Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τι απαιτεί η Τρόικα στα εργασιακά – Πάγωμα τριετιών από 14/2/13!


Το 2013 η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως ο “αργός θάνατος” του Έλληνα εργαζόμενου, καθώς από την ημέρα εκείνη και μετά ο εκάστοτε εργοδότης θα μπορεί να επιβάλλει στους νέους υπαλλήλους του το “αστρονομικό” ποσό των 586 ευρώ μηνιαίως μεικτά, ανεξάρτητα εάν ο μισθωτός ....
είναι παντρεμένος, έχει παιδιά και εργάζεται 30 χρόνια ήδη! 
 

  

 
ΠΗΓΗ:news.princeoliver.com

Βομβα Χρυσοχοΐδη σε Βενιζέλο: Βαγγέλη φύγε να σωθεί η παράταξη


Χρυσοχοΐδης: Βαγγέλη φύγε να σωθεί η παράταξη
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε με σαφέστατο τρόπο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι ο σημερινός του πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εγκλωβισμένος στα αρχικά του λάθη και στα αρχικά του στρατηγικά αδιέξοδα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκπομπή της ΝΕΤ, ζήτησε τη δημιουργία ενός κόμματος κεντροαριστερής κατεύθυνσης με την αναδιάταξη όλων των συστημικών αστικών δυνάμεων που θέλουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, μπορεί να γίνει μέσα από το ΠΑΣΟΚ, είπε. Και συμπλήρωσε, όχι όμως με τη σημερινή του μορφή του γιατί αυτή το εξαϋλώνει. Εγώ, επισήμανε θέλω να επιδιώξω μια συνεννόηση μέσα στο χώρο του υφιστάμενου ΠΑΣΟΚ αλλά και του χθεσινού με την επιστροφή όλων εκείνων των δυνάμεων που έφυγαν είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ,είτε προς τη Νέα Δημοκρατία.
Τέλος, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό η χώρα θα αλλάξει πορεία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς  τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι -κατά την εκτίμησή του- και τα τελευταία.
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Ύποπτα παζάρια στο ΥΠΟΙΚ καταγγέλλει ο Μ. Καρχιμάκης


Ύποπτα παζάρια στο ΥΠΟΙΚ καταγγέλλει ο Μ. Καρχιμάκης
Σαφείς αιχμές για «ύποπτα παζάρια και αλισβερίσια» εξαπέλυσε εναντίον του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη σήμερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. 
Αφορμή στάθηκε η αιφνίδια απόφαση του να «ξηλώσει» τους επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
«Ύποπτα παζάρια και μοιρασιές στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών», αναφέρει χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή του στο Facebook, ο κ. Καρχιμάκης και απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών τονίζει:
«Κύριε Μαυραγάνη, αφού είχατε από τον Ιούλιο έτοιμη την απόφαση των κριτηρίων αξιολόγησης διευθυντών, προϊσταμένων και τμηματαρχών στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου σας, γιατί δεν την υπογράψατε;».
Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση: 
  
ΠΗΓΗ:.briefingnews.gr

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ: Εκτόξευσαν το χρέος της χώρας στο 170,7% με 3.500 αυτοκτονίες!



Άφωνοι οι πολίτες της χώρας πληροφορήθηκαν πριν από λίγο, όπως μετέδωσε το defencenet.gr, ότι μετά από 2,5 χρόνια αιματηρών θυσιών, μετά την οικονομική εξαθλίωση που τους επέβαλαν και οδήγησε χιλιάδες από αυτούς στην αυτοκτονία, βρίσκονται όχι απλώς στο σημείο που ξεκίνησε ο Γολγοθάς της χώρας, αλλά σε ακόμα χειρότερο σημείο!
Όλα αυτά τα μέτρα εξόντωσης του οικονομικού ιστού που θα οδηγούσαν "στην ανόρθωση της οικονομίας", "στον εκσυγχρονισμό του κράτους" και πάνω απ'όλα "στην μείωση χρέους και των ελλειμμάτων", κατέληξαν σε ένα χρέος το οποίο μπορεί να συναγωνιστεί μόνο το θράσος αυτών που μας κυβερνούν. Θράσος, να έχουν την απαίτηση να ζητούν και νέα μέτρα.
Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat, για την Ελλάδα δεν αποτελούν απλά την απόδειξη της χρεοκοπίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, αλλά επίσης αποδεικνύουν περίτρανα την απάτη και το παιχνίδι που παίχθηκε στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού.
Άρπαξαν τις οικονομίες τους, κατέστρεψαν την χώρα τους και ιδού τι κατάφεραν: Από το 9,8% που ήταν το ΑΕΠ το 2008 το πήγαν στο 9,4% αλλά η μεγάλη τραγωδία βρίσκεται αλλού: Από το 129,7% που ήταν το χρέος (με διαδοχικές αναθεωρήσεις οι οποίες δεν αναγνωρίζονται σε ότι αφορά τα στοιχεία-το γνωστό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ) έφτασε σήμερα το ... 170,6%!
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η όλη "κρίση" αφορά μία απάτη και μία λεηλασίας μιας ολόκληρης χώρας, όταν οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτού που συνέβη;
Και τι σημαίνει η μείωση του ελλείμματος από το 15,6% του 2009 (πλαστό έλλειμμα για να φανεί εν συνεχεία η βελτίωσή του) όταν σήμερα είναι στο 9,4%; Μπορεί να συκγκριθεί μόνο με το έλλειμμα του 2008, τελευταίας χρονιάς, πριν μπούν οι "μάγοι" του ΔΝΤ στην ΛΣΤΑΤ και με την συνεργασία του Γ.Παπακωνστναντίνουν αρχίσουν να "μαγειρεύουν" προς τα επάνω φυσικά το έλλειμμα για να δικαιλογήσουν την φυλάκιση της χώρας στα δεσμά τους.
Ειδικότερα, το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν στο 9,8% του ΑΕΠ το 2008, στο 15,6% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,7% του ΑΕΠ το 2010 και στο 9,4% του ΑΕΠ το 2011. Το δημόσιο χρέος ήταν στο 112,9% του ΑΕΠ το 2008, στο 129,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 148,3% του ΑΕΠ το 2010 και στο 170,6% του ΑΕΠ το 2011! 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μποϊκοτάζ στα Καύσιμα

Μποϊκοτάζ στα Καύσιμα - Τι Σημαίνει

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ



Ήρθε λοιπόν, μοιραία, η εποχή που πρέπει εκατομμύρια κόσμου να αναθεωρήσουν όλα όσα ήξεραν. Αφού όλα όσα ήξεραν, ξεκίναγαν από μια στάνταρ βάση. Δουλειά. Και όχι απλά δουλειά. Αλλά κάτι που να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Από αυτό το σημείο ξεκίναγαν όλα τα σχέδια που μπορούσε να κάνει κάποιος για τη ζωή του, όλα τα σχέδια που θα μπορούσε να κάνει για τα παιδιά του και για τα γεράματά του. Από εκεί ξεκινούσε επίσης η θεμέλια λίθος ενός πολιτεύματος. Ο νομιμόφρων πολίτης.
Αυτά τα εκατομμύρια νομίμοφρονων πολιτών δεν είχαν καν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τι ακριβώς θα κάνουν αν τους αφαιρεθεί από πάνω τους η δυνατότητα να έχουν ένα εισόδημα, οποιαδήποτε κι αν είναι η ιδιότητά τους. Δηλαδή απόφοιτοι δημοτικού, λυκείου, πανεπιστήμιου, ελεύθεροι επαγγελματίες, τεχνίτες, εργάτες και οτιδήποτε άλλο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν καμιά απολύτως γνώση του τι σημαίνει να μείνεις εκτός συστήματος.
Και με δεδομένο πως στα πλάνα τους δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να γίνουν πουτάνες, νταβατζήδες, μπράβοι, κλέφτες, δολοφόνοι ή απλά άστεγοι που θα τη βγάζουν στα παγκάκια και στους υπονόμους, το μεγάλο ερώτημα πέφτει βαριά κι ασήκωτα στο τραπέζι. Τι στο διάολο θα κάνουμε. Χωρίς εισόδημα δεν ζεις. Με εισόδημα πέντε - έξι κατοστάρικα και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από αυτό δεν ζεις. Δεν μπορείς όχι απλά να πληρώσεις όσα σου ζητάνε από το κράτος, δεν μπορείς να πληρώσεις για σπίτι, για φαΐ, δεν μπορείς να μεγαλώσεις παιδιά ούτε να γεννήσεις νέα, δεν μπορείς να τη βγάλεις καθαρή σε κανένα τομέα.
Κι όταν λέμε δεν μπορείς, είναι ξεκάθαρο. Η επιβίωση καθορίζεται από τις αντοχές του κάθε ατόμου και τις δυνατότητες του να φάει, να κοιμηθεί κάπου, να ζεσταθεί, να γιατρέψει την αρρώστια του. Δεν εξαρτάται από ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ. Δεν υπάρχουν άνθρωποι γκουρού σ΄αυτό το τόπο που να μπουν κάτω από το χώμα για ένα δυο χρόνια κρατώντας την αναπνοή τους μέχρι η ντόπια και ξένη Τρόικα να δώσουν το σήμα. Εμπρός μαρς τώρα τρως!! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιερό πόλεμο κατά της Ρωσίας κήρυξαν η Αλ Κάϊντα και οι σουνίτες ισλαμιστές!



«Αδέλφια, η Μόσχα έγινε εχθρός του Ισλάμ και των μουσουλμάνων, έγινε ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των πιστών και της θρησκείας μας». Με αυτά τα λόγια ο Σεΐχης Γιουσούφ Αλ-Καρνταβί – ο πιο σεβαστός θεολόγος στο κόσμο των σουνιτών, κήρυξε ιερό πόλεμο σήμερα στην Ρωσία και αυτό μόνο θετικό δεν είναι για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
Ο Αλ-Καρνταβί σε ένα κήρυγμα μίσους ζήτησε από τους πιστούς "Να πολεμήσουν την Ρωσία, όπου βρίσκονται γιατί φέρει ευθύνη για τις δολοφονίες άοπλων κατοίκων στη Συρία". Σίγουρα και η χθεσινός θάνατος 49 ισλαμιστών ανταρτών στον Καύκασο από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο κήρυγμά του.
Πρόκειται για τον  πνευματικό ηγέτη της εξτρεμιστικής πτέρυγας της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» στην Αίγυπτο, στη Συρία, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες του ισλαμικού κόσμου.
Ο Αλ-Καρνταβί έγραψε πάνω από 120 βιβλία, του έχουν απονεμηθεί οκτώ διεθνή βραβεία για την ανεκτίμητη προσφορά του στις μουσουλμανικές θεμελιώδες γνώσεις. Σήμερα είναι ένας θεολόγος με την μεγαλύτερη επίδραση στο κόσμο. Βρίσκεται στη τρίτη θέση στο κατάλογο «οι 100 πιο ευφυείς άνθρωποι του κόσμου» σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό «Prospect Magazine» και το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μητρόπουλος κατά Φωτόπουλου: Είσαι η καταρρέουσα συνδικαλιστική γραφειοκρατία



Με επιστολή του ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον Ανδρέα Κολλά και ζητάει άμεση σύγκλιση της Γραμματείας του κόμματος για να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαρνηθεί τη σημερινή οργανωτική δομή του συνδικαλιστικού κινήματος και να υιοθετήσει μια νέα πρωτοβάθμια δομή για το νέο συνδικάτο.
Η επίθεση του Αλέξη Μητρόπουλου αφορά πρωτίστως τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Αλέκο Καλύβη, και τον Γιώργο Γαβρίλη, όλα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος», που έχουν τον πρώτο ρόλο στα συνδικαλιστικά της Κουμουνδούρου και που στο παρασκήνιο προωθούν συγκρότηση «αντιμνημονιακής παράταξης» με στελέχη του «παλαιού» κυρίως ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Ανδρέας Κολλάς (θρυλικός συνδικαλιστής από το θέμα των λεωφορείων του ΟΑΣΑ) .
Ο Νίκος Φωτόπουλος, μάλιστα, προωθείται από τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου για πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη και του Νίκου Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ, στη θέση του Γιάννη Παναγόπουλου, του οποίου και υπήρξε «πολιτικό παιδί».
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Real ο Αλέξης Μητρόπουλος στην επιστολή του, φωτογραφίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδικαλιστικό χώρο, κάνει λόγο για «εσωτερική γραφειοκρατία», ενώ τονίζει, ότι «δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα να έχει μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, αλλά πολύ μικρή στο συνδικαλιστικό κίνημα».
Τι λέει στην επιστολή του : 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ "ΑΓΑΠΗΣΕ" ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ?...



Επιτέλους, αποκαλύπτεται και με συγκεκριμένους αριθμούς γιατί αυτή η ξαφνική αγάπη της καγκελαρίου Μέρκελ πρς την Ελλάδα. Η, κατ’ εντολήν του Ιδρύματος Bertelsmann, έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών PROGNOS, είναι αποκαλυπτική. Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε μόνον στη Γερμανία 64 δις σε χαμένα δάνεια και απώλεια 73 δις από οικονομική ανάπτυξη, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 3% του ΑΕΠ της.
Όμως η συνέχεια είναι πιο αποκαλυπτική και συνάμα δραματική για την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εάν αποχωρούσε η Πορτογαλία, οι γερμανικές απώλειες θα ήταν 324 δις ευρώ, οι ΗΠΑ θα έχαναν 365 δις, η Κίνα 275 δις και στο επίπεδο της παγκόσμιας ανάπτυξης οι απώλειες θα ήταν 2,4 τρις ευρώ. Αν αποχωρούσε και η Ισπανία, τότε η κυρία Μέρκελ θα έπρεπε να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες γιατί η χώρα τους, σε επτά χρόνια (2013-2020), θα χάσει 1.116 δις ευρώ (850 δις μείωση του ΑΕΠ και 266 δις από πιστώσεις).
Οι ΗΠΑ θα έχαναν 1,2 τρις από το ΑΕΠ τους, και συνολικά οι 42 χώρες που εξετάστηκαν στη μελέτη -και αντιστοιχούν στο 90% της παγκόσμιας οικονομίας- θα είχαν απώλειες 7,9 τρις ευρώ! Και εκεί που η Γερμανία καταβυθίζεται και ο πλανήτης εξαερώνεται είναι αν από την ευρωζώνη αποχωρούσε και μια τέταρτη χώρα του Νότου, η Ιταλία. Η Γερμανία θα έχανε 2.155 δις (1.7 τρις μείωση του ΑΕΠ και 455 δις απώλεια σε πιστώσεις) και θα είχε επιπλέον 1.000.000 ανέργους σε δύο μόλις χρόνια! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Κίνημα» στην Ιπποκράτους να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση



«Κίνημα» να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση βρίσκεται εν πλήρει διαμορφώσει στην Ιπποκράτους, με το θέμα να τείνει «να κόψει στα δυο» το κόμμα, που ούτως ή άλλως δοκιμάζεται σε πολλαπλά μέτωπα.
Μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που υποστηρίζουν την μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και ο –επανακάμψας(;)- Δημήτρης Ρέππας, καθώς και αρκετοί βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων φαίνεται να έχουν καταλήξει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα.
Η συγκεκριμένη τάση εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί αν παραμείνει στην κυβέρνηση, στηρίζοντας ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναγυρίσει στη φυσική του θέση, αποστασιοποιούμενο από τις κυρίαρχες πολιτικές λιτότητας, διαφορετικά η δημοσκοπική του πτώση θα συνεχιστεί και πιθανότατα θα πάψει να υπάρχει» υποστηρίζουν, αν και φοβούνται πως η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση πιθανότατα θα οδηγήσει σε εκλογές. «Πρέπει δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης να αποτρέψουμε τον Σαμαρά να προσφύγει σε ένα εκλογικό αιφνιδιασμό» τονίζουν, με την αντίπαλη τάση, πάντως, της μεγαλύτερης συμμετοχής στην κυβέρνηση, με κομματικά στελέχη, (όπως π.χ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χρ. Πρωτόπαπας κ. α.) να χαρακτηρίζει «αστεία» τα συγκεκριμένα επιχειρήματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ Καταργεί την Ελάχιστη Αμοιβή για τη Διενέργεια Ενεργειακής Επθεώρησης σε Κτήρια



Τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καταργεί τις ελάχιστες νόμιμες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης που ως τώρα καθορίζονταν διοικητικά. Έτσι, η αμοιβή για διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θερμάνσεως και εγκαταστάσεων κλιματισμού θα καθορίζεται πλέον με έγγραφη συμφωνία των μερών.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει των ως τώρα ισχυόντων, το κόστος εκδόσεως Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης είναι α) για επιθεώρηση ολόκληρης πολυκατοικίας 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ, β) για διαμερίσματα 2 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 150 ευρώ και γ) για μονοκατοικίες 1,5 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.
Εκτιμάται ότι η νέα ρύθμιση θα ελαφρύνει σημαντικά τους 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Σημειώνεται πως η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για την περίπτωση αγοροπωλησίας και ενοικίασης κτιρίων, θεσπίσθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βασικό επιστημονικό εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην αγορά των ακινήτων και την καταγραφή της ενεργειακής καταστάσεως του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η Απόφαση Κατά της ΟΚΤΑ των ΕΛΠΕ θα Αυξήσει το Κόστος Καυσίμων για την ΠΓΔΜ



Μετά την απόφαση των τελωνειακών αρχών την ΠΓΔΜ να αφαιρέσουν από την ΟΚΤΑ, του Ομίλου ΕΛΠΕ, την άδεια για απλουστευμένες διαδικασίες εισαγωγής - εξαγωγής καυσίμων, η πολιτική ηγεσία του γειτονικού κράτους δηλώνει επισήμως πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την τροφοδοσία του σε καύσιμα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως, από τη στιγμή που η μόνη εναλλακτική είναι η εισαγωγή καυσίμων από το διυλιστήριο του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, επιλογή ακριβή λόγω υψηλού μεταφορικού κόστους. 
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι «Δεν αναμένω κρίση σχετικά με την ομαλή τροφοδοσία ή οτιδήποτε σχετικό. Εννοείται ότι υπάρχουν εισαγωγείς οι οποίοι θα αναπληρώσουν το κενό και θα εξασφαλίσουν την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς καυσίμων». 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σκοπιανού υπουργού Οικονομικών οι Τελωνειακές Αρχές της ΠΓΔΜ εκτελούν το έργο τους και προβαίνουν επί μήνες σε αναλύσεις και έλεγχο της κατάστασης και ότι οι διαπιστώσεις τους είναι επαληθευμένες και επιβεβαιωμένες, τονίζοντας πως οι νόμοι της χώρας ισχύουν για όλους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε Πολυήμερες Απεργίες Καλεί ο Φωτόπουλος



Μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ πρότεινε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας την Κυριακή στην Αθήνα.
Ο κ. Φωτόπουλος καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το συνέδριο κάνοντας λόγο για ασέβεια απέναντι στο θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.
Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε "ντουφεκιές στον αέρα" τις 24ωρες απεργίες λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν συμμετέχει και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του "σε εμάς που τον εκπροσωπούμε". 
Για να σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας πρέπει να αντισταθούμε, είπε και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα "Η εμείς ή αυτοί".
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προέβαλε αιτήματα που περιλαμβάνουν: να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας, να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών, να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων) και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά "τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια" ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.
Ο Γ. Μανώλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) ανέφερε ότι η ΔΕΗ "είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας" και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αμαρτίες αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.
Ο Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας.
Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός. Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει ενώ χαρακτήρισε "εθνική" την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Έβαλαν νέα εκρηκτικά στις γέφυρες του Έβρου οι Τούρκοι - Ανησυχία στα Επιτελεία...



Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του ΓΕΣ πριν από τέσσερις ημέρες ο τουρκικός στρατός προέβη σε μία κίνηση που έχει δημιουργήσει προβληματισμό: Συγκεκριμένα από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης μονάδα Μηχανικού του τουρκικού Στρατού ανανέωσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς υπονόμευσης  που βρίσκονται τοποθετημένοι από την τουρκική πλευρά στην Γέφυρα των Κήπων.

Η κίνηση έχει δημιουργήσει απορίες καθώς οι μηχανισμοί είχαν εγκατασταθεί σχετικά πρόσφατα και εν πάση περιπτώσει δεν δικαιολογείται η αντικαταστασή τους παρά μόνον αν κάποιοι στο τουρκικό Επιτελείο θεωρούν ότι μπορεί να έχουμε έναρξη επιχειρήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Η γέφυρα είναι παγιδευμένη από την τουρκική πλευρά για την περίπτωση που μετά την εκδήλωση τουρκικής επιθετικής κίνησης υπάρξει ελληνική αντεπίθεση προς την πλευρά της Ανατολικής Θράκης.

Άλλωστε μέχρι πολύ πρόσφατα τα σχέδια του ΓΕΕΘΑ, αλλά και του ΓΕΣ προέβλεπαν ως αντιπερισπασμό σε τουρκική επιθετική κίνηση στα νησιά, αντίστοιχη επιθετικη ενέργεια στην Θράκη με τις ελληνικές τεθωρακισμένες μεραρχίες να ξεχύνονται στην πεδιάδα που βρίσκεται δυτικά της Κωνσταντινούπολης.
Κατ'αυτό τον τρόπο προβλέπεται η ανατίναξη των γεφυρών του Έβρου προκειμένου να δυσχερανθεί τυχόν κίνηση από ελληνικής πλευράς. 
Οι εργασίες του  τουρκικού Μηχανικού ξεκίνησαν την Τετάρτη για ένα δίωρο και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης. 
Μετά από συνολική εργασία δέκα ωρών, το τουρκικό Μηχανικό είχε αντικαταστήσει το σύνολο των μηχανισμών και είχε προχωρήσει σε συνδέσεις των νέων εκρηκτικών με τους σταθμούς πυροδότησης.
Στην Ανατολική Θράκη αναπτύσσεται η 1η Τουρκική Στρατιά (έδρα Σελιμιγιέ στην Κωνσταντινούπολη), ένας εξαιρετικά ισχυρός μείζων επιχειρησιακός σχηματισμός ο οποίος είναι διατεταγμένος καθαρά επιθετικά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tρομακτικές οι συμπτώσεις με το έτος 1843...



Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του... ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να ...συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις...)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν...)
Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ…κάνει τον γύρο του κόσμου



«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» 
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! 
Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις… 
απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. 
«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική LIBERATION. 
Η επίσης γαλλική MONDE δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο € 20 δις. 
«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να… θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η MONDE και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orbán, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Ο Orbán επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»(σχόλιο: προπαγάνδα υπέρ λιτότητας)! Με ιερή αγανάκτηση η MONDEπληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του ΔΝΤ γιατί προτίμησε να πάει στη Ν Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στηνWashington με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η MONDE, προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της ΕΕ ή των διεθνών οργανισμών!». 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα: Οι σεισμοί μπορεί να συνδέονται με την άντληση φυσικών υδάτων



Ένας σεισμός που κόστισε τη ζωή σε εννέα άτομα στην Ισπανία το 2011, ενδέχεται να προκλήθηκε από δεκαετίες άντλησης νερού από μια κοντινή φυσική υπόγεια δεξαμενή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανθρώπινη παρέμβαση έπαιξε ρόλο στην μετακίνηση του φλοιού της Γης, ανακοίνωσαν την Κυριακή ερευνητές. 
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Geoscience» επικεντρωνόταν στον σεισμό της 11 Μάιου 2011, στην πόλη Λόρκα, στα νότια της Ισπανίας. Εκτός από τον θάνατο ανθρώπων, η σχετικά μεσαίου μεγέθους σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών, προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε κτίρια της πόλης. 
Ο επικεφαλής της μελέτης, Πάμπλο Γκονζάλες από το πανεπιστήμιο του Γουέστερν Οντάριο, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του υπολογίζουν ότι ο σεισμός συνδέεται άμεσα με την πτώση του επιπέδου των υδάτων σε ένα τοπικό υδροφόρο ορίζοντα, που μπορεί να προκαλέσει πίεση στην επιφάνεια της Γης. 
Προκειμένου να δοκιμάσουν στην πράξη αυτή τη θεωρία, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα από τους δορυφόρους για να δουν με ποιον τρόπο το έδαφος παραμορφώθηκε εξαιτίας του σεισμού. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η παραμόρφωση του εδάφους συσχετίζεται με τις αλλαγές στον φλοιό της Γης που προκαλείται από την πτώση της στάθμης των υπόγειων υδάτων, κατά τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, λόγω της άντλησης του νερού. 
Τα υπόγεια ύδατα χρησιμοποιούνταν ολοένα και περισσότερο και οι γεωτρήσεις γίνονταν ολοένα και βαθύτερες για την άρδευση των καλλιεργειών αλλά και την παροχή νερού στα ζώα. 
"Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κανόνα μόνο με την μελέτη ενός και μόνο περιστατικού, αλλά τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει ίσως είναι θεμελιώδη για μελλοντικές έρευνες σε γεγονότα που μπορεί να συμβούν κοντά σε φράγματα, υδροφόρους ορίζοντες και την τήξη των παγετώνων, όπου τα τεκτονικά ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αυτές τις πηγές" δήλωσε ο Γκονζάλες. "Για τώρα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα σεισμό αλλά είμαστε μακριά ακόμα από το να μπορούμε να τους θέσουμε υπό έλεγχο", αναφέρει στη μελέτη του.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr