Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΙΟΒΕ: Η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα δεν αυξάνει τα έσοδα του Δημοσίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ιοβε
Από το energypress.gr
Η μελέτη του ΙΟΒΕ με θέμα «Επιπτώσεις από την νέα αύξηση της φορολογίας καυσίμων στην λειτουργία του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών και στην ελληνική οικονομία» δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Στόχος της μελέτης είναι η εκτίμηση των επιπτώσεων για τον κλάδο, τα δημόσια έσοδα, αλλά και την ελληνική οικονομία από την αύξηση των συντελεστών ΕΦΚ για τις βενζίνες, το πετρέλαιο κίνησης (Ιανουάριος 2017) και το πετρέλαιο θέρμανσης (Οκτώβριος 2016).

Το ΙΟΒΕ σημειώνει ότι η φορολογία στα καύσιμα στην Ελλάδα αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ, όπως και η συνεισφορά των εσόδων από τους φόρους στα πετρελαιοειδή. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών επηρεάστηκε σημαντικά από την οικονομική κρίση, γεγονός που αποτυπώνεται στη μείωση των πωλήσεων και της απασχόλησης , όπως και στα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα κλάδου.

Εκτιμά, δε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΦΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για καλπη png
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας γνωστοποιούµε τα αποτελέσµατα των Αρχαιρεσιών του Σωµατείου µας για όλα τα όργανα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΡΓΑΝΑ

Διεθνείς οργανώσεις καλούν τη Νορβηγία να σταματήσει τις γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη αλασκα
Από το pronews.gr
Διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τη Νορβηγία να σταματήσει τις δραστηριότητες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική, λόγω των αρνητικών συνεπειών για το κλίμα.

Οι ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων των Greenpeace και Sierra Club, συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Υπουργό Πετρελαίου της σκανδιναβικής χώρας, Τορντ Λίεν, ζητώντας του να ανακαλέσει τις άδειες γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η πρόσφατη προκήρυξη για τον 24ο σχετικό γύρο αδειοδότησης, βρίσκεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της χώρας στα πλαίσια της παγκόσμιας συμφωνίας του Παρισίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων δεν μπορεί να..

Μήπως η δουλειά απειλεί το I.Q σας;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μήπως η δουλειά απειλεί το I.Q σας;
Από το lifo.gr
"Κάνε το χόμπι σου δουλειά και δεν θα κουραστείς ούτε μέρα" είναι ένα από προσφιλή μότο των απανταχού εργασιομανών και ερωτευμένων με το αντικείμενο της εργασίας τους, όμως μάλλον τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε μελέτη που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και για λογαριασμό αυστραλιανού πανεπιστημιακού ιδρύματος.   

Συγκεκριμένα, και βάσει της μελέτης που εκπονήθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικονομίας της Μελβούρνης, προέκυψε ότι εργαζόμενοι, που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 35-40 ετών και εργάζονται για περισσότερες από 25 ώρες την εβδομάδα δεν ήταν σε θέση να δοκιμαστούν σε βασικά τεστ νοημοσύνης (δεξιότητες μνήμες, ανάκλησης γνώσεων, κ.λπ) και συγκριτικά με όσα μπορούσαν να καταφέρουν 2 ή 5 χρόνια πίσω, αλλά κυρίως σε περιόδους που εργάζονταν σαφώς λιγότερες ώρες.    

Η εντατική εργασία κρατά σε..

Σκανδαλώδης «γκάφα» ανατρέπει γεωτρήσεις

Από το philenews.com
Λευκωσία: Γκάφα ολκής -για την οποία κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη- αποκαλύφτηκε στη συμφωνία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού, αφού σε αυτήν περιλαμβάνονται μονοπωλιακοί όροι υπέρ της κοινοπραξίας των DP World και GAP Vassilopoulos, κατ' αντίθεση με τη διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών και της Αρχής Λιμένων.

Από τον συγκεκριμένο όρο, ο οποίος εντοπίστηκε μετά την υπογραφή της εταιρείας, έχει ήδη προκληθεί σοβαρό πρόβλημα με τις δραστηριότητες υποστήριξης της υπεράκτιας βιομηχανίας υδρογονανθράκων.

Το γεωτρητικό πρόγραμμα της Τotal βρίσκεται στον αέρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ και εταιρείες που ..

Καβάλα: Πρωτοφανής επίθεση συνδικαλιστών της Καβάλα Όιλ κατά δημοσιογράφου

Αποτέλεσμα εικόνας για Καβάλα: Πρωτοφανής επίθεση συνδικαλιστών της Καβάλα Όιλ κατά δημοσιογράφου
Από το thessalonikipress.gr
Όπως φαίνεται οι συνδικαλιστές της Καβάλα Όιλ  και ο Πρόεδρος  Μανώλης Κελαϊδάκης αποκτούν και ένα νέο ρόλο, αυτόν του ελέγχου των απόψεων δημοσιογράφων που αποτυπώνουν την άποψη τους όχι στα σημεία ενημέρωσης του μέσου , αλλά στις στήλες όπου καταγράφονται οι απόψεις τους.
Αυτό τον έλεγχο αλλά και μια πρωτοφανή επίθεση δέχτηκε η  διευθύντριας σύνταξης της Νέας Εγνατίας Σίσσυς Ακοκαλίδου. Η γνωστή δημοσιογράφος στην προσωπική και επώνυμη στήλη της «Ευθαρσώς και Επωνύμως» αποτύπωσε την θέση της για το γνωστό θέμα της μετατροπής των μετοχών της Καβάλα Όιλ και της συγχώνευσής της με τη μητρική Energean Oil & Gas.

Η συνέχεια ήταν η απίστευτη αντίδραση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της Καβάλα Όιλ Μανώλη Κελαϊδάκη στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στους οποίους συμμετείχαν και άλλοι εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και απολυμένοι της ΒΦΛ

Διαβάστε την άποψη της δημοσιογράφου που προκάλεσε την απίστευτη αντίδραση των συνδικαλιστών

Η Ενεργειακή Ενδυνάμωση της Τουρκίας Ανατρέπει τους Σχεδιασμούς για την Πλήρη Εκμετάλλευση των Κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδα
Από το energia.gr
Μία σειρά από διαδοχικά γεγονότα τις τελευταίες δύο εβδομάδες γύρω από Τουρκία και τις επιδιώξεις της στον ενεργειακό τομέα και όχι μόνο δεν αφήνουν σχεδόν καμία αμφιβολία για το νέο παιχνίδι που στήνει η Τουρκική κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με απώτερο στόχο την ανάδειξη της Τουρκίας ως του βασικού ενεργειακού κόμβου της ΝΑ Ευρώπης αλλά και της εγγύς Μέσης Ανατολής. Μια μικρή επίδειξη του κομβικού ρόλου της Τουρκίας στα ενεργειακά πράγματα της περιοχής που διαπιστώσαμε την περασμένη εβδομάδα όταν παρά τα σοβαρά προβλήματα της ασφάλειας που αντιμετωπίζει η γείτονα πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, στην Κων/πολη η σύνοδος του World Energy Council που συγκέντρωσε πάνω από 5,000 συνέδρους και εκθέτες. Με σειρά επίσημων και μη συναντήσεων με την συμμετοχή τόσο..

Εμπλοκή στις Διαπραγματεύσεις της Αθήνας για τις ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδα
Από το energia.gr
Σε «κενό αέρος» έχουν πέσει οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την Ιταλία, την Αλβανία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επιμένει να παρουσιάζει μια εξωραϊσμένη, αν όχι εικονική, πραγματικότητα περί των διαπραγματεύσεων και να διατείνεται ότι όλα βαίνουν καλώς. Η κατάσταση, όμως, είναι εντελώς διαφορετική σε όλα τα μέτωπα.

Ακόμη και η συμφωνία με τη Ρώμη, που είχε βρεθεί σε πολύ ώριμο στάδιο, έχει πλέον παγώσει, λόγω παλινωδιών της ιταλικής κυβέρνησης και καθυστερήσεων της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα, η επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων δεν προμηνύεται θετικές εξελίξεις επί της Συμφωνίας του 2009. Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές, που μίλησαν ανωνύμως στο «Βήμα», η όξυνση που προκλήθηκε λόγω του «Τσάμικου» έχει οδηγήσει τον Νίκο Κοτζιά να αναζητεί δυναμικές απαντήσεις για αντιστροφή της εικόνας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επέκταση των χωρικών υδάτων με..

Nέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακάλυψε η TOTAL

Αποτέλεσμα εικόνας για Nέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακάλυψε η TOTAL
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με ενημέρωση του Norwegian Petroleum Directorate, μίας κυβερνητικής υπηρεσίας που βοηθά στη διαχείριση και ρύθμιση του πετρελαϊκού τομέα της Νορβηγίας, η TOTAL μετά από έρευνες ανακάλυψε σε περιοχή της Βόρειας Θάλασσας και συγκεκριμένα στο πεδίο Martin Linge νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η ποιότητα του φυσικού αερίου κρίνεται ιδιαιτέρως καλή, ενώ με βάση τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις η ποσότητά του κυμαίνεται μεταξύ 2 και 11 εκατομμυρίων κανονικών κυβικών μέτρων ισοδύναμου πετρελαίου «Sm3 ι. π.».
Η παραγωγή φυσικού αερίου από το νέο κοιτάσμα αναμένεται να ξεκινήσει το 2018

Φωτό: EPA/PTTEP

Τουλάχιστον δύο νεκροί σε έκρηξη στην BASF

Αποτέλεσμα εικόνας για Τουλάχιστον δύο νεκροί σε έκρηξη στην BASF
Από το energypress.gr
Ισχυρή έκρηξη στη βιομηχανία χημικών BASF έσπειρε το μεσημέρι τον τρόμο στους κατοίκους του Λούτβιχσχαφεν και των γύρω περιοχών. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το μεσημέρι την έδρα της γερμανικής χημικής βιομηχανίας BASF στο Λούτβιχσχάφεν σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Από την έκρηξη προκλήθηκε σειρά πυρκαγιών, ενώ μαύρος καπνός κάλυπτε επί ώρες τον ουρανό πάνω από τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δύο ακόμα εργαζόμενοι της βιομηχανίας αγνοούνται. Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα αίτια του δυστυχήματος. Στο μεταξύ όλες οι πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αστυνομία ήταν σε θέση να αποκλείσει ένα τρομοκρατικό υπόβαθρο.

Λίγο μετά την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε ..