Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Και ξαφνικά εμπλοκή στο Ελληνικό από το Υπ. Πολιτισμού; - «Αρχαιολογικός χώρος σχεδόν όλη η περιοχή»!


Από το pronews.gr
Τις διαδικασίες ανακήρυξης σχεδόν ολόκληρης(!) της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε αρχαιολογικό χώρο προτίθεται να ξεκινήσει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ), όπως ενημερώνει με κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε στις 2 Αυγούστου στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευματα απειλείται κοινώς, να «τιναχθεί έτσι στον αέρα» μια παραχώρηση που έχει μάλιστα συμβατικά ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του κυρωτικού νόμου προκειμένου αυτός να ψηφισθεί από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι..

Tο μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου αναχωρεί από το λιμάνι του Ρότερνταμ

Αποτέλεσμα εικόνας για Tο μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου αναχωρεί από το λιμάνι του Ρότερνταμ
Από το naftikachronika.gr
Το «Pioneering Spirit», το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου, ιδιοκτησίας της Ολλανδοελβετικής εταιρείας offshore Allseas, αναχωρεί από το λιμάνι του Ρότερνταμ στις 6 Αυγούστου 2016. Το πλοίο θα απασχοληθεί σε εργασίας αποσυναρμολόγησης πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου.

Ενώνουν δυνάμεις Κίνα & Βενεζουέλα στην παραγωγή πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το sigmalive.com
Ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη ζώνη πετρελαϊκών γεωτρήσεων στο Ορινόκο, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα, οι κρατικές πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας και της Βενεζουέλας.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην περιοχή αυτή, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου, παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιδιώκει την..

Η βουτιά του αργού διπλασίασε τα χρέη των oil majors στα 138 δισ. δολάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι τιμές των -άλλων, πλην του πετρελαίου- εμπορευμάτων άρχισαν να σημειώνουν ραγδαία πτώση, τα ανώτερη στελέχη των πετρελαϊκών κολοσσών κοίταζαν προς την πλευρά των συναδέλφων τους στις εταιρείες εξόρυξης πρώτων υλών μάλλον με αλαζονία. Οι εταιρείες τους είχαν ισχυρούς ισολογισμούς με υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές και χωρίς πολύ μεγάλη μόχλευση. Τώρα, δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατρακύλας των τιμών του πετρελαίου τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς τα χρέη των oil majors έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ συνολικά από το 2008 έχουν ανέβει πάνω κατά 1000%!

Όπως αναφέρεται..

Πενήντα μέτρα πολιτισμός..


 Από το mandatoforos.blogspot.gr
Τόσο είναι απ' τις ακτές του Ατλαντικού, τις Κοπακαμπάνες και τις Ιπανέμες, μέχρι την πρόσοψη των ξενοδοχείων και των πολυκατοικιών της παραλιακής λεωφόρου.
     Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός.
     Από 'κει και πίσω οι νονοί και οι βαρώνοι, η πορνεία, τα ναρκωτικά, το
έγκλημα, η φτώχια, ή βρώμα και ο τρίτος κόσμος.

     Και τα λεφτά. Τα πολλά λεφτά, τα μαύρα, τα βρώμικα, τα εργολαβικά και τα πολιτικά,
     ..αυτά που φαγώθηκαν για να χτιστούν στάδια, κτήρια κι εγκαταστάσεις που σε είκοσι μέρες από τώρα θα στέκουν άχρηστες και έρημες.
     Λεφτά που δεν..

Ιράν: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιράν: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες
Από το pronews.gr
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από μια έκρηξη ενός ιρανικού αγωγού αερίου που σημειώθηκε νωρίς σήμερα κοντά στην πόλη Τζονάβεχ στην νότια επαρχία Μπουσέχρ, ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο κυβερνήτης της πόλης, Αλί Πάκνετζαντ δήλωσε στο IRNA πως μέλη ομάδων διάσωσης έχουν σταλεί στην περιοχή, ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αιτία της έκρηξης.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

«Η φωτιά τίθεται ..

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα
Από το kavalapress.gr
Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, υπογράφουν δεκάδες ομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία της χώρας.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας που γίνεται για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους» αναφέρουν, μεταξύ άλλων σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε αυτό συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «ένα ακόμα παράδειγμα επιχείρησης που αφού για χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους της για να μεγαλώνει η κερδοφορία της, τώρα επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο, όσους από αυτούς, δεν δεχτούν να μετατραπούν σε πραγματικούς σύγχρονους σκλάβους».

ΓΙΑΤΙ η NASA ΣΤΑΜΑΤΑ τις ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ; Τι ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ΜΑΘΟΥΜΕ; (video)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΤΙ η NASA ΣΤΑΜΑΤΑ τις ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ; Τι ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ΜΑΘΟΥΜΕ; (video)
Από το diadrastika.com
Τι είναι αυτό που με κανέναν τρόπο δεν θέλει να μάθουμε και αποφασίζει να διακόψει τις ζωντανές συνδέσεις από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό; Περιμένει κάτι ή κάποιους που δεν πρέπει να δούμε;

Παρά πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τις ζωντανές συνδέσεις από το ΔΔΣ και προσπαθούν να βγάλουν διάφορα συμπεράσματα, τα οποία συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τα «πιστεύω» της NASA.

Όμως, η αεροδιαστημική υπηρεσία αποφάσισε να τερματίσει αυτά τα live, τα οποία θα καταργηθούν σταδιακά τον Αύγουστο και θα διακοπούν οριστικά την 1η Σεπτεμβρίου του 2016.

Άραγε, η NASA «βαρέθηκε» να γίνονται τα video της από τις ζωντανές συνδέσεις «έρμαιο» κάποιων εναλλακτικών ειδήσεων από διάφορα blogs στο internet και αλλού και έτσι αποφάσισε να μην εκτίθεται σε αυτά; Ή μήπως θέλει να κρύψει αυτό δεν θέλει να μάθουμε;

Φαίνεται, όμως,

Σοκ στην Βρετανία από το Project Condign: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων!

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων!
Από το pronews.gr
Σοκ στην Βρετανία από την αποκάλυψη του Project Condign, της επιχείρησης του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, της οποίας έγγραφα που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων στην Γη!

Σε σχετικό αποχαρακτηρισμένο απόρρητο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ύπαρξή τους είναι «αδιαμφισβήτητη» και έχουν τις ικανότητες να «ίπτανται, προσγειώνονται, απογειώνονται, να επιταχύνουν με εξαιρετικές ταχύτητες, να αλλάζουν πορεία και να εξαφανίζονται».

Να σημειώσουμε ότι "Για λόγους εθνικής ασφάλειας" δεν αποχαρακτηρίστηκε το σύνολο των εγγράφων με τα αποτέλεσματα της έρευνας!

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν..

Επιθυμεί Τελικά η Κυβέρνηση την Αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων;

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιθυμεί Τελικά η Κυβέρνηση την Αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων;
Από το energia.gr
Στις αρχές του 2010 λίγους μήνες μετά την εκλογή της μοιραίας (για τα όσα ακολούθησαν) κυβέρνησης Γ.Α. Παπανδρέου, όταν υφυπουργός του αναβαθμισμένου και μετονομασθέντος Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής ανέλαβε ο Γιάννης Μανιάτη, οπότε, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της αξέχαστης Τίνας Μπιρμπίλη, ξεκίνησε ουσιαστικά μία νέα περίοδος στην πολυκύμαντη ιστορία των ερευνών υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Να θυμίσουμε ότι με την απορρόφηση της πάλαι ποτέ ΔΕΠ – ΕΚΥ το 1998 από την νεοσύστατη ΕΛΠΕ ΑΕ σταμάτησε ουσιαστικά κάθε ερευνητική προσπάθεια. Η δε τότε διοίκηση της ΕΛΠΕ έκανε ό, τι ήτο δυνατό για να σταματήσουν οι όποιες ερευνητικές εργασίες είχαν ξεκινήσει από τους ξένους παραχωρησιούχους στο πλαίσιο του Α’ Διεθνούς Γύρου Αδειοδοτήσεων. Όμως την περίοδο 2010-2011 με τις τιμές του αργού να αυξάνονται σταθερά και το ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών να αναζωπυρώνεται και τις πιέσεις των δανειστών να εντείνονται καθημερινά, με στόχο την δημιουργία νέων πλουτοπαραγωγικών πηγών για το Ελληνικό Δημόσιο, η απόφαση για αξιοποίηση του όχι ευκαταφρόνητου υδρογονανθρακικού πλούτου της χώρας ελήφθη σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.  

Το πρώτο βήμα ήτο..

Απώλειες στην ημέρα, κέρδη στην εβδομάδα για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Παρασκευή, που αν και περιόρισαν τις αρχικές ζημιές δεν κατάφεραν να αποφύγουν τα αρνητικά πρόσημα, αφού τα στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν για έκτη συνεχή εβδομάδα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 13 σεντς ή 0,3% στα 41,8 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα, στην εβδομάδα το πετρέλαιο πέτυχε μικρά κέρδη ύψους 0,5%.