Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πλαίσιο Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση CNG/LNG

Από το energypress.gr
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε το πλαίσιο Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου όπως κατέληξε σχετικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Δείτε σε επισυναπτόμενο αρχείο το σχετικό ΦΕΚ με όσα προβλέπει το πλαίσιο Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής CNG/LNG...

Η Κίνα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εθισμό της στο αμερικανικό πετρέλαιο

Από το capital.gr
Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα απέκτησε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη Δευτέρα, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα εξαιρέσει το αμερικανικό πετρέλαιο από τον τελευταίο γύρο αντιποίνων. Παρά τις πολυάριθμες απειλές της Λαϊκής Δημοκρατίας να επιβάλλει εκδικητικούς δασμούς στις εισαγωγές αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) -ως απάντηση στους..

Οι πετρελαϊκές «ζυγίζουν» επενδύσεις 300 δισ. δολαρίων

Από το energypress.gr
Οι μεγάλες πετρελαϊκές ετοιμάζονται να αναλάβουν ένα νέο μεγάλο ρίσκο έχοντας προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 300 δισ. δολαρίων για το 2019 και το 2020. Πρόκειται για projects τα οποία ξεπερνούν εκείνα που έγιναν συνολικά το διάστημα 2015-2017 όταν άρχισαν να γίνονται ορατές οι συνέπειες της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Το «κακό προηγούμενο», το οποίο «έριξε έξω» τους προϋπολογισμούς των επιχειρήσεων για..

Μετά την Αγκόλα, η Total ενισχύει την παρουσία της στην Αφρική - Προχωρεί σε νέες πετρελαϊκές επενδύσεις

Από το worldenergynews.gr
Λίγο μετά την έναρξη ενός νέου project στην Αγκόλα, η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total ανακοίνωσε  ότι αναζητούσε περισσότερους πόρους στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Σενεγάλης και της Μαυριτανίας.

Η εταιρεία έχει ιστορικά ισχυρή παρουσία στην Αφρική και, ενισχυμένη από τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και τους βελτιωμένους..

Energean: Δυνητικοί αξιοποιήσιμοι πόροι 212 δισεκ. κ.μ. αερίου στο Ισραήλ – Στα 349 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πλέον τα βεβαιωμένα αποθέματα του ομίλου

Από το energypress.gr
Σε 212 δισεκ. κυβικα μέτρα φυσικού αερίου (7,5 τρισεκ. κυβικά πόδια) και 101 εκατ. βαρέλια ρευστών υδρογονανθράκων προσδιορίζονται οι δυνητικοί αξιοποιήσιμοι πόροι (gross prospective resources) στα υπεράκτια οικόπεδα της Energean (LSE:ENOG) στο Ισραήλ, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη έκθεση (Competent Persons Report -CPR) που συνέταξε ο ανεξάρτητος οίκος Netherland Sewell & Associates (NSAI), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.  

Επιπλέον με την έκθεση, η οποία είναι..

Οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε μια οικονομία πετρελαίου

Από το capital.gr
Η αμερικανική αγορά πετρελαίου έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία. Εδώ, για παράδειγμα, είναι τα τελευταία στοιχεία για τις εισαγωγές και εξαγωγές αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων των ΗΠΑ, που δημοσίευσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) στα τέλη του περασμένου μήνα:

Η Eni Εξασφάλισε Νέα Αδεια για Ερευνες Υδρογονανθράκων στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ

Από το energia.gr
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni έλαβε νέα άδεια ερευνών για το πεδίο Nour που βρίσκεται στην παραγωγική λεκάνη του Δέλτα του Ανατολικού Νείλου, στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Οι αιγυπτιακές αρχές ενέκριναν..

Γιατί τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης άλλαξαν την εικόνα της πόλης. Επεκτάθηκε η ηλεκτροδότηση, δημιουργήθηκαν νέα εργοστάσια, ανασχέθηκε η μετανάστευση. Οι επενδύσεις που άλλαξαν την Ελλάδα...

Από το mixanitouxronou.gr
Άνοιξη 1962. Ένας Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας ανακοινώνει ότι με τη συνεργασία της αμερικάνικης Standard Oil Company, θα κατασκεύαζε τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης και έτσι θα ξεκινούσε μία νέα περίοδος για τη βόρεια Ελλάδα και συνολικά τη χώρα. Οι αλλαγές που προκλήθηκαν από αυτή την επένδυση ήταν εντυπωσιακές. 

Η Θεσσαλονίκη του ‘60 

Η Θεσσαλονίκη ήταν μία αγροτική περιοχή, ειδικά μετά..