Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Θα έρθουν να μας πάρουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια; Μολών Λαβέ!

ΤΟ ΧΡΕΟΣ !...

Τι σκαρώνουν οι Γάλλοι, που φέρνει ρίγη ανατριχίλας στους Γερμανούς;


Το Γαλλικό Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε στις 2/4 πως η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, Πρόεδρος της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα το Δεκέμβριο στο Παρίσι (COP21), σχημάτισε στις 25/3 μια επιτροπή, αποτελούμενη απ' τον CEO της Engie (πρώην GDF-Suez) Gerard Mestrallet, τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης και νυν Διευθυντή του WWF Γαλλίας Pascal Canfin και τον οικονομολόγο Alain Grandjean της εταιρείας συμβούλων Carbone 4. 

Σε επιστολή της προς τα 3 στελέχη στις 25/3 η Ρουαγιάλ προσδιορίζει το αντικείμενο της επιτροπής ως την "υποβολή προτάσεων για προσδιορισμό μιας τιμής του δικαιώματος εκπομπών CO2 σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία να οδηγήσει τις επενδύσεις στα πιο ευνοϊκά για το κλίμα έργα". Και εστιάζει το αντικείμενο σε τρεις τομείς: α) να μελετήσουν άλλα συστήματα εμπορίας εκπομπών που έχουν ελάχιστη και μέγιστη τιμή δικαιώματος και να εξετάσουν πως η τιμή θα μπει σε ισχυρή ανοδική τροχιά, β) να εξετάσουν πώς μπορεί να μπει τιμή δικαιώματος εκπομπής σε τομείς που δεν καλύπτονται απ' το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών (ETS), όπως τα κτήρια και οι μεταφορές, γ) να εξετάσουν πως μπορεί να τεθεί μια ελάχιστη τιμή CO2 για την ηλεκτροπαραγωγή σ' όλη την Ευρώπη, είτε μέσω περιφερειακών συνεργασιών είτε μέσω εθνικής νομοθεσίας, που θα εξαπλώνεται σταδιακά.

Είναι προφανές πως οι Γάλλοι, που βασίζουν την..

Ράλι άνω του 6% για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για Ράλι άνω του 6% για το αργό
Ράλι καταγράφουν οι τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα, με τις προσδοκίες για μία συμφωνία μεταξύ των κυριότερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για πάγωμα του πετρελαίου να είναι πιο ενισχυμένες από ποτέ.

Η μείωση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ και η αισιοδοξία για το προτεινόμενο πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, που θα συζητηθούν από τους παραγωγούς σε συνάντησή τους στη Ντόχα στις 17 Απριλίου, οδήγησε το αργό σε κέρδη που ξεπερνούν ακόμη και το 6%.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας παραμένει ..

ΕΛΠΕ: H αποτίμησή τους βρίσκεται… στον πάτο του βαρελιού


Μπορεί η ελληνική οικονομία να διέρχεται παρατεταμένη κρίση και η αξιολόγηση να βρίσκεται (ακόμα) επί θύραις, εντούτοις υπάρχουν επιχειρήσεις, που έχουν στέρεες βάσεις και θετικές προοπτικές ανάπτυξης, αλλά στο Χρηματιστήριο η αποτίμησή τους βρίσκεται… στον πάτο του βαρελιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ΕΛΠΕ…

Η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων έκλεισε χθες στα 3,55 ευρώ, διαμορφώνοντας μία αποτίμηση της εταιρείας στο 1,085 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σε πραγματικούς όρους, η αποτίμηση είναι όσο… μερικών βενζινάδικων – και σπεύδω αμέσως να εξηγήσω το γιατί.

Τα ΕΛΠΕ, είχαν αγοράσει τα 800 πρατήρια της BP, έναντι 359 εκατ. ευρώ. Εκτός από τηνBP, έχουν φυσικά και τα 909 πρατήρια της ΕΚΟ, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν βέβαια και οι αποθηκευτικοί χώροι και για τις δύο φίρμες, η αξία των οποίων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητοι.

Αν, λοιπόν, έδωσαν τα ΕΛΠΕ 359 εκατ. για τα ..

Έρευνα στη Βουλγαρία για πιθανό καρτέλ στην αγορά καυσίμων


Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Βουλγαρίας πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα εφόδους σε δύο εταιρείες εμπορίας καυσίμων στα πλαίσια έρευνας που αφορά το μοναδικό διϋλιστήριο της χώρας και επτά συνολικά εταιρείες του κλάδου. ανάμεσά τους και

Σύμφωνα με το Reuters, η έρευνα αφορά ενδεχόμενες πρακτικές καρτέλ για ευθυγράμμιση των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ. Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στα ..

Ανακοίνωση ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελκε ελπε
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Χθες Πέµπτη 07/04/16 πραγµατοποιήθηκε διευρυµένη Γραµµατεία της ΕΛΚΕ, όπου οµόφωνα αποφασίστηκε ότι τις θέσεις και τις απόψεις της παράταξης από τώρα και στο εξής, εκπροσωπούν οι κάτωθι εκλεγµένοι συνάδελφοι:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

1022015
H ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Λιμανιών Ελλάδας, η οποία σήμερα πραγματοποιεί 24ωρη Πανλιμενική Απεργία, ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, στο οποίο προχωράει η Κυβέρνηση.

Ξεχνώντας κάθε δέσμευσή της περί δημοσίων λιμανιών, η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ στην Cosco και αντί να κατοχυρώνει τη δουλειά και τις εργασιακές σχέσεις εκατοντάδων εργαζομένων, περιορίζεται στα συνήθη μεγάλα λόγια και στα ευχολόγια που δεν κοστίζουν τίποτα.

Η Συνομοσπονδία είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο ξεπούλημα των Λιμανιών της χώρας και θα στηρίξει με κάθε μέσο και τρόπο το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατοχύρωσης των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, το οποίο θεωρεί υψίστης σημασίας και άμεση υποχρέωση της Κυβέρνησης, θα παράσχει κάθε είδους ενεργούς στήριξης στους εργαζόμενους, σε συνεργασία με την Ο.Μ.Υ.ΛΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Λιμανιού.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Τα ΕΛΠΕ στηρίζουν με υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών στο ALBA

Τα ΕΛΠΕ στηρίζουν με υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών στο ALBA
 Δυο  πλήρεις υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές, που προσφέρονται με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΠΕ, προκηρύσσει το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece για το Ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.

 Η πρώτη υποτροφία αφορά σε σπουδές σε προγράμματα εξειδίκευσης (Masters) και η δεύτερη υποτροφία σε σπουδές στο πρόγραμμα The ALBA MBA (full time). Οι υποτροφίες απευθύνονται σε νέους και νέες έως και 35 ετών, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Θριασίου (Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ασπρόπυργος, Μέγαρα, Ν. Πέραμος), ή της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Τρίτη, 31 Μαΐου 2016. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να..

Εξέγερση μετόχων στην BP λόγω αύξησης μισθού του CEO


Αντιμέτωπος με τη οργή των μετόχων της BP βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής Bob Dudley, λόγω της αύξησης 20% της αμοιβής του για το 2015, την ίδια χρονιά που η εταιρεία κατέγραψε τις μεγαλύτερες ετήσιες ζημιές της.

Ο αριθμός των μετόχων που αντιδρούν όλο και αυξάνεται, με την εταιρεία να προχωρά σε διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής μαζί τους σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν μια σύγκρουση κατά την ετήσια συνέλευση της εταιρίας την επόμενη Πέμπτη, ανέφεραν πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Η BP δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα αλλαγής της..

Τράπεζα Αττικής : Ποιες κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες έβαλαν λεφτά και τα έχασαν

Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζα αττικης
Το μερίδιο του λέοντος σε ότι αφορά τη συμμετοχή εισηγμένων εταιρειών στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών απέσπασε περιέργως η Attica Bank, η πέμπτη τη τάξει τράπεζα σε μερίδιο αγοράς, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων, που είναι εξόχως αποκαλυπτικές. Το συνολικό ποσό που έβαλαν στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών οι εισηγμένες ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν προς την Αττικής! Πρόκειται μάλιστα για χρήματα που δόθηκαν σε μία τράπεζα που όχι απλά διαθέτει πολύ μικρό μερίδιο αγοράς, αλλά επιπλέον η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica διενεργήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα (με όρους τιμής προς λογιστική αξία) σε σχέση με αυτές των συστημικών τραπεζών. Και φυσικά τα χρήματα αυτά κινδυνεύουν να μην τα πάρουν ποτέ πίσω, λόγω της μεγάλης πτώσης της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Αττικής.

Ας δούμε όμως ποιες είναι αυτές οι εταιρείες που βγήκαν χαμένες από αυτήν τους την επένδυση: