Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Baker Hughes: Μειώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις περιόρισαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα   και ο αριθμός των εξέδρων  μειώθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση, καθώς οι παραγωγοί περικόπτουν  τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν..

Ολοκληρώθηκε το ελληνικό τμήμα του αγωγού TAP

Από το euro2day.gr
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο οποίος στις αρχές Δεκεμβρίου μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία, προκειμένου το 2020 να ξεκινήσουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία και αργότερα σε περισσότερες χώρες της Βαλκανικής.

Πρόκειται, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, για έργο ιδιαίτερης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς συμβάλλει..

Πώς αλλάζει ο χάρτης στην αγορά φυσικού αερίου

Από το capital.gr
Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Elpedison αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά του  υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG το 2020, όπως έδειξε η πρώτη μεγάλη μάχη, που έλαβε χώρα προ ημερών. Συγκεκριμένα, οι τρεις εταιρείες εξασφάλισαν τη μερίδα του λέοντος στον προγραμματισμό που έκανε ο ΔΕΣΦΑ για την έλευση φορτίων LNG την επόμενη χρονιά, στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Αυτό σημαίνει..