Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Εντός των ΗΠΑ ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας αναζητά συμμάχους για τις ευοίωνες μέρες που έρχονται

Από το naftikachronika.gr
Παρά τις αποφάσεις των κρατών μελών του ΟΠΕΚ αλλά και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών ως προς τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές του αργού, οι προκλήσεις που παραμένουν στην παγκόσμια αγορά είναι ακόμα εξαιρετικά πολλές και δύσκολα αντιμετωπίσιμες, όπως τόνισε ο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ στο πλαίσιο τις διεθνούς διάσκεψης για την ενέργεια IHS CERAWeek 2017. «Ο απώτερος στόχος ήταν εξισορρόπηση της αγοράς αλλά οι ανάγκες της κάθε χώρας είναι διαφορετικές, ακόμα και για αυτές που συνεργάζονται μεταξύ τους, αφού η αγορά είναι τόσο παγκοσμιοποιημένη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κατά τον υπουργό οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να ..

Μετά την Κύπρο, η ExxonMobil ενδιαφέρεται και για την ισραηλινή ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς, συναντήθηκε με τη διοίκηση της ExxonMobil και της Shell κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, με αντικείμενο την πιθανή δραστηριοποίησή τους στη χώρα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται η εφημερίδα Globes, η Shell δεν αναμένεται να ενδιαφερθεί για την ισραηλινή ΑΟΖ, όμως η ExxonMobil καλοβλέπει την συγκεκριμένη αγορά δεδομένης και της συμμετοχής της στον γ’ αδειοδοτικό γύρο της Κύπρου, όπου εξασφάλισε τα δικαιώματα ερευνών στο οικόπεδο 10 από κοινού με την Qatar Petroleum.

Από την πλευρά της Ιερουσαλήμ τονίζεται ότι..

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Το τελευταίο διάστημα έρχονται διαδοχικά στο φως της δημοσιότητας επίσημα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων εργασίας, ασφάλισης και ανεργίας, με τελευταία αυτά του νέου ασφαλιστικού υπερ-ταμείου ΕΦΚΑ να συμπληρώνουν την εικόνα εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι τα στοιχεία αυτά είναι μέρος της ελληνικής πραγματικότητας, της οποίας μόνιμα πλέον χαρακτηριστικά είναι η παραβατικότητα, η ψευδώς δηλωμένη εργασία, η αδήλωτη εργασία, η απλήρωτη εργασία, η χρήση και δήλωση ευέλικτων μορφών εργασίας για την κάλυψη θέσεων πλήρους απασχόλησης, οι μειώσεις μισθών με την απειλή της απόλυσης, η ομηρία εργαζομένων σε αφερέγγυους εργοδότες και εικονικές αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. 

Δυστυχώς η δραματική κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας αντί ..

Deal 2,8 δις. δολ. στη Μοζαμβίκη για Exxon Mobil και Eni

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε σήμερα  Πέμπτη 9/3/2017 ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του  25% υπεράκτιου project φυσικού αερίου στην Μοζαμβίκη, από την ιταλική Eni έναντι 2,8 δις δολ. το οποίο θα καταβληθεί σε μετρητά.

Η Eni θα συνεχίσει να ηγείται του  έργου στην εξέδρα  υγροποιημένου φυσικού αερίου και σε όλα τα  μπλόκ εξερεύνησης και παραγωγής  στην περιοχή 4, ενώ η Exxon θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία των εγκαταστάσεων υγροποίησης φυσικού αερίου στην ξηρά.

Η Eni πούλησε το 20% της άδειας λειτουργίας του..

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ η πώληση ΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Την έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής της πώλησης του ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε χθες στη βουλή ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθακης. Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής εμπορίου «έχει εγκριθεί η διαδικασία ενός νέου διαγωνισμού, μέσα από τον οποίο θα γίνει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, πέρασε από το ΚΥΣΟΙΠ». 

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό και στη νέα διαδικασία θα διατεθεί ποσοστό το 66% της εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου, μέσω διαγωνισμού που θα διενεργηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και με βελτιωμένους όρους ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχες εμπλοκές όπως με την υπόθεση της πώλησης στη Socar. Συγκεκριμένα όπως..

Οι κολοσσοί βλέπουν θησαυρό στην ΑΟΖ

Από το philenews.com
Λευκωσία: Στρατηγική η κίνηση για εμπλοκή με 50% των δικαιωμάτων στο τεμάχιο «11» με την Τotal, λέει επίσημα η ΕΝΙ και θυμίζει ότι δίπλα ακριβώς είναι το «Ζορ». Ελπιδοφόρες δομές βλέπει και η νορβηγική PGS, όχι μόνο στο «11» αλλά και στα «10» και «6» με βάση τα τρισδιάστατα σεισμογραφικά που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο. Και ο επικεφαλής της Qatar Petroleum μιλά για στρατηγική και ετοιμότητα επενδύσεων στην Κύπρο.

Οι εταιρείες-κολοσσοί, την εμπλοκή των οποίων σημείωνε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να διαβεβαιώσει ως προς την ασφάλεια των ερευνών και των γεωτρήσεων απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, φαίνεται να έχουν μεγάλη πίστη και βάσιμη προσδοκία για σημαντικά κοιτάσματα στα κυπριακά τεμάχια.

Μάλιστα, η νορβηγική εταιρεία PGS, που έχει..

Νόβακ: Έχουμε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για 50 και πλέον χρόνια

Από το energypress.gr
Η Ρωσία σήμερα διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου που είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες της τα επόμενα 50 χρόνια, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο CERAWeek που πραγματοποιείται στο Χιούστον των ΗΠΑ.

"Θέλω να πω ότι στη Ρωσία έχουμε μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων, πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα…

10 Εταιρείες που Παράγουν με Βάση τον Άνθρακα Εξαίρεσε το Κρατικό Πετρέλαιο Fund της Νορβηγίας

Από το energia.gr
Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, που διαχειρίζεται το κρατικό fund της χώρας, συνολικής αξίας 900 δις δολ., ανακοίνωσε, χθες Τρίτη, ότι εξαιρεί από το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο 10 εταιρείες βάσει του κριτηρίου της χρήσης άνθρακα ως μέσου παραγωγής.

Η Norges Bank, εκ μέρους του fund, εφαρμόζει ηθικά κριτήρια που δίνουν βάρος στην βιώσιμη οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. Οι δέκα εταιρείες που εξαιρούνται είναι η τσεχική CEZ, Eneva της Βραζιλίας, η αμερικανική Great River Energy, η HK Electric Investments με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η Huidan Energy από την Κίνα, η νοτιοκορεατική Korea Electric Corp., Malakoff Corp. της Μαλαισίας, η αμερικανική Otter Tail Corp., η PGE από την Πολωνία και η SDIC Power Holdings από την Κίνα. Επιπλέον, η NorthWestern Corp. και η Portland General Electric Company ετέθησαν υπό παρακολούθηση βάσει του ίδιου κριτηρίου.

Πρόκειται για το τρίτο «κύμα» εταιρειών που..

Statoil: Συνεχίζεται έως το 2022 η παραγωγή στην πλατφόρμα Statfjord Α

Από το worldenergynews.gr
Η νορβηγική εταιρεία Statoil σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή στην παλαιότερη πλατφόρμα πετρελαίου που είναι ακόμα σε λειτουργία, την Statfjord Α, έως το 2022, δύο χρόνια  παραπάνω  από την προηγούμενη πρόβλεψη, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η εταιρεία στο Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας.

"Πριν την διακοπή της παραγωγής και ενώ  το έργο θα βρίσκεται σε εξέλιξη ενδέχεται να αξιολογηθούν οι δυνατότητες για συνέχιση της παραγωγής πέραν του  2022," σημείωνεται στην επιστολή σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η Statoil είχε ..