ράλι… των διεθνών τιμών των καυσίμων, σύμφωνα με το newsbomb.gr
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, οι φόροι και τα τέλη αποτελούν το 59,86% της τελικής τιμής. Το 33,91% είναι η τιμή διυλιστηρίου και το 6,24% αποτελούν το μεικτό περιθώριο κέρδους εμπορίας και πρατηρίου. Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν στην «Ημερησία», πως «αν οι τιμές συνεχίσουν την πτωτική πορεία όλο το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κατρακύλα… των διεθνών τιμών των εμπορευμάτων τότε δεν αποκλείεται το Σεπτέμβριο να δούμε αρνητικό πληθωρισμό. Βέβαια», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, «θα πρέπει οι μειώσεις των τιμών των εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές να περάσουν και στην κατανάλωση» 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

Έρχονται στην Ελλάδα τα πλαστικά φωτοβολταϊκά



Πλαστικά φωτοβολταϊκά, εύκαμπτες οθόνες και «έξυπνα» υφάσματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα πεδία στα οποία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί το πρώτο cluster («συστάδα») οργανικών ηλεκτρονικών που δημιουργείται στην Ελλάδα.
Το cluster, το οποίο θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από επιχειρήσεις και φορείς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Αττική και την Πάτρα, αλλά και τη Βαρκελώνη και την Οξφόρδη, με τη συνδρομή και Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, οι οποίοι συσπειρώθηκαν σε μια προσπάθεια να μη χάσουν το τρένο για την ανάπτυξη ενός κλάδου, του οποίου οι εμπορικές εφαρμογές εκτιμάται ότι θα «πιάσουν» τα 15 δισ.ευρώ το 2015 και τα 65 δισ. το 2022.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, Στέλιο Λογοθετίδη, η οργανωμένη αυτή προσπάθεια έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση εφαρμογών μεγάλου ενδιαφέροντος, με πιθανό άμεσο όφελος για την Ελλάδα, ενώ οι κυριότερες από αυτές αφορούν την ενέργεια, τον φωτισμό, τη βιοηλεκτρονική και τη βιοϊατρική.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανάλυση τιμών πετρελαίου από VRS και PRO-ACTION



Τη συνεργασία τους για την παροχή υπηρεσιών Αναλύσεων Τιμών Πετρελαίου στις Ευρωπαϊκές Αγορές ανακοίνωσαν η  PRO-ACTION και η VRS. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες αναφέρονται:
1. Στην καθημερινή Τεχνική και Θεμελιώδη Ανάλυση των διακυμάνσεων των τιμών των futures στις ευρωπαϊκές αγορές του Αργού Πετρελαίου (Brent Crude Oil Contract) και των προϊόντων Diesel (Gas Oil Contract).
2. Στην καθημερινή πρόβλεψη των Ημερησίων Διακυμάνσεων του Platts της επόμενης ημέρας στην περιοχή της Μεσογείου για το Gas Oil (Gasoil 0.1 Med Fob Cargos & 10ppm) και για το Fuel Oil 3.5S.
Ενδεικτικά, οι προαναφερθείσες υπηρεσίες απευθύνονται: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα "πετρέλαια" της Νορβηγίας σε απεργία



Περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι στον τομέα των πετρελαίων στην Νορβηγία βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές και συντάξεις.
Οι απεργίες πλήττουν και τις δύο μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Νορβηγία, την Statoil και την BP και ο Σύνδεσμος της Βιομηχανίας Πετρελαίου εκτιμά πως οι ζημίες καθημερινά ανέρχονται στα 20 εκατ. ευρώ.
Λύση πάντως σύμφωνα με τα συνδικάτα των εργαζομένων φαίνεται πως δύσκολα θα βρεθεί άμεσα τουλάχιστον.
Η Νορβηγία παράγει 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 47% σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε 2,5% σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εξάγει περίπου 1,7 εκατ. βαρέλια στην Ευρώπη 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Kavala Oil και Energean Oil: Xορηγοί μεταπτυχιακού στην τεχνολογία πετρελαίου και φ.αερίου του ΤΕΙ Καβάλας



Έχοντας συνδέσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και απολαμβάνοντας μακροχρόνιους δεσμούς συμπόρευσης με την κοινωνία της Καβάλας, η Kavala Oil και η Energean Oil & Gas ανακοινώνουν την έμπρακτη στήριξη του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ Καβάλας. Το εν λόγω μεταπτυχιακό αφορά στην τεχνολογία πετρελαίου και φυσικού αερίου, μια κατεύθυνση απόλυτα δεμένη με το επιχειρησιακό αντικείμενο των δύο εταιρειών.
Ειδικότερα, ο Όμιλος, (η Energean Oil & Gas και η θυγατρική της Kavala Oil) θα προβούν στην προσφορά δύο ομότιτλων υποτροφιών στο πρόγραμμα «Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» – «Υποτροφία Energen Oil & Gas» και «Υποτροφία Kavala Oil», αντίστοιχα. Επιπλέον, προβλέπεται η στήριξη του προγράμματος με την οργάνωση σειράς διαλέξεων από τεχνικό προσωπικό της Εταιρείας, παροχή εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και φιλοξενία των φοιτητών στις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της Kavala Oil
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σωρεία Προσφυγών στο ΣτΕ Ενάντια στην Υπαγωγή της Περιουσίας των ΔΕΚΟ στο ΤΑΙΠΕΔ



Σωρεία προσφυγών υπεβλήθη χθες, Δευτέρα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στην απόφαση με την οποία μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Συγκεκριμένα, συνδικαλιστικοί φορείς, εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καθώς και κάτοικοι διαφόρων δήμων της Αττικής, ζητούν, με τις προσφυγές τους, να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η συγκεκριμένη απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ