Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Πετρέλαιο: Στα όρια της φθάνει η παγκόσμια παραγωγή – Προειδοποιήσεις από την ΙΕΑ

Από το worldenergynews.gr
Ο εφοδιασμός της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει στα όρια της λόγω παρατεταμένων διακοπών, ενισχύοντας  τις τιμές και απειλώντας την αύξηση της ζήτησης, ανακοίνωσε  την Πέμπτη 12/7/2018 ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Η αναμενόμενη πτώση των εξαγωγών αργού του Ιράν το τρέχον έτος λόγω των  κυρώσεων από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με μείωση..

"Στον αέρα" ο διαγωνισμός για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ - Επιφυλάξεις από κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ

Από το bankingnews.gr
Μεγάλη επιφυλακτικότητα και προβληματισμός για την έκβαση του διαγωνισμού πώλησης των ΕΛΠΕ επικρατεί στην κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στην ίδια την εταιρία, με τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να δηλώνει στους εργαζόμενους ότι σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει ο διαγωνισμός το μερίδιο του δημοσίου στα ΕΛΠΕ θα διατεθεί μέσω Χρηματιστηρίου. 

«Δεν ήλθαν αυτοί που περιμέναμε», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός σε συνάντηση που είχε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, σχολιάζοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος από καθετοποιημένο πετρελαϊκό όμιλο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. 

Ο σκεπτικισμός γύρω..

Αλ. Τσίπρας: Πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ θέλει η κυβέρνηση (2011 )

Από το naftemporiki.gr
Τη στήριξή του στον αγώνα των απεργών στα ΕΛΠΕ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τρίπρας, υποστηρίζοντας πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Κατά τη σημερινή του συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν είναι μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, αλλά ένα ιδιωτικοποιημένο πια μονοπώλιο στο χώρο των καυσίμων που έχει τη βασική ευθύνη για το γεγονός ότι η βενζίνη έχει φτάσει κοντά στα 2 ευρώ». Καταλόγισε..

Στα παλιά δείγματα γεωτρήσεων αναζητούνται στοιχεία για τις νέες μελέτες και έρευνες στα χερσαία οικόπεδα

Από το energypress.gr
Στην Καβάλα έχουν μεταβεί από εχθές στελέχη του ΥΠΕΝ αλλά και της Επιτροπής για την "υποστήριξη της αρμόδιας υπηρεσίας στην διαχείριση και αξιοποίηση του αρχείου χαρτών, δεδομένων και στοιχείων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων", με την επίσκεψη να αφορά την λήψη υλικού πυρηνοληψίας στο πλαίσιο εφαρμογής των συμβάσεων για την έρευνα υδρογονανθράκων.

Στην πόλη της Καβάλας υπάρχει από παλιά, από την εποχή της ΔΕΠ -ΕΚΥ, (της θυγατρικής δηλαδή των ΕΛΠΕ που είχε την ευθύνη για την..

Σταθάκης: Καταστροφική τυχόν πώληση των ΕΛ.ΠΕ. μέσω χρηματιστηρίου

Από το euro2day.gr
Ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου αποκρατικοποίησης για τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ 0,00% στην περίπτωση που ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ αποβεί άγονος.

Ο κ. Σταθάκης με δηλώσεις του στο Euro2day.gr, και με αφορμή τις φερόμενες αναφορές του στη συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ περί πώλησης του ποσοστού του δημοσίου μέσω χρηματιστηρίου αν δεν καρποφορήσει ο διαγωνισμός τονίζει:

Πώς προχωράει η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Το ότι οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ χθες εμφανίστηκαν να ζητούν από την πλευρά Λάτση να αναθεωρήσει την απόφασή της για πώληση ενός μεριδίου που κατέχει στον όμιλο, είναι ενδεικτική της αβεβαιότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την τύχη της αποκρατικοποίησης. Παρά τα σενάρια ωστόσο, φαίνεται ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συμφωνία για κάποιο εναλλακτικό πλάνο, ενώ σε περίπτωση που κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, η πιθανότερη εξέλιξη είναι να υπάρξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την τύχη της συμμετοχής του Δημοσίου στον όμιλο.

Συμφωνία πάντως για το τι μέλλει γενέσθαι σε...

H επίκληση της "κλιματικής αλλαγής" για τις πλημμύρες στη Μάνδρα είναι το δήθεν άλλοθι των αποτυχημένων


Από το greeklignite.blogspot.com
Στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη μια παρατεταμένη νεροποντή πλημμύρισε τη Μάνδρα και τη γύρω περιοχή, αφήνοντας πίσω της 23 νεκρούς. Και πριν λίγες μέρες με μια λιγότερο έντονη νεροποντή η Μάνδρα ξαναπλημμύρισε, ευτυχώς χωρίς να χαθούν αυτή τη φορά ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο πως η αιτία της πλημμύρας ήταν τα μπαζωμένα ρέματα κι ο μόνος πλέον τρόπος για να μην..