Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Συμμετοχή του Ομίλου ΕΛΠΕ στον 12ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»

Από το worldenergynews.gr
Με το σύνθημα «Συμμετέχουμε & Προσφέρουμε» και φορώντας το μπλουζάκι του εθελοντισμού με το σήμα «εθέλω», συνολικά εξήντα (60) εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έλαβαν μέρος την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στον 12ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». 

Οι συμμετέχοντες έτρεξαν στις διαδρομές των 5, των 10 και των 42 χιλιομέτρων.

Για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν οι δρομείς, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ πρόσφερε €10. 

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ..

Ανησυχία στη NASA: Αστεροειδής ενός χλμ θα περάσει στις 19 Απριλίου πολύ κοντά στη Γη!

Από το pronews.gr
Ένας γιγάντιος αστεροειδής, μεγέθους ενός χιλιομέτρου, θα περάσει κοντά από τη Γη στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με τη NASA.

Πρόκειται για τον αστεροειδή «2014 JO25», έναν διαστημικό βράχο που εκτιμάται ότι θα είναι εκείνος που θα έχει περάσει πιο κοντά από τη Γη τα τελευταία 400 χρόνια.

Ο 2014 JO25 ανακαλύφθηκε ..

Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως οι εξαγωγές υδρογονανθράκων του Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την περίοδο μεταξύ 20 Φεβρουαρίου και 20 Μαρτίου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας IRNA.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου (NIOC) της χώρας, το Ιράν εξήγαγε 2,9 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου ημερησίως στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017.

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου η χώρα ..

Προσφυγή της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κατά του Δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον ΑΔΜΗΕ

Από το worldenergynews.gr
Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου στην διαδικασία πώλησης του ΑΔΜΗΕ κατέθεσε σήμερα (4/4) η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και τα Σωματεία – Μέλη της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο για την ενσωματωμένη Ασφαλιστική Περιουσία των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων.

Η απόφαση για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ  και τα Σωματεία-Μέλη της είναι..

Μανιάτης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανακάλυψαν καθυστερημένα τον αγωγό EastMed

Από το energypress.gr
O υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιχαρής μας ενημέρωσε ότι υπέγραψε ανακοινωθέν για την προώθηση του αγωγού EastMed, που θα συνδέσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Ισραήλ και Κύπρου, μέσω Ελλάδας προς Ιταλία. Με την ευκαιρία, τους υπενθυμίζω ότι..

Αλλάζουν όλα: Το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του East Med θα περνά από την Ελλάδα!

Από το pronews.gr
Μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη που καθιστά την Ελλάδα τον βασικό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου East Med, σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ με την συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ιταλίας και του αρμοδίου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον ίδιο αγωγό "θωρακίζεται" και η Κύπρος μέσω της οποίας θα περάσει ο αγωγός πριν καταλήξει στην Ελλάδα.

Οι τέσσερις Υπουργοί υπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη αναγνωρίζοντας το έργο του αγωγού East Med ως «στρατηγική προτεραιότητα για την εξαγωγή προς την Ευρώπη μέρους των υφιστάμενων αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου».

Σημειώνεται πως..

Εντείνονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων

Από το energypress.gr
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της αγοράς στον τομέα των ιχνηθετών νέας μοριακής τεχνολογίας, και στοχεύοντας στη διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών, οργάνωσε την παρουσίαση των συστημάτων ιχνηθέτησης, το πρώτο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες, και το δεύτερο θα λάβει χώρα στις 11 Απριλίου.

Η παρουσίαση γίνεται από 8 εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των συστημάτων ιχνηθέτησης υγρών καυσίμων και συγκεκριμένα:

Α) ιχνηθετών νέας μοριακής τεχνολογίας για τα υγρά καύσιμα, Β) κατάλληλου εξοπλισμού και μεθόδων για τον προσδιορισμό αυτών σε υγρά καύσιμα, Γ) ηλεκτρονικής εφαρμογής παρακολούθησης των διαδικασιών ιχνηθέτησης και ελέγχου των υγρών καυσίμων.

Την παρουσίαση παρακολουθούν..

EIA: Αύξηση επενδυτικών δαπανών 72% από τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο του 2016

Από το worldenergynews.gr
Οι επενδυτικές δαπάνες των αμερικανικών εταιρειών πετρελαίου το τελευταίο τρίμηνο του 2016 σηματοδότησε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 5 ετών, σύμφωνα με την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι επενδυτικές δαπάνες των 44 αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 4,9 δισ. δολάρια ή 72% κατά το δ΄ τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Αυτή η αύξηση των επενδυτικών δαπανών ήταν..

Θαλάσσιες Natura για Προστασία του Αιγαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για φωκια μοναχους μοναχους αλοννησος ψαρια
Από το energia.gr
Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ελληνονορβηγικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο ανέλυσε τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο Αιγαίο και τις επιπτώσεις τους σε σημαντικούς οικοτόπους και απειλούμενα είδη, προτείνοντας μέτρα και «χωροθετώντας» θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές.

Σήμερα η χώρα μας έχει θεσπίσει δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα (Αλοννήσου και Ζακύνθου) και αρκετές θαλάσσιες περιοχές Natura. Σε επίπεδο χωρικών υδάτων (6 ναυτικά μίλια) οι θαλάσσιες περιοχές Natura καλύπτουν το 4,91% και τα θεσπισμένα εθνικά πάρκα καλύπτουν το 2,16%. Ειδικά για το Αιγαίο (εθνικά και διεθνή ύδατα), οι θαλάσσιες περιοχές Natura καλύπτουν το 2,27% και τα εθνικά πάρκα καλύπτουν το 1,02%.

«Οι θάλασσές μας έχουν αρχίσει να “στενεύουν”. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες όπως..

No comment....


Τι προβλέπει η τροπολογία για τις υποχρεώσεις των διαμερισμάτων που αυτονομούνται από την κεντρική θέρμανση

Από το worldenergynews.gr
«Γόρδιος δεσμός» έχει γίνει μια απλή τροπολογία που θα ξεκαθαρίσει το «τοπίο», αναφορά με τη συμμετοχή στα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας, για τα διαμερίσματα που θα θελήσουν να μην την αξιοποιούν από εδώ και στο εξής και να εγκαταστήσουν κάποιο σύστημα αυτόνομης θέρμανσης.

Η τροπολογία αναμένεται να βάλει τέλος στις αντιπαλότητες ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας που θέλουν εγκαταστήσουν αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου.  

Να σημειωθεί πως..