Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Παγκόσμιο ρεκόρ κερδών ύψους 130 δισ. δολ. χρειάζεται η Saudi Aramco για την IPO

Από το worldenergynews.gr
Η Saudi Aramco είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως  αλλά η αποτίμηση της απαιτεί ετήσια κέρδη περίπου 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα  για πρώτη φορά τον επόμενο χρόνο, πρέπει είτε να εκπλήξει τους επενδυτές με κέρδη παγκοσμίου ρεκόρ είτε να μειώσει τις εκτιμήσεις του αξίας 2 τρις.  δολαρίων στην αρχική δημόσια εγγραφή (IPO).

Οι επενδυτές συζητούν εδώ και πολύ καιρό αν η Aramco θα μπορούσε να εκτιμηθεί ,,,

Αποκρατικοποίηση ΔΕΣΦΑ vs. ΤΑΙΠΕΔ

Από το euro2day.gr
Η τιμή πώλησης ενός συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου που περιλαμβάνει αγωγούς και εγκαταστάσεις ΥΦΑ είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και αποτελεί ένα μείγμα επιχειρηματικότητας και διπλωματίας.

Ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το εν λόγω σύστημα είτε η διπλωματία υπερτερεί της επιχειρηματικότητας είτε το αντίθετο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι που διαμορφώνει το τελικό τίμημα του προς πώληση συστήματος μεταφοράς αερίου.

Οι πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για τέτοιου είδους αγοροπωλησίες σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η Νοτιοανατολική Ευρώπη (Βαλκανική) και η Μέση Ανατολή.

Η εμπειρία που υπάρχει σε τέτοιου είδους αγοροπωλησίες..

Τα καυσαέρια των πλοίων ενισχύουν τις καταιγίδες

Από το energy.reporter.com.cy
Οι καταιγίδες ακριβώς πάνω από τις δύο πιο πολυσύχναστες στον κόσμο διαδρομές των πλοίων είναι σημαντικά ισχυρότερες σε σχέση με τις καταιγίδες πάνω από άλλες περιοχές των ωκεανών, τις οποίες δεν διασχίζουν εμπορικά πλοία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη -η πρώτη που συσχετίζει άμεσα τα καυσαέρια των πλοίων με την ένταση των καταιγίδων- διαπίστωσε ότι οι αστραπές συμβαίνουν..

Γρηγορίου: Η εξαιρετική συνεργασία ΕΛΠΕ και Total εχέγγυο για θετικά αποτελέσματα

Από το energypress.gr
Η εκπροσώπηση της Total, σε ανώτατο επίπεδο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, από μόνη της σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που τρέφει ο γαλλικός όμιλος για τη χώρα μας» ανέφερε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια και ο γαλλικός όμιλος Total έχουν αναπτύξει ..